Lépjen szintet a kompozit anyagok 3D nyomtatásában: miért szeretik annyira az FDM technológiát?

A 3D nyomtatás hatékonyabb, gyorsabb és termelékenyebb prototípusgyártást és egyedi alkatrészgyártást jelent

Nem kevesebb, mint 30 év kellett hozzá, hogy a 3D nyomtatás azzá a tervezési és gyártási módszertanná csiszolódjon, ami nélkül lassan nem létezik már modern, gazdaságos üzem. Az additív gyártás mára a gyors prototípusgyártás és az egyedi alkatrészgyártás egyik sarokkövévé vált, ami olyan eszközöket ad a vállalkozások kezébe, amikkel racionalizálhatják és javíthatják termékalkotási folyamataikat.

varinex

Hogyan teszi a 3D nyomtatás felhasználóit nyereségesebbé?

Akár egy kis tervezőcégről, akár egy ismert globális gyártóról beszélünk, ha lépést akar tartani a piaccal egy rohamosan fejlődő világban, gyorsan kell reagálnia a változó vásárlói igényekre és a piac kihívásaira. Aki lépést akar tartani, hogy versenytársait megelőzve képes egy minőségi, új termék bevezetésére, az nagyobb bevételt generálhat és megőrizheti piacvezető szerepét. Ez nem könnyű, ha a konkurenciával azonos technológiai szinten áll, vagy hasonló eljárásokat használ. Érdemes tehát a gyártóknak 3D nyomtatásra váltaniuk, hiszen a technológia beépítése a gyártási folyamatba drasztikusan csökkenti az új termékek fejlesztési idejét, valamint lehetőséget ad a tervek optimalizálására, hogy biztosítsa azok piacképességét.

Ok, de az additív gyártáson belül miért pont a Stratasys F-széria?

Ezt az új professzionális 3D nyomtatási platformot, amit a kompozit anyagok nyomtatása tesz teljessé, a prototípusgyártási és egyedi alkatrészgyártási folyamat hatékonyabbá és egyszerűbbé tételére tervezték. Az olvasztott huzallerakásos, ún. FDM 3D nyomtatók segítenek abban, hogy a vállalatok versenyképesebbé váljanak, illetve fejleszteni tudják folyamataikat.

Gyártókapacitás elhelyezése irodai környezetben?

Sok tervezői és mérnöki irodának nincs külön dedikált gyártóműhelye egy 3D nyomtató elhelyezésére, ekkor különösen nagy jelentőséggel bír a Stratasys F-széria. Ezeket a 3D nyomtatókat irodai környezetre tervezték. Tiszta, és emellett veszélyes vegyi anyagokat nem tartalmazó gyártási folyamatot alkalmaznak, és a szokásos irodai elektromos hálózatról működnek. A 3D nyomtatott alkatrészek egy zárt, szigetelt nyomtatótérben készülnek, automatikusan záródó ajtóval a biztonságos működésért, külső fizikai behatás veszélye nélkül. A zajszigetelés kivételesen csendes működést biztosít, 46 decibel alatt, egy háztartási hűtőszekrényhez hasonlóan.

cnc-2

A gyors nyomtatási sebesség érdekében a Stratasys F-szériás nyomtatókon elérhető a Fast Draft nyomtatási mód, amely a standard FDM nyomtatási sebesség kétszeresével működik, miközben jellemzően csak harmadannyi anyagot használ. Ez lehetővé teszi a 3D tervek gyors kinyomtatását, akár gyorsabb alkatrész-iterációkról beszélünk a tervezési koncepciók hitelesítéséhez, akár több koncepciómodell gyors nyomtatását a menedzsment vagy a vevő jóváhagyásához.

A VARINEX ajánlásával

25 éve elsőként vezettük be Magyarországra a 3D nyomtatást, azóta pedig minden nap alkatrészek százait vagy akár ezreit nyomtatjuk ki saját ipari 3D nyomtató berendezéseinken. Rengeteg 3D nyomtató kipróbálása után, szakmai meggyőződésünk alapján a legnagyobb múltú, piacvezető amerikai Stratasys gyártó mellett tettük le a voksunkat. Az F-széria 3D nyomtatóinak ismérve, hogy a teljes termékfejlesztési és gyártási folyamat igényeinek kiszolgálására tervezték, azaz koncepcióellenőrzésre, tervhitelesítésre és funkcionális tesztelésre, valamint gyártósori kiegészítők készítésére, gazdaságosan, gyorsan és a munkahelyi környezetben.

Ahelyett, hogy a korai iterációkhoz kevésbé optimális anyagokat, nyomtatókat vagy szolgáltató irodákat használnánk, a Stratasys F-szériás gépekkel gyorsan nyomtathatunk több verziót is, segítve a tervezést és az ügyfél visszajelzéseit. Többféle anyagból választhatunk, mint pl. a mérnöki felhasználásra szánt PC-ABS, az UV-stabil ASA és a gazdaságos ABS.

Több tesztdarab gyorsabb nyomtatása esetén több idő jut optimalizálni a terveket. A műszaki minőségű műanyagok tartóssága funkcionális teszteket is lehetővé tesz, biztosítva, hogy a végleges darab rendeltetésszerűen működik majd.

Milyen előnyökkel járna az Ön számára, ha a termékfejlesztés idejét a felére tudná csökkenteni? Mennyivel lesz hatékonyabb a tervezői és mérnökei munkája, ha elérhető, megbízható 3D nyomtatókkal és egyszerű munkamenettel dolgozhatnának?

Regisztráljon és jöjjön el tavaszi, 3D technológiákat felvonultató 3D TECH BRUNCH programunkra! Nézze meg élőben a kompozit anyagok nyomtatására képes F370CR berendezésünket!

Várjuk 2023. március 30-án, csütörtökön a Sugár Moziban, regisztráljon még ma!

Regisztráció az alábbi linken.

 

ForrásVARINEX

További információ:

A VARINEX hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]