Hegesztőrobot-automatizálás, kis szériákhoz

Az additív gyártáshoz, a 3D szkenneléshez és a robothegesztéshez szoftvermegoldásokat kínáló Oqton segíti az ipari és egészségügyi szervezeteket az innováció és a hatékonyság növelésében. A vállalat additív gyártási szoftvere teljes nyomon követhetőséget és átláthatóságot tesz lehetővé egy szervezeten belül, és AI-alapú képességeket biztosít a képszegmentáláshoz, az additív tervezéshez, a gyártás előkészítéséhez és az additív ellenőrzéshez és a szimulációhoz.

Forrás: Valk Welding

Forrás: Valk Welding

A cégeket a gyártás intelligens automatizálásával az innováció és a hatékonyság növelésében segítő szoftverszolgáltató Oqton és a Valk Welding, a rugalmas ívhegesztő robotok területén vezető szerepet betöltő vállalatok bejelentették, hogy partnerséget kötnek, amelynek célja a hegesztőipar átalakítása. Ennek eredményeként az Oqton szoftvere a Valk Welding automatikus robotprogramozási (ARP) megoldásának részévé válik a high-mix low-volume gyártáshoz. Az Oqton által támogatott Valk Welding ARP 10-szer gyorsabb programozást tesz lehetővé, mint a hagyományos offline programozási megoldások. Emellett az automatizált robothegesztés 3-szor gyorsabb, mint a kézi hegesztés, és akár negyedannyi költséggel jár. A vállalatok által közösen kifejlesztendő új technikák és eljárások célja, hogy fokozzák az automatizált robothegesztés felhasználását olyan egyedi vagy kis tételes gyártás esetén, amely korábban csak kézi módszerekkel volt gazdaságos.

A Valk Welding ARP autonóm módon, közvetlenül a 3D-s CAD-fájlokból generálja a robothegesztési programokat, csökkentve ezzel a költséges programozás szükségességét. A megoldás a mesterséges intelligenciára támaszkodik, hogy a kezelő legjobb gyakorlataiból tanulva finomítsa a folyamatokat a jövőbeli alkatrészekhez. Ennek eredményeképpen a hegesztők a robotok, vagy a 3D geometria előzetes ismerete nélkül is könnyedén használhatják ezt a szoftvert. A Valk Welding ARP powered by Oqton egyszerűsége és könnyű kezelhetősége ideális megoldássá teszi a HMLV robothegesztéshez az acélgyártó alvállalkozók számára, akik emelőállványokat, szállítópalettákat, kerítéseket és autóipari segédvázakat gyártanak.

Forrás: Valk Welding

Forrás: Valk Welding

Mark Forth, az Oqton ipari gyártásért felelős vezérigazgatója a következőket nyilatkozta: „Nagyon izgatottak vagyunk a Valk Weldinggel való együttműködés miatt. Együtt segítünk az ügyfeleknek, hogy megtegyék az első lépéseket a teljesen automatikus robothegesztés felé, az Oqton által működtetett ARP használatával.”

Peter Pittomvils, a Valk Welding Group CCO-ja is egyetért. „Örülünk, hogy az Oqton bekerült az ARP – Automatikus robotprogramozási csomagunkba. A 100%-ban offline programozható hegesztőrobotok piacvezetője készen áll arra, hogy a következő szintre ugorjon! Saját projektjeinken kívül az Oqton-t minden más Panasonic rendszerintegrátor számára is támogatjuk, hogy ügyfeleiket is kiszolgálhassák ezzel a nagyszerű megoldással és tapasztalattal.”

Évente több hegesztő megy nyugdíjba, mint ahány új hegesztő érkezik az iparágba, ezért minden eddiginél nagyobb szükség van a hegesztési folyamatok automatizálására. Az American Welding Society (AWS) szerint a hegesztők átlagéletkora 57 év, és 2024-re az AWS becslése szerint 400 000 munkahely lesz betöltetlen a hegesztőiparban. Ráadásul a hegesztők rendelkezésre állása Európában évente 2%-kal csökken, és ez a szám a következő években csak növekedni fog. Míg a hegesztőhiány már évek óta fennáll, a hegesztési ismeretekkel rendelkező robotprogramozók hiánya is rávilágít az automatizált megoldás szükségességére.

ForrásOqton

További információ:

Az Oqton hivatalos honlapján.

A Valk Welding hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]