Folytatódik a DMG MORI DMF sorozatának sikertörténete – megnövelt méretekkel és moduláris felépítéssel itt a legújabb DMF 300|11

Innovatív mozgóoszlop koncepció a maximális megmunkálás sokoldalúsága érdekében.

Az újonnan tervezett DMF 200|8 és DMF 300|8 új szintre emelte a mozgóoszlopos gépek szegmensét a DMG MORI-nál. A folyamatos fejlesztés mentén haladva, a szerszámgépgyártó most bemutatja a még nagyobb DMF 300|11-et. A merevséget itt is 20%-kal növelték a korábbi szériához képest. A gép 5 µm pozícionálási pontossággal rendelkezik, köszönhetően a stabil gépágynak, az X-tengely három lineáris vezetékének és a holisztikus hűtési koncepciónak. A 3000x1100x1050 mm-es mozgástartománnyal a DMG MORI 40%-kal tudta megnövelni a munkateret elődjéhez képest, és a munkaasztal mögötti egyedi, valamint folyamatbiztos szerszámcserét is sikeresen átvette a kisebb testvérmodellekből. A szerszámtár standard változata 40 darab, akár 400 mm-es kinyúlású szerszám számára kínál helyet. Egyenletes marási teljesítményének és ergonomikus kialakításának köszönhetően a DMF 300|11 kényelmesen kezelhető, és elő van készítve a produktív automatizálási megoldásokra.

A DMF 300|11 nagypontosságú megmunkálást tesz lehetővé 3000x1100x1050 mm-es beállópályákon. Az Y-tengely állandó túlnyúlása lehetővé teszi a maximális marási teljesítmény megvalósítását a teljes beállópályán.

A DMF 300|11 nagypontosságú megmunkálást tesz lehetővé 3000x1100x1050 mm-es mozgástartományában. Az Y-tengely állandó túlnyúlása lehetővé teszi a maximális marási teljesítmény megvalósítását a teljes hosszon.

Hosszú alkatrészek megmunkálásához mindig is a DMG MORI mozgóoszlopos szerszámgépei jelentették a megfelelő választást. A DMF 300|11 is bőséges helyet kínál, mind a Y, mind a Z tengelyen. Az opcionális válaszfal két különálló munkaterületet hoz létre, amelyek lehetővé teszik a megmunkálás alatti beállítást, az orsó ingaszerű megmunkálásával. A merev asztalt alapkivitelben 5000 kg-ig terjedő munkadarabokhoz tervezték. Opcionálisan a DMG MORI egy vagy két forgóasztalt képes integrálni, amelyek mindegyike 1200 kg tömegű alkatrészekkel terhelhető. A moduláris rendszert egy FD forgóasztal teszi teljessé a nagy pontosságot követelő maró és esztergáló műveletekhez, valamint nagyobb szerszámtárak, melynek jelenlegi legnagyobb mérete 120 férőhely.

A szerszámcsere biztonságosan történik a munkaasztal mögött, ami szintén hozzájárul a hőstabilitáshoz.

A szerszámcsere biztonságosan történik a munkaasztal mögött, ami szintén hozzájárul a hőstabilitáshoz.

Precíziós megmunkálás a teljes munkaterületen

A DMG MORI mozgóoszlop koncepciójának kiemelkedő eleme az állandó tartókaros Y-tengely. Ez egyenletes merevséget biztosít a DMF 300|11-nek a teljes lökethosszon. Ezáltal a felhasználók bármikor kihasználhatják a maximális orsóteljesítményt – az orsó helyzetétől függetlenül. Az alapkiviteli széleskörű hűtési megoldások biztosítják a magas, hosszútávú termikus pontosságot minimális tűréshatár mellett. A gyorsmenet minden tengelyen 42 m/perc, az opcionális lineáris hajtás pedig eléri a 80 m/perc értékek az X-tengelyen, ugyanez az érték az Y és Z-tengely esetében 60 m/perc. A DMF 300|11 alapfelszereltségének része a B-tengely, beépített 15.000-es fordulatszámú speedMASTER orsóval. Alternatívaként elérhető egy 20.000-es fordulatszámú speedMASTER orsóval rendelkező, valamint egy 12.000-es powerMASTER orsóval és nagyobb (288 Nm) nyomatékkal rendelkező modell is. Jelen esetben is a futásidőtől függetlenül 36 hónapos garancia érvényes, mint minden MASTER orsónál. Kiemelkedő elem továbbá a HSK-A100 interfész is, ami tovább növelheti a gép forgácsolóteljesítményét.

Jövőorientált eszköz

Annak érdekében, hogy a DMF 300|11 jövőálló befektetés maradhasson, a DMG MORI könnyedén integrálja a mozgóoszlopos gépet a digitális infrastruktúrákba. Az exkluzív DMG MORI technológiai ciklusok a megmunkálás termelékenységét is növelik, például az angularTOOL segítségével, amely problémamentesen képes programozni a szabadon elforgatható szögfejeket. A DMF 300|11 gyártása még termelékenyebbé válik az automatizálási megoldásokkal, például robotkoncepciók révén. A DMG MORI erre a célra már integrálta is a megfelelő interfészeket.

ForrásDMG MORI

További információ:

A DMG MORI hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]