DXF vágási szimulátor az Exasol-tól

A lézervágásban használt szerszámpályák szimulációja nem csak a gyártástervezés, de az árajánlat készítés során is hasznos eszköz, mely felgyorsítja a kommunikációt a megrendelővel.

dxf_szimulacio_feature

A lézeres technológiákkal foglalkozó Exasol Kutató Fejlesztő Kft. 2008-ban jött létre. A CAD/CAM és szimulációs szoftverek fejlesztése mellett orvostechnikai kutatóeszközt is fejlesztettek, ezen felül pedig alkatrésztervezéssel, lézeres megmunkálással, hidegalakítással és felületkezeléssel is foglalkoznak.

Az ingyenesen letölthető programmal dxf fájl olvasható be  és annak a tartalmából lézervágást szimuláló vágási idő számolható.

A Dxf Szimuláció 2.2.3 ingyenesen elérhető program, mely képes DXF fájlok beolvasására. Ezután a grafikák rendezése automatikusan történik. A szoftver képes anyag- és gázköltséget számolni, valamint a szimuláció paraméterezhető is. A program nem alkalmas a generált kód módosítására, és megmunkálásra sem, viszont nagy segítség lehet használata például az irodában, hiszen az íróasztalnál ülve készíthetünk pontos, gépi paraméterekkel meghatározott árajánlatokat megrendelőink részére.

INGYENES LETÖLTÉS

ForrásExasol

A lézermegmunkálásban segítséget nyújtó szoftver elérhető a fejlesztő honlapján:

https://exasol.hu/

Megosztás
[
    ]