A KÖZVETLEN HAJTÁSÚ SZERVÓ prések előnyei

Milyen prést válasszunk, melyik illik legjobban a gyártásához? – Ebben a korábbi cikkben az egyes préstípusok (hagyományos excenter/hidraulikus/szervó) tulajdonságait, főbb jellemzőit, előnyeit tárgyaltuk. Jelen cikkünkben a SERVO technológiát részletezzük – vizsgáljuk meg alaposabban gyártói szemszögből.

 

A mechanikus szervóprés a hidraulikus prés sokoldalúságát kínálja. A gyártási sebessége gyakran megközelíti a hagyományos excenter présekét. Azonban a löket, a medve mozgás, a medve helyzet és a medve sebesség szabadon programozható, így különböző kombinációk valósíthatók meg, amelyek sokféle présszerszám, alkatrész típus és gyártási sebesség mellett működhetnek. A mechanikus szervoprés jellemzői: lendkerék, tengelykapcsoló/fék helyébe nagy teljesítményű szervó motorok lépnek.

shm_servo_1

 

 

Az iparág vezető közvetlen meghajtású szervoprése:

Az AIDA volt az első présgyártó, aki közvetlen meghajtású szervoprést tervezett és gyártott. A hagyományos lendkerék – tengelykapcsolót/féket az AIDA által tervezett és gyártott alacsony fordulatszámú, nagy nyomatékú szervomotor váltotta fel.

 

 

Milyen előnyei vannak a közvetlen hajtású szervoprésnek?

Rugalmasság, pontosság, programozhatóság

Az AIDA DSF szervoprés képes növelni a termelési sebességet – ingamozgásban rövid löketű présként fut, jobb alkatrészminőség érhető el – az alakítási sebesség optimalizálása és a többszörösen ismétlődő mozgásprofilok alkalmazása révén és gyakorlatilag végtelen lehetőségeket nyit meg a gyártás számára a DSF présvezérlés programozhatósága miatt.

Amikor az AIDA 2002-ben piacra dobta közvetlen meghajtású szervopréseit, az alakítóprések egy teljesen új osztályát hozta létre. A technológia ezen innovatív alkalmazása közel 100 év óta az egyik legjelentősebb változás a préstechnológiában.

shm_servo_2

  • Az AIDA tervezi és gyártja az AIDA DSF szervopréseken használt összes szervomotort
  • Alacsony fordulatszám, nagy forgatónyomaték, kifejezetten préselési alkalmazásokhoz gyártva, szabványos préshajtás-konstrukcióval
  • Kereskedelmi forgalomban kapható legnagyobb nyomatékú szervomotorok
  • Optimális kialakítás a léghűtés használatával
  • A ritkaföldfém mágnesek használata nagymértékben növeli a mágneses energiát
  • A szervomotorok széles termékskálája lehetővé teszi az optimális motor kiválasztását a préselési teljesítményhez és a sajtolási alkalmazásokhoz
  • A motorok terén is hosszú távú rendelkezésre állás biztosított, mivel saját gyártásúak

 

Korlátozások nélkül programozható

shm_servo_3

 

Fokozatmentesen programozható löket- és sebességprofilok. Lehetőség van állandó sebesség programozására a formázások, kivágások kialakításához, de akár lehetőség van standard programok egyszerű használatára megnövelt gyártási sebesség és rövidebb lökethossz mellett.

 

shm_servo_4

 

Optimalizálja szervópréseit minden alkalmazáshoz, hogy maximalizálja termelékenységét

 

shm_servo_5

A gépekhez Allen Bradley, Siemens vagy Mitsubishi alapú vezérlőrendszerek kaphatók. Az AIDA szervoprésvezérlő rendszereket kínál, amelyek célja a termelés optimalizálása és a szervoprések egyedi képességeinek teljes kihasználása.

  • Optimalizálja a medve mozgási profilját az egyes alkalmazásokhoz
  • Javítja az alkatrész minőségét, miközben emeli a termelékenységet, a szerszám- és présélettartamot
  • Megismerheti, hogyan optimalizálhatja az alakítási és automatizálási zónát
  • Optimalizálja a medve mozgási profilt, hogy a legtöbbet hozza ki az adagolóból, a transzfer rendszerből vagy más automatizálási berendezésekből
  • Megismerheti, hogyan integrálhatja az AIDA-vezérlőket különböző átviteli rendszerekhez
  • Optimalizálhatja a vágószerszám-védelmet, hogy minimalizálja/megszüntesse az ütközéseket -szerszámsérüléseket
  • Javíthatja az alkatrész minőség stabilitását a „csendes lassítás” funkcióval

 

Hány AIDA DSF szervoprés működik?

Az AIDA több mint 2200 szervoprést telepített világszerte, és több mint 300-at Észak-Amerikában – többet, mint bármely más présgyártó.

 

Az AIDA tervezi és gyártja a saját szervomotorjait

2002 óta tervezi és gyártja a DSF sorozatú szervoprésekhez az AIDA az összes szervomotort. A motorok laminálásait AIDA préseken végzi, a motorokat pedig saját gyáraiban szerelik össze.

 

7 gyártó létesítmény a világ minden táján

Az AIDA rendelkezik a présgépgyártó létesítmények legnagyobb hálózatával a világon. Az USA-ban (Dayton, OH), Japánban, Olaszországban, Malajziában és Kínában található gyártóüzemekkel az AIDA több mint 2 millió négyzetméter termelési alapterületet tart fenn világszerte. Az AIDA DSF szervopréseket minden üzemünkben gyártják.

 

ForrásSHM Consulting

További információ:

 Az SHM Consulting-nál, az AIDA magyarországi képviseleténél.

Megosztás
[
    ]