5-tengelyes szimultán megmunkálás kiváló áron – itt az új DMU 40

Sokoldalú, teljes megmunkálás kis helyen.

Több mint 10.000 eladott DMU 50 harmadik generációs gép bizonyítja, hogy a kompakt és vonzó árú univerzális 5-tengelyes szimultán megmunkálóközpontok számos iparágban magas értéket képviselnek. A belépű szintű szektorban egyre nagyobb a kereslet a sokoldalú gyártási megoldásokra, hiszen a teljes megmunkálás megkívánja azt. Ezen igényekre ad egyértelmű választ a DMG, új DMU 40 szerszámgépével. A gép a harmadik generációs DMU 50 koncepcióját követi, kategóriája legjobb alkatrészeivel – az orsóktól kezdve egészen az X és Y-tengely közvetlen hajtásáig -, illetve a Robo2Go által előkészítve az automatizált gyártás eléréséhez. Három alapgép – DMU 40, DMU 40 PLUS és DMU 40 PRO – felel meg az egyéni követelményeknek, egészen a µm-es tartomány legnagyobb pontosságáig. Röviden, a DMU 40 a harmadik generációs DMU 50 előnyeit kínálja az 5-tengelyes szimultán megmunkáláshoz, a legalacsonyabb belépési áron a piaci szegmensben.

Eszközcsomagok egyedi igényekhez: A DMG MORI új belépő szintű modellje három változatban érhető el az 5-tengelyes szimultán megmunkáláshoz: DMU 40, DMU 40 PLUS és DMU 40 PRO.

Eszközcsomagok egyedi igényekhez: A DMG MORI új belépő szintű modellje három változatban érhető el az 5-tengelyes szimultán megmunkáláshoz: DMU 40, DMU 40 PLUS és DMU 40 PRO.

A gép helytakarékos kialakítású, hiszen két méternél kisebb szélességgel és 550x450x420 mm-es munkaterülettel rendelkezik, ezáltal a DMU 40 ideális megoldást jelent a korlátozott hellyel rendelkező gyártók számára. Fejlesztése során a DMG MORI a stabil kialakításra helyezte a hangsúlyt. A szürkeöntvényből készült egyrészes gépágy, a geometriára optimalizált Y és Z-szánok, valamint a hidraulikus befogással ellátott direktorsó nagy merevséget biztosít, így ez az optimális megmunkálási eredmények alapvető építőköve. Emellett a szerszámtár optimalizált csatlakozással rendelkezik, amely kevésbé befolyásolja a gép geometriáját. Az X és Y tengelyen lévő közvetlen meghajtású golyóorsók javítják a felületminőséget. A lehető legsokoldalúbb 5-tengelyes szimultán megmunkálás érdekében a DMG MORI a harmadik generációs DMU 50 jól bevált forgóasztalát is integrálta a DMU 40-be. A még nagyobb rugalmasság érdekében a B tengely beállítási tartománya -35°-tól 110°-ig terjed.

Optimális ergonómia a kényelmes működéshez

A DMU 40 ergonomikus kialakítása optimális hozzáférést biztosít a munkaterülethez. Az asztal rakodási magassága 800 mm, miközben kis távolság áll fenn a kezelő és az asztal közepe között. A nagy ablak és a továbbfejlesztett világítás tökéletes rálátást biztosít a munkaterületre. A gép betöltése daruval is megoldható az asztal közepéig. Opcionálisan a szerszámtár elölről is betölthető.

Kategóriájában a legjobb alkatrészekkel - orsóktól a közvetlen hajtásokig - a DMU 40 értékes társ az igény szerinti iparágakban.

Kategóriájában a legjobb alkatrészekkel – főorsóktól a közvetlen hajtásokig – a DMU 40 értékes társ az igény szerinti iparágakban.

Három alapgép: Tökéletes megoldás minden igényre

A DMG MORI a DMU 40-et három változatban tervezte meg, azért, hogy megfeleljen a különböző gyártási követelményeknek. A standard változat már tartalmaz egy 12 000-es fordulatszámú főorsót, egy 24 férőhelyes szerszámtárat és az integrált 5-tengelyes forgóasztalt. Így az alapmodell már megfelel az 5-tengelyes szimultán megmunkálás követelményeinek. A DMU 40 PLUS 15.000-es fordulatszámú inlineMASTER orsóval és 30 helyes szerszámtárral rendelkezik. A közvetlen abszolút útmérő rendszerek és a fő alkatrészekre kiterjedt passzív hűtés hőcserélők segítségével pedig tovább bővíti a megmunkálási spektrumot. A DMU 40 PRO az ISO 230-2 szerinti legmagasabb, vagyis az 5 µm-es pozicionálási pontosságot képes elérni. Ez esetben is a fő komponensek aktív hűtése történik. Továbbá ez a modell egy 20.000 fordulatszámos speedMASTER orsóval is rendelkezik.

 

Automatizálási megoldások egyetlen forrásból

A szerszámgépek automatizálásának úttörőjeként a DMG MORI ezt a területet is figyelembe vette a DMU 40 fejlesztése során. Az univerzális modell opcionálisan bővíthető a PH 150 palettakezelő vagy a Robo2Go Milling rendszerekkel. Ez rugalmas és autonóm gyártást tesz lehetővé az ügyfelek számára, éjszakai és hétvégi műszakokban is, akár operátor nélkül is.

ForrásDMG MORI

További információ:

A DMG MORI hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]