Versenyképességet javító fejlesztések a Pata József Gépipari Kft.-nél

szechenyi

A Széchenyi Terv Plusz program keretében benyújtott eredményes pályázata útján elnyert 353,65 millió forintos, feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatás révén modernizálta működését, és végzett jelentős, versenyképességét javító fejlesztéseket a Pata József Gépipari Kft. A fajszi székhelyű vállalkozás gépparkja bővítése és új gyártócsarnok építése mellett energetikai korszerűsítést is végez.

Jelentős, mintegy 353,65 millió forintos fejlesztésre kapott uniós támogatást a Pata József Gépipari Kft. Az elsősorban autóipari beszállítóként, présüzemként ismert vállalkozás a „Mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című GINOP_Plusz-1.2.1-21 felhíváshoz beadott pályázatának célja, hogy a cég a jelen, kedvezőtlen gazdasági környezetben is megőrizze versenyképességét, és képes legyen tevékenységét diverzifikálni a mostani, jelentős autóipari kitettséghez képest.

pata_gepipar

A projekt elemei között a gépbeszerzés és a csarnoképítés mellett napelemes rendszer telepítése, a munkatársak nyelvi képzése és több tanácsadási forma igénybevétele is szerepel. A projekt fizikai befejezése 2023. október 21-re várható.

A megvalósulással a Pata József Gépipari Kft. tovább erősítheti hazai és nemzetközi eredményességét.

Az European Conformity Check Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet Kft. közreműködésével elnyert európai uniós pályázat megvalósításával a Pata József Gépipari Kft. a saját gyártású termékek számát jelentősen növelni és bővíteni tudja, ezzel még komplexebbé és modernebbé téve azokat.

 

Forrás:

Gold Communications

További információ:

A Pata József Gépipari Kft. hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]