Tovább erősödik a partnerség – 11 millió eurós szerződést kötött a BMZ és az AMADA WELD TECH

Az AMADA WELD TECH, a fémmegmunkálás és kreatív kötések innovátora, valamint a BMZ Group, a lítium-ion akkumulátorok gyártásának globális szakértője örömmel jelenti be legújabb üzletét. A BMZ több mint 11 millió eurót fektet be, és hegesztőrendszereket vásárol az AMADA WELD TECH-től az akkumulátorgyártáshoz. A BMZ nagyberuházásának - amely németországi termelési kapacitására lesz nagy hatással - célja, hogy kiszolgálja az energiatárolási megoldások iránti egyre nagyobb keresletet.

BMZ_Karlstein_20230126a

Nem csak az akkumulátorgyártás kulcsfontosságú folyamata a hegesztés, hanem az egész gyártás potenciális szűk keresztmetszete is. Az ellenállás-hegesztés terén szerzett több mint 100 éves tapasztalattal rendelkező AMADA WELD TECH jól ismeri, hogy az akkumulátorcsomag-gyártása során használt alkalmazásoknak milyen összekapcsolási kihívásai lehetnek. A tervezőrészleg tudásának és kutatólaboratóriumok szakértelmének ötvözésével házon belül létrehozhatók olyan ellenállás-hegesztő rendszerek, amelyekkel a lehető leghatékonyabb napi működés érhető el.

Az energiatárolási megoldások piacának kulcsszereplőjeként a BMZ most egy korai termelési kapacitásbővítési beruházással erősíti piaci pozícióját annak érdekében, hogy továbbra is megfeleljen a vevői igények exponenciális növekedésének. A hegesztőberendezések vezető gyártójaként az AMADA WELD TECH hozzá fog járulni a BMZ jövőbeli növekedéséhez, maximális folyamatstabilitást és kiváló ismételhetőséget, valamint bevált, megbízható hegesztőrendszereket biztosítva.

Becslések szerint 2027-re világszinten csaknem négyszeresére fog nőni az energiatárolási piac. A növekvő kereslet annak köszönhető, hogy a klímafejlesztés részeként, mind az ipari résztvevők, mind a magánfelhasználók, lakástulajdonosok egyre nagyobb felelősséget vállalnak az energiaátállás terén. Továbbá a világpiaci igények is növekvő tendenciát mutatnak az energiatárolás terén, amit az AMADA WELD TECH teljes mértékben támogat. A hegesztési ismeretek specialistájaként az AMADA WELD TECH továbbra is tervezői szakértelmet, megfelelő műszaki tudást és optimális megoldásokat kínál teljesen automatizált gyártógépei által.

Legújabb nagyberuházásával a BMZ megőrzi saját pozícióját, sőt a globális energiapiacon tovább növeli azt a „made in Germany” szellemiség jegyében. Továbbá ipari kompetenciák terén nem csak megőrzi a meglevő munkahelyeket, hanem újakat is teremt az Alsó-Bajoroszági régióban.

Dave Fawcett – az AMADA WELD TECH európai és amerikai műveleteinek vezérigazgatója a következőket mondta: „Már a múltban is nagyon sok AWS-3 Jupiter RW ellenállás-hegesztő rendszert szállítottunk értékes ügyfelünknek, a BMZ-nek, azonban ez a legutóbbi nagyberuházás az eddigi legnagyobb üzletünk velük. Bízunk benne, hogy sikeresen tudjuk teljesíteni a megrendelést és folytatni tudjuk eredményes üzleti együttműködésünket a jövőben is.”

A BMZ vezérigazgatója és alapítója, Sven Bauer megjegyzi: „A BMZ és AMADA WELD TECH között már évek óta bizalommal teli és kölcsönös üzleti kapcsolat áll fenn. Örülünk, hogy ilyen erős és tapasztalt partner áll az oldalunkon, főleg amikor egy ilyen jelentős befektetésről van szó a jövőbeni működésünket illetően.”

ForrásAMADA

További információ:

Az AMADA WELD TECH hivatalos honlapján.

A BMZ hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]