Mire lehetnek képesek a Flexiv robotjai a Handplus integrációs megoldásaival?

Új partnerség született a Flexiv és a Handplus Robotics között. Előbbi az adaptív robotok és automatizált megoldások piacvezető vállalata, míg utóbbinak a pick and place jellegű megoldások adják a szakterületét. Vajon mi születik ebből a kollaborációból és milyen irányt vesznek piaci elképzeléseik?

Flexiv_handplus

A Flexiv 2016-os alapítása óta adaptív robotok fejlesztésével és gyártásával, valamint ipari erővezérléssel foglalkozik. Kereskedelemben is kapható adaptív robotokkal először 2018-ban jelentkeztek, az ezt követő években pedig folyamatos fejlesztés és számos széria jelent meg a portfóliójukban. Céljuk már az indulás pillanatában is az volt, hogy általános megoldásokat biztosítsanak a robotok által olyan problémákra és munkakörökre, ahol az emberi munkaerő csak nehezen birkózik meg a feladattal. Ebben mára hatalmas szerepe van a gépi látás és a mesterséges intelligencia alkalmazásának is. Kulcsrakész robotkonfigurációikkal elsősorban a kínai és délkelet-ázsiai piacot szolgálják ki.

A cég nemrég bejelentette, hogy a Handplus Robotics, vagyis a térség egy másik kiemelkedő vállalatával kötnek partnerszerződést. A Nanyang Műszaki Egyetem (NTU) robottechnikai vállalat szakterülete többek között a pick and place alkalmazások, illetve a raktározás a logisztika, egészségügy és e-kereskedelem területén. A 2018-ban alapított cég automatizálási megoldásait Szingapúrban és Malajziában nagy siker övezte.

Mit is várhatunk ettől a partnerségtől? Nos a Flexiv adaptív robotjai az elmúlt években folyamatosan az emberi kar mintájára készültek. A korábbi darabok, tehát a Rizon 4 és Rizon 4S modellek is 7-tengelyes konstrukciók voltak, a legújabb Rizon IO szintén ilyen mintára készült, azonban jóval nagyobb teherbírással és karkinyúlással rendelkezik elődeihez képest. A robot Hesper vezérlődobozzal és MI irányította rendszerrel van felszerelve. Az egyre nagyobb teherbírásra, a gyors és pontos munkavégzésre, valamint a biztonságosra és hibátlan robot-koordinációra egyre nagyobb kereslet van a térség logisztikai, raktározási és gyártósori feladatai során. Ebben jelenthet nagy segítséget a Handplus integráció terén szerzett tapasztalata. Az egyre nagyobb teljesítményű robotok telepítése, integrálása és üzembe helyezése a gyártósorokra jelentős lépést jelenthet azon megnövekedett piaci igényekre, amelyek elsősorban a kereskedelmi és egészségügyi termékek gyártócégeinél és logisztikai feladatainál jelentkeznek napjainkban.

Flexiv Rizon IO és Hesper control box

Flexiv Rizon IO és Hesper control box

A Flexiv automatizálási megoldásai iránti kereslet évről évre növekszik – immár a globális piacon is – a Handplus pedig már kiépített disztribúciós hálózattal rendelkezik Szingapúrban és Malajziában, így a partnerség ideális lehet mindkét cégnek arra, hogy kiszolgálja ügyfélkörének igényeit. Erről Albert Caruso, a Handplus vezérigazgatója és alapítója a következőket mondta: „A Flexiv ideális partner számunkra, mivel nagyon egyedi robotkart kínálnak, amely kellő érzékenységgel és gyors reakcióidővel igazodik az adott alkalmazásokhoz. A hetedik tengely hozzáadott funkcionalitása számos új lehetőséget nyitott meg előttünk. Bízunk benne, hogy partnerségünk kölcsönösen előnyös lesz, nagyon várjuk már a 2023-as év eredményeit.”

Természetesen az ennyire gyors és jelentős növekedés kapcsán felmerülhet a kérdés, hogy a délkelet-ázsiai piacon túl milyen elképzelései vannak a két cégnek, hiszen automatizált megoldásokra és robotos alkalmazásokra már nem csak a kínai gyártósorokon van szükség, hanem Európában belül is. Az elmúlt évek tendenciája egyértelműen ezt a fajta igényt tükrözte és ugyan kisebb mértékben, de hazánkban is nyitnak a cégek az automatizálás irányába, ki-ki a fejlődés vagy éppen a túlélés reményében. A piacvezető vállalatok robotjai egyre pontosabbak, gyorsabbak, nagyobb teherbírásúak és újonnan alapult robotintegrátorok is jelentek meg a piacon, amelyek a piacvezető márkákon túlmenően akár saját fejlesztésekkel is rendelkeznek. Rövid időn belül kiderül, hogy a Flexiv megoldásai elérhetők lesznek-e térségünkben, mindenesetre, aki robotikában gondolkodik – akár disztribútori jellegéből adódóan –, annak érdemes lehet ebbe az irányba kacsintgatni.

ForrásFlexiv

További információk:

A Flexiv hivatalos honlapján.

A Handplus Robotics hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]