Megbízható robotos kiszolgálás és automatizálás a Schunk termékeivel

Az Unitech Industries Kft. 2011 óta foglalkozik mérnöki szolgáltatással és célgépek tervezésével. A cég profilját mára a robotos gépkiszolgálás és hegesztéstechnika teszik ki.

schunk_2

Az Unitech több magyarországi partnerrel is rendelkezik, köztük a kecskeméti Phoenix Mecano-hoz is telepített robotos rendszert. A gyáregységben a gép sorjázási feladatokat lát el.

„A feladat nehézsége az volt, hogy több, mint 100 termék programozását kellett megoldani.” – mondja el Kiss Barnabás, műszaki vezető. „Ehhez igazítottuk a szoftveres hátteret, így 5 perc alatt meg lehet valósítani egyetlen termék programozását, ami után indítható is a gyártás.”

A sorjázó berendezésen igény volt a megfogók cserélhetőségére, így szintén a Schunk által gyártott, kézi működtetésű gyorscserélő is beépítésre került.

A szintén kecskeméti Köppel Kft. berkein belül egy ellenorsós esztergagép kiszolgálása került telepítésre. Az egyszerre 4 megfogóval dolgozó robot mellett a cellával kapcsolatban további elvárás volt, hogy sorjázási és egy speciális roppantási művelet végrehajtására is képes legyen. A cella ebben az esetben is egy egyszerűen programozható vezérléssel került telepítésre.

schunk_5

„Egy robotcella esetén a megfogástechnika kritikus szempont. Mivel ez a cella egyik alapvető eleme, mindig jól kell teljesítenie.” – ismerteti Kiss Barnabás. – „Mióta robotizálással foglalkozunk a Schunk megfogóit használjuk. Az elmúlt 11 évben nekünk is pozitív tapasztalatunk volt ezekkel a megfogókkal kapcsolatban, valamint a megrendelői oldalról sem volt még olyan problémánk pályafutásunk során, hogy egy megfogástechnikai hibát a Schunk termékeire lehetett volna visszavezetni.”

A cella 4 robotmegfogót használ, ezen kívül egy sorjázófej is beépítésre került, mely precíziós beállítási lehetőségekkel rendelkezik.

schunk_4

„Nagyon fontos számunkra, hogy magas minőségű és megbízható egységeket építsünk be rendszereinkbe. Ezért választottuk annak idején a Schunk termékeit is. Pont ezen szempontok miatt szeretnénk a továbbiakban is ezeket a megoldásokat használni.” – nyugtázza Kiss Barnabás.

 

További információ:

A Schunk hivatalos honlapján.

Az Unitech hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]