Gépbeszerzési fejlesztések a Szenkrijo Kft.-nél

A Szenkrijo Kft. 2022.03.02-án GINOP_PLUSZ_1.2.3-21-2022-03985 azonosítószámon 102,99 millió forint feltételesen vissza nem térítendő uniós támogatásban részesült. A fejlesztések a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósulnak meg.

MFF kedvezményezetti infóblokk keretes-1

A pályázat keretében 3 új CNC gépet vásároltunk, ami nagyon fontos a fejlődésünk szempontjából. Azok a cégek, akik nem fejlesztenek, előbb utóbb kiesnek a piaci versenyből, így nagyon fontosnak tartjuk a régi gépparkunk folyamatos megújítását. Ezzel a technológiai fejlesztéssel versenyképesek tudunk maradni a piacon és bővíteni tudjuk gyártási portfóliónkat is. 10 éves fennállásunkat többek között annak köszönhetjük, hogy mindig igyekeztünk követni a szakmánkban lezajló fejlődési irányokat.

Az alábbi gépek beszerzése történt meg:

Miyano BNE65 MYY rúdadagolós CNC eszterga

szenkrijo_ginop_2

Citizen L12-es rúdadagolós CNC hosszeszterga (1.)

szenkrijo_ginop_3

Citizen L12-es rúdadagolós CNC hosszeszterga (2.)

szenkrijo_ginop_4

A jelenlegi gépparkunk többségében modern, sokféle gyártást megvalósítani tudó eszközökből áll. Ezek közül több gép beszerzése a pályázati támogatásoknak köszönhetően valósulhatott meg. A gépparkunk fejlődése teszi azt is lehetővé, hogy egyre több alkalmazottat tudunk foglalkoztatni, jelenleg is minden fórumon gépkezelőket és programozókat keresünk.

A pályázat keretében IKT képzés igénybevételére is sor kerül, hogy a humán erőforrás fejlesztéssel is növeljük hatékonyságunkat.

Az energiaárak emelkedése, ahogy a piacon mindenkit minket is hátrányosan érint. A hátrányok minimalizálása érdekében és a környezeti terhelésünk csökkentése miatt úgy döntöttünk az energiaigényünk minél nagyobb részét szeretnénk napelem beruházással megvalósítani. Ennek az elképzelésünknek a megvalósításához 12%-kal járul hozzá ez a pályázati támogatás.

A cégek minél nagyobb arányban megvalósuló napelemes beruházása segíti az országot a klímacélok elérésében, ami a jövőben a káros anyagkibocsátások csökkentése által tisztább levegőt eredményez, ami által csökkeni fognak a légzőszervi megbetegedések is. Célunk, hogy a környezet terheinek csökkentéséhez mi is minél inkább hozzá tudjunk járulni. Jelenleg is mindenhol LED-es fényforrásokat használunk a cégnél, a felhasznált kenőolajtól megtisztítjuk a vizet és a szelektív gyűjtésre is nagy hangsúlyt fektetünk. A napelem beruházással tovább tudjuk csökkenteni cégünk ökológiai lábnyomát. A napelemek felszerelése a csarnok tetőre fog történni, így értékes termőföldet sem igényel a beruházás megvalósítása.

ForrásSzenkrijo Kft.

További információ kérhető:

Szűcs József, ügyvezető

Telefon: 06 30 295 7590

E-mail: szenkrijo@forgacsolo.hu

Megosztás
[
    ]