Cél a tökéletes nyomtatás – Új orvosi központot nyit az Axial3D

A vezető mesterséges intelligencia alapú szegmentációs szolgáltatások és az orvosi 3D nyomtatás szakértői közösen megnyitják legújabb kiválósági központjukat, segítve ezzel a 3D nyomtatott anatómiai modellek általános alkalmazását.

stratasys_1

Az Axial3D, az orvosi szegmentálás és a 3D nyomtatás piacvezető vállalata megnyitja új orvosi kiválósági központját Észak-Írországban. A korszerű belfasti létesítmény a 3D nyomtatás használatában lesz segítségére elsősorban a kórházaknak, az orvosi eszközök gyártóinak és az orvosi kutatóvállalatoknak.

Az Axial3D felhő alapú szegmentációs szolgáltatása 2D-s orvosi képeket képes páciensekre specifikált 3D-s modellekké alakítani. Az eljárásnak és az új központnak köszönhetően így még több kórház és orvosi eszközgyártó kaphat könnyű hozzáférést a pontos, valósághű 3D nyomtatott anatómiai modellekhez. A Stratasys, a világ vezető orvosi 3D nyomtatóvállalatának legújabb 3D nyomtatási technológiájával felszerelt Axial3D modelljei lehetővé teszik a műtét előtti tervezést, szimulációt, eszköztesztet, betegekre szabott eszköztervezést és még sok mást. A központ olyan modelleket is tud majd kínálni, amelyek teljes egészében megfelelnek az emberi szöveteknek és csontoknak, továbbá páratlan klinikai sokoldalúságot, megismételhetőséget és pontosságot biztosítanak az egészségügyi szakemberek és az orvostechnikai eszközgyártó cégek számára egyaránt.

stratasys_2

„Amikor megalapítottam az Axial3D-t, az volt a cél, hogy betegspecifikus kezeléseket tudjunk biztosítani. Az új központunk lehetővé teszi számunkra, hogy klinikai szakembereink és sebészeink nagyobb arányban tudjanak segíteni a betegeknek. Emellett célunk, hogy az orvosi eszközgyártók betegspecifikus programjai megfizethetőbbek, gyorsabbak, akkurátusabbak legyenek.” – mondta Daniel Crawford, CSO és alapító. „Az orvosi 3D nyomtatás új kiválósági központja jelentős mérföldkő cégünk és az orvostudomány területe számára. Ezáltal tovább tudjuk feszegetni a 3D nyomtatási technológia határait.” 

ForrásAxial3D

További információ:

Az Axial3D hivatalos honlapján.

A Stratasys hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]