Az új S100: a tökéletes gép a belépő szintű kategóriában

Nagy pontosságú, rugalmas és megbízható: Az új S100-assal a STUDER az ideális univerzális furatköszörűgépet mutatja be a belépő szegmens számára. Kiváló ár-teljesítmény arányának köszönhetően tökéletes gép a furatköszörülési alkalmazások széles köréhez.

STUDER S100 univerzális furatköszörű

STUDER S100 univerzális furatköszörű

„Az S100 belépő szintű furatköszörű tökéletesen kiegészíti átfogó furatköszörű portfóliónkat” – mondja Sandro Bottazzo, az S100 bemutatóján a BI-MU szerszámgép-kiállításon Milánóban.

Mint minden STUDER furatköszörűnek, az S100-nak is Granitan®-ból készült a gépágya. A kiváló csillapítási és termikus tulajdonságai biztosítják az egyenletesen jó köszörülési eredményeket és a STUDER híres precizitását. A fejlesztés során különös figyelmet fordítottak az alkatrészek egyszerű és hatékony kialakítására, ami megkönnyíti a kezelő számára a használatot és a karbantartást. Az S100 felszereltsége azonban az alkatrészek univerzális, geometriailag meghatározott alapformákból és kontúrokból álló alakzatok köszörülésére is alkalmassá teszi, melyet a tengelyek interpolálásával lehet megvalósítani.

Rugalmas rendszer biztosítja az alkatrészek sokféleségét

A gép akár két furatköszörű-orsóval vagy egy furat- és palástorsóval is felszerelhető. A rögzített orsóház mellett felszerelhető kézi, 2,5 fokos Hirth-orsóházzal, optimális konfigurációban pedig automatikus, 1 fokos Hirth-tárcsás orsóházzal. Egy szinkronmotor szíjon keresztül hajtja a zsírkenésű főorsókat. A gépet a FANUC 0i-TF PLUS vezérlő kezeli, a már jól bevált STUDER kezelőrendszerrel együtt.

STUDER S100 korongorsóház, 1× furatköszörű 1× palástköszörű

STUDER S100 korongorsóház, 1× furatköszörű 1× palástköszörű

Az S100 további előnye az automatizálási lehetőség. Kérésre felszerelhető kiszolgáló interfésszel és automatikus tolóajtóval, ami lehetővé teszi az automatikus működést és a nagy szériák gyártását.

Az S100-as gépen gyártott munkadarabok közé tartozhatnak a szerszámkészítéshez használt patronok, csapágygyűrűk, golyóscsapágyak és munkahengerek, valamint kis sorozatban gyártott hidraulikus vezérlőszelepek. Karimás alkatrészek külső és belső megmunkálása, illetve menet vagy nem kör alakú formák köszörülésére is van lehetőség.

A hozzáértő és megbízható STUDER ügyfélszolgálat természetesen az S100-as géphez is rendelkezésre áll, tanácsadással és műszaki támogatással. Világszerte összesen több mint 200 szakember gondoskodik arról, hogy a gép teljes élettartama alatt megbízhatóan és hatékonyan működjön, és minden igényt maradéktalanul kielégítsen. Az ügyfelek az 1912-ben alapított svájci vállalat több mint 110 éves köszörülési hagyományaira támaszkodhatnak.

Az S100 műszaki áttekintése:

  • Maximális munkadarab-hossz: 550 mm
  • elforduló átmérő: 425 mm
  • furatköszörülési átmérő: 300 mm
  • Furatköszörű-korong max. átmérője: 63 mm
  • Furatköszörű-orsó fordulatszáma: 20.000/40.000/60.000 fordulat/perc
  • Palástköszörű-korong maximális átmérője: 400 x 40 x 127 mm F1N
  • Orsóház: ISO50/110 vagy MT4/70 tokmány
  • A gép méretei Sz × M × H: kb. 3090 × 2090 × 1990 mm
  • A gép tömege: kb. 4500 kg

ForrásStuder

További információ:

A Studer hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]