Teherautógyártás egy büszke ausztrál szívével

vawdrey_4

Informatív videó készült a Vawdrey Semi Trailers-ről, Ausztrália legnagyobb pótkocsigyártójáról, ami jó betekintést enged a világ túlsó felén egy gyár hétköznapjaiba. Az videóból nem csak egy alapos, minőségi gyártási metódus rajzolódik ki, hanem a tulajdonos-alapító gondolkodásához, filozófiájához is közelebb kerülhetünk. Mick Vawdrey 50 év alatt tudatos fejlődés közepette építette fel cégét és mai napig büszke rá, hogy mindezt hazájában, Ausztráliában tehette meg, méghozzá helyi beszállítókkal együtt dolgozva. A videó letisztultsága hűen tükrözi a pótkocsigyártáshoz való hozzáállását, és a szakmai elhivatottságát.

„Úgy gondolom, hogy a minőség a legfontosabb. A telepen mai napig kimegyek megnézni a trailereket. Az ügyfeleinket is igyekszünk rávenni, hogy jöjjenek végig a gyáron, hiszen így minden házon belüli munkafolyamatot meg tudunk nekik mutatni. Ez le szokta nyűgözni őket.” – kezdi mondandóját Mick Vawdrey, aki lassan 50 éve foglalkozik teherautó-karosszériák, pótkocsik, gyártásával. Noha igyekezett mindig csak második lenni, az évek elteltével vállalkozása a legnagyobb független pótkocsigyártóvá avanzsált.

Mick Vawdrey

Mick Vawdrey

A cég portfóliójában a pótkocsik egészen színes és széles felhozatala megtalálható. Száraz és hűtött teherszállító furgonok, vázak, drop decks félpótkocsik, csomagszállításhoz szükséges utánfutók. Mick kiemeli, hogy az üzemanyagtartályak képeznek kivételt, hiszen azzal egyáltalán nem foglalkoznak, ellenben minden náluk készült gyártmányon helyet kap a mottója: „Proudly Australian by Vawdrey”.

vawdrey_2

A Vawdrey sikerének receptje az ötletben és a minőségi alapanyagban keresendő. A kellő szakmai tudással és összeszokottsággal rendelkező értékesítők és mérnökök alkotta csapat rendre azon dolgozik, hogyan lehetne javítani az utánfutó használatán, tervezésén és megépítésén. Ha az elmélet megvan, akkor jöhet a gyakorlat és gyártás, ahol a Vawdrey több mint 20 éve dolgozik a Capral minőségi alumínium alapanyagaiból.

capral_4

A videóban szereplő két cég kapcsolata tanulság lehet a magyar gyártó- és beszállító réteg számára is, hiszen itt nem csupán két büszke ausztrál vállalat partnersége rajzolódik ki, hanem az is, hogy milyen az, amikor tökéletesen összeérnek a gyártási folyamatok. Milyen az amikor a gondosan kezelt és leszállított alapanyag időt és költséget takarít meg a gyártó számára. Már pedig a Vawdrey közel 3400 darabos rendelésállományánál szükség van ezen folyamatokra.

capral_6

„Ügyfeleink mindegyikének volt már pótkocsija korábban. Nagyon jól tudják, hogy milyen hibák szoktak felmerülni. Azt hiszem, hogy ennek fejében értékelik a mi munkáinkat. Büszke vagyok azokra, akik ezen dolgoznak.” – zárja Mick Vawdrey.

 

További információ:

A Vawdrey Semi Trailers hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]