Az új partnerség G-kód szimulációt biztosít a Mastercam keretein belül

A teljes megmunkálási folyamat szimulációja csupán egyetlen gombnyomással

A CNC Software, LLC, a világ vezető CAD/CAM szoftverének, a Mastercam-nek fejlesztői partnerséget kötöttek a CAMWERK-kel, hogy az ügyfelek számára egyedülálló és könnyen használható, teljesen integrált gépi megoldást biztosítsanak, NC2Check néven.

MasterCAM_1

A Mastercam fejlesztői szorosan együttműködtek a CAMWERK-kel, hogy megoldást hozzanak létre a G-kód szimulációjához a Mastercamon belül. Az integráció számos megoldást kínál a Mastercam ügyfelei számára a gépkárosodások, leállások, meghibásodások elkerülésére, valamint még hatékonyabbá és hibamentessé teszi a gyártást és a programozást.

Az N2Check pontosan szimulálja a CNC gépet és a teljes megmunkálási folyamatot. A NC-kód NC2Check-en keresztül történő ellenőrzésével a felhasználók az összes mozgáshoz rendelkeznek NC-kód alapú virtuális gépszimulációval. Az NC2Check segítségével a felhasználók még a valódi megmunkálás kezdete előtt észlelhetik azokat a hibákat, amelyek gépleálláshoz, a munkadarab károsodásához vagy akár költséges ütközéshez vezetnek CNC gépeken.

„Izgatottan várjuk, hogy a CAMWERK-kel együttműködve több mint 300 000 felhasználó számára tegyük elérhetővé az egész szerszámgép teljes feltérképezését és a G-kódon alapuló NC-programok szimulációját.” – mondta Stas Mylek, a CNC Software, LLC partnerségi program menedzsere. „A két vállalat együttműködése a Mastercam felhasználók számára teljes gépszimulációt biztosít olyan problémák észleléséhez, mint például a gyorsjárat korlátoltsága a gépen vagy a megmunkálás előtti lehetséges munkadarab-ütközések.” – folytatta Mylek.

Az NC2Check a Mastercam kiegészítője, amely egyetlen gombként települ a szalagsáv felületére. Ez a gomb lehetővé teszi a felhasználók számára az NC2Check elindítását úgy, hogy az teljes szimulációt és G-kód ellenőrzést biztosítson a Mastercam munkameneten belül.

Bircan Öztürk, a CAMWERK igazgatója elmondta: „Az NC2Check segítségével a felhasználó közvetlenül a számítógépén láthatja az ütközéseket és hibákat, valamint teljesen virtuálisan futtathatja azt a gépein. Mi nem egy klasszikus definíció szerint vett G-kód szimulációt kínálunk ügyfeleinknek, hanem azt a szabadságot, ahol alkothatnak és kreatívan használhatják fel ötleteiket a cégen belül, ahelyett, hogy NC-programokban keresnének hibákat és futtatnának le minden egyes alkatrészt a CNC gépeken. Ugyan ez csak egy kis eszköz, de a gyártásban valóságos csodával bír.”

ForrásMastercam

További információ:

A Mastercam hivatalos honlapján.

A CAMWERK hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]