Megkezdődtek az eszköz és infrastrukturális fejlődést elősegítő beruházások a Szabó Fogaskerékgyártó Kft.-nél

A nemrégiben nyert, több mint egymilliárd forintos európai uniós támogatásból megvalósuló beruházás célja, hogy az fogaskerekek gyártásával, alkatrészek szállításával, megmunkálásával, illetve a fogaskerekek hőkezelésével foglalkozó cég fejlessze technológiáit és infrastruktúráját, illetve megújuló energiaforrás alkalmazásával csökkentse a gazdasági-termelési folyamatok és az üzemen belüli építményeinek energiafelhasználását.

szechenyi

A megvalósítandó európai uniós fejlesztés célja, hogy a Szabó Fogaskerékgyártó Kft. továbbfejlessze alkalmazott gyártástechnológiáit, infrastruktúráját, valamint megújuló energiaforrás segítségével csökkentse ökológiai lábnyomát.

A Széchenyi Terv Plusz program keretében, Kaposváron lezajló projektben az alábbi elemek valósulnak meg:

  • Technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzése;
  • Ingatlan és infrastrukturális fejlesztés;
  • Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása, melynek célja a gazdasági-termelési folyamatok és az üzemen belüli építmények energiaigényének fedezése megújuló energia előállításával.

szabo_gear_slider

Az uniós támogatásból megvalósuló fejlesztés eredményeként a Szabó Fogaskerékgyártó Kft. növelni tudja kapacitását és szolgáltatásának minőségét, melynek eredményeként stabilabban helyt áll a mai bizonytalan gazdasági helyzetben. Megújuló energiaforrást hasznosító technológiájának köszönhetően pedig a vállalat a modern kor ökológiai követelményeinek is megfelel.

A projekt megvalósulásának tervezett befejezése: 2024.12.30.

A projekt azonosítószáma: GINOP_PLUSZ-1.1.2-21-2022-00078

ForrásGold Communications

További információ:

A Szabó Fogaskerékgyártó Kft. hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]