Automatizálás, mint minőségi tényező

A Mayer Präzision GmbH már több mint 30 éve megbízható gyártási partnerként van jelen az autóiparban az összeszerelési munkákhoz szükséges szerelvények és rögzítőelemek gyártásában. 2016 óta az ASD Maschinenbau GmbH leányvállalata, 30 fős szakembergárdával, akik a vállalat központjában dolgoznak a tervezés és a megmunkálás területén. A Mayer Präzision már évek óta a DMG MORI CNC-technológiájára támaszkodik, amint azt a legutóbbi beszerzései is mutatják. A gyártó szolgáltató számára két CMX 600 V, az egyik robotizált automatizálással, valamint egy DMU 50 3rd Generation PH CELL-lel a belépést jelenti az automatizált és ezáltal termelékenyebb gyártásba.

 

DMG_automatizalas_1

A Mayer Präzision az alkatrészek széles skáláját gyártja – az egyetlen alkatrésztől a közepes méretű szériáig.

Összetett készülékek és alkatrészeik néhány héten belül

„Szolgáltatóként már nagyon korán bekapcsolódunk az új készülékekkel kapcsolatos projektekbe” – magyarázza Christoph Glier, a Mayer Präzision ügyvezető igazgatója a mindennapi üzletmenetet. Amint egy autógyártó egy új modellt gyárt, vagy akár csak a meglévő modellek ráncfelvarrását, az összeszerelési folyamathoz szükségük van a megfelelő készülékekre. A Mayer Präzision tapasztalt csapata a szükséges szakértelemmel nyújt támogatást és gyártja a megfelelő alkatrészeket. „A készülékek és alkatrészeik összetettségétől függően néhány hét alatt is képesek vagyunk szállítani.”

Képzés és megbízható gyártási folyamatok, mint sikertényező

Az, hogy a Mayer Präzision ilyen megoldásorientáltan és hatékonyan teljesíti a megrendeléseket, egyrészt a tapasztalt munkatársaknak és a jól képzett új kollégáknak köszönhető. „Évente két gyakornokot próbálunk felvenni, hogy fedezzük a szakemberigényünket” – mondja Christoph Glier. Másfelől a korszerű gépek hozzájárulnak a termelékenységhez – és a készülékek minőségéhez. Ferdinand Urlbauer, a Mayer Präzision gyárigazgatója hozzátette: „A modern és rugalmas szerszámgépek lehetővé teszik számunkra, hogy az alkatrészek széles választékát állítsuk elő, és mindig garantáljuk a nagy pontossági követelményeket.” A DMG MORI ehhez döntő mértékben hozzájárult a megbízható feldolgozást biztosító stabil szerszámgépeivel és automatizálási megoldásaival.

DMG_automatizalas_2

2021 elején a Mayer Präzision egy 3. generációs DMU 50 és két CMX 600 V beruházása mellett döntött.

A Mayer Präzision 2021 elején telepített egy ilyen automatizálási megoldást egy DMU 50 3rd Generation és egy PH Cell formájában. „Ez a kombináció a megmunkálás rugalmasságát és hatékonyságát egy nagyon kompakt alapterületen egyesíti” – mondja Christoph Glier. Ez nemcsak azt teszi lehetővé, hogy az alkatrészek nagyon széles spektrumát állítsák elő, hanem azt is, hogy a gép kapacitását teljes mértékben kihasználják. A PH Cell moduláris felépítésű: a legfeljebb két szinten kialakított paletta helyek száma a palettamérettől függ. 320 ×320mm, 400 ×400mm és 500 ×500mm méretben kaphatók. A Mayer Präzision a kisebb paletta méret mellett döntött, és így összesen 40 tárolóhelyet alakított ki. „Tökéletes kapacitás a közepes méretű szériák gyártásához” – teszi hozzá Ferdinand Urlbauer. Az 5 tengelyes megmunkálóközpont oldalról tölthető, ami optimális hozzáférést biztosít mind a géphez, mind az automatizált palettázó állomáshoz. A PH-cella egy felhasználóbarát érintőképernyőn keresztül vezérelhető.

orange

 

„Az automatizált DMU 50 és CMX 600 V-nek köszönhetően a szakemberek szabadon koncentrálhatnak az olyan minőségi feladatokra, mint a programozás és a minőségbiztosítás.”

orange

DMG_automatizalas_3

Christoph Glier, ügyvezető igazgató (balra) és Ferdinand Urlbauer, gyárigazgató (jobbra), Mayer Präzision GmbH

40 paletta a felügyelet nélküli éjszakai műszakok és a minőség javítása érdekében

A Mayer Präzision két műszakban dolgozik, és a 3. generációs, PH-cellás DMU 50-et használja a felügyelet nélküli éjszakai műszakokra és a hétvégén. „Így kihasználhatjuk azt a lehetőséget, hogy a hosszabb gépidőt igénylő megrendeléseket napközben előkészítjük, majd automatikusan legyártjuk” – mondja Ferdinand Urlbauer. Christoph Glier az automatizálást a minőség szempontjából vizsgálja: „Az automatizált gyártás szabadságot biztosít a jól képzett munkatársaink számára, hogy inkább a minőségi feladatokra, például NC-programozásra vagy minőségbiztosításra koncentrálhassanak.”

DMG_automatizalas_4

A 3. generációs DMU 50 oldalról tölthető, ami optimális hozzáférést biztosít a géphez és az automatizáláshoz. A PH-Cell összesen 40 palettás tárolóhellyel van felszerelve.

TULIP – digitalizálás a folyamatok optimalizálásáért

A gyártási folyamatok korszerűsítése, amellyel a Mayer Präzision már évek óta biztosítja versenyképességét, modern gyártási megoldásokba történő beruházásokat is igényel a jövőben. Ferdinand Urlbauer tisztában van ezzel: „Ez azt is jelenti, hogy mindig keresnünk kell az új technológiákat – legyen az a múltban az 5-tengelyes megmunkálás, vagy a jövőben az additív gyártás.” Ez magában foglalja a személyzet felkészítését is a jövőbeli kihívásokra. Christoph Glier fontos fejlesztésnek tartja a folyamatok digitalizálását. Már megnézték a saját fejlesztésű TULIP-alkalmazások által kínált lehetőségeket: „Az ilyen és ehhez hasonló alkalmazások és más digitalizációs termékek segítségével fenntartható módon optimalizálhatjuk a termelési folyamatainkat.”

MAYER PRÄZISION TÉNYADATOK

  • 1983-ban alapították
  • 30 fős szakember gárda a hengersbergi székhelyen
  • Autóipari összeszerelési munkákhoz szükséges készülékek gyártása

ForrásDMG MORI

További információ:

A DMG MORI hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]