AMADA RBR a teljesen automatikus robotos élhajlító cella

Az AMADA bemutatja a teljesen automata, utólagosan üzembe helyezhető hajlítócellát.

Az AMADA az RBR, teljesen automatikus hajlítási megoldást fejlesztette ki, válaszként ügyfelei azon igényére, hogy megbízható és gyors hajlítási ciklusokkal, a magas minőség fenntartása mellett az alkatrészméretek széles skáláját állíthassák elő.

AMADA_HRB-1003_und_RBR_lr

Az AMADA RBR sorozat, egy teljesen automata megoldás, amely lehetővé teszi a különböző alkatrészek nagy sorozatban történő gyártásának ütemezését, mostantól elérhető az európai piacon. A hajlítócella fel van szerelve minden megfelelő eszközzel, amely biztosítja az ügyfelek által megkövetelt rugalmasságot, mint például az automatikus szerszám- és megfogócserélők, valamint a motoros visszafogó egységek, amelyek támogatják a hajlítórobot általi alkatrész-manipulációt.

Az élhajlítók területéről elérhető a HRB-ATC sorozat, amely 100 tonna 3 méteres és 220 tonna 4 méteres kivitelben is kapható. Az automata szerszámváltónak (ATC) köszönhetően a teljesen automatizált gyártás előnyeit kínálja. Az ATC, amely a kézi szerszámozáshoz képest akár 80%-kal is képes csökkenteni az élhajlító beállítási idejét, egyúttal alapvető eszköz ahhoz, hogy a kezelő a kívánt gyártást szerszámelrendezési korlátozás nélkül ütemezhesse. Az AMADA HRB-ATC sorozat rendelkezik továbbá a piacon egyedülálló ú.n. punch-reverse funkcióval. Az AMADA ATC az egyetlen olyan megoldás a piacon, amely képes automatikusan megfordítani a szerszámokat. A gép további előnye, hogy amennyiben a kezelőnek olyan speciális vagy hosszú szerszámokat kell használnia, amelyeket az ATC nem tud betölteni, a HRB-ATC olyan hidraulikus bélyeg és matrica megfogó rendszerrel van ellátva, amely jelentősen felgyorsítja az ilyen szerszámok kézi berakását. A gép másik fő előnye az automata bombírozás: a felső és alsó medvék kihajlásának automata kompenzálása, nyomás alkalmazásával, amely biztosítja a hajlítás pontosságát. Ez a funkció is alapfelszereltség.

Az AMADA RBR sorozat 50 kg vagy 200 kg hasznos teherbírású robotokból áll, melyek az ügyfél gyártási igényeitől függően választhatók. A megoldás rugalmasságát az alkatrészméretek széles skálájának támogatása biztosítja, mindkét robot esetében a 300×200 mm-es mérettől az 50 kg-os robot esetében 2000×1000 mm-ig, a 200 kg-os változat esetében pedig 3000×1500 mm-ig. Az olyan piacokat, mint például a hűtőberendezések, konyhai eszközök, bútorok, és az építőipar igényeit kiszolgáló gyártók minden bizonnyal profitálhatnak a lehetőségből.

Ez a magas szintű automatizálás a VPSS 3i ARBEND offline programozó modulnak és a CELL MANAGER ütemező rendszernek köszönhetően lehetséges. A megmunkálandó alkatrész 3D modelljéből kiindulva az ARBEND néhány egérkattintással automatikusan programozza a hajlítócellát, míg a CELL MANAGER a teljes gyártást autonóm módon szervezi meg.

Az alapkonfiguráció tartalmaz egy rakodási területet, amely lehetővé teszi akár 6 különböző alkatrészből álló egységek bepakolását, egy vastagságérzékelő eszközt, amely visszajelzést ad az egyes darabok felvételéről a következő fázisok folytatása előtt, egy referenciatáblát és egy testre szabható kirakodási területet a különböző palettakonfigurációk alapján. A motoros megfogóegység és az automatikus megfogóváltó (AGC), amely akár kilenc megfogó tárolására is képes, kiegészíti az alapkészülék-csomagot. Ez a konfiguráció lehetővé teszi bármilyen típusú alkatrész ütemezését kézi beállítás nélkül.

Az egyik figyelemre méltó lehetőség az AMADA Bi rendszer a cikluson belüli szögmérésre és -beállításra. Ennek a megoldásnak az alkalmazása segít a selejtes alkatrészek elkerülésében, ami különösen hasznos a drága alapanyagokat feldolgozó vállalatok számára.

Az új RBR sorozat az AMADA európai kirendeltségein megtekinthető.

ForrásAMADA

További információ:

EPL-TECH Kft.

dr. Illyés Péter

+36 20 342 7969

sales@epl.hu

www.epl.hu

Megosztás
[
    ]