Stratégiai megállapodás a Liebherr és a Jonas & Redmann között

A Liebherr-Verzahntechnik GmbH stratégiai együttműködésről állapodott meg a Jonas & Redmann-nal, az akkumulátorcellák és -modulok automatizálási megoldásainak specialistájával, automatizálási rendszerek létrehozása érdekében. A két vállalat együttesen a teljes szolgáltatási skálát lefedi; az akkumulátorcellák összeszerelésétől a modulokon keresztül a nagyfeszültségű akkumulátorcsomagokig. A hangsúlyt a modulok és csomagok összeszerelésére helyezik. A Liebherr az összeszerelésére összpontosít, és átveszi a fővállalkozói szerepet.

 

Liebherr_JonasundRedmann_1

Az e-mobilitás egyik alapvető értékteremtő folyamata az elektromos meghajtású járművek akkumulátorainak gyártása. Az autóipar által a cellától a kész akkumulátorcsomagig terjedő teljes gyártási lánchoz szükséges átfogó megoldásokat azonban eddig főként az ázsiai gyártók kínálták. Míg a speciális egyedi folyamatokhoz szükséges szakértelem Európában rendelkezésre áll, a kihívás továbbra is az, hogy mindezt egy átfogó rendszerbe integrálják, ami előnyös a sorozatgyártás számára. A Liebherr és a Jonas & Redmann most már együttesen képesek ezt a hiányt betölteni.

Gyártórendszer cellák- és modulok összeszerelése: Jonas & Redmann

A berlini székhelyű Jonas & Redmann csoport több mint 30 éve fejleszt gyártórendszereket az orvostechnika, a fotovoltaika, az e-mobilitás és az energiatárolás számára. Az energiatárolási üzletágban a szolgáltatási kör a kutatáshoz és fejlesztéshez szükséges gépektől az akkumulátorcellák és -modulok teljes összeszereléséig terjed. A vállalat szakterülete a szükséges kulcstechnológiák integrálása az automatizált szerelésbe, a lézeres feldolgozásba, valamint az újraöntési és egyéb precíziós folyamatokba.

Liebherr: az akkumulátor-összeszerelés specialistája

A Liebherr az akkumulátorok összeszerelésének területén automatizálási megoldásokra és folyamatokra specializálódott, a rugalmas kisszériás gyártástól a teljesen automatizált tömeggyártásig. A szolgáltatások köre a gép- és rendszerláncoktól és a munkadarabok kezelésétől (az adagolási, csavarozási és összeszerelési folyamatokon keresztül) egészen a gyártósor végi tesztpadok integrálásáig terjed. Fővállalkozóként a Liebherr felel a folyamatbiztonságért, az adatrögzítésért és a projektmenedzsmentért. A Liebherr az autóipari rendszerek kiépítésben szerzett több évtizedes tapasztalatára is támaszkodhat.

Az elektródagyártástól az akkumulátorcsomagokig

A két vállalat azon kevés európai szolgáltatók közé tartozik, amelyek egyetlen forrásból fedik le az e-mobilitáshoz szükséges akkumulátor-rendszerek gyártását.

orange

„Tökéletesen kiegészítjük egymást. A Jonas & Redmann a kis, könnyű alkatrészek és a gyors ciklusidők automatizálási folyamataira specializálódott, míg mi a nehéz akkumulátorcsomagok kezeléséhez biztosítjuk a szakértelmet” – mondta Stefan Jehle, a Liebherr Automation Systems értékesítési vezetője.

orange

Versenyképesség a kulcsrakész megoldásoknak köszönhetően

Az autóipari ügyfelek profitálnak a közös innovációból, a projektek rövidebb futási idejéből és a csökkenő veszteségekből, mivel a Liebherr, mint fővállalkozó, felelősséget vállal a teljes rendszerért. „Közösen nagyon jól felkészültünk az olyan piaci trendekre is, mint a cell-to-pack (CTP) vagy cell-to-chassis (CTC), azaz az akkumulátorcellák közvetlenül az akkumulátorcsomagba vagy a jármű padlójába történő beépítésére” – teszi hozzá Markus Benedikt, a Jonas & Redmann értékesítési vezetője.

További pozitívum az autógyártók telephelyeihez való térbeli közelség, mivel a magas beruházási költségű akkumulátorgyártó rendszerek, szervizelése szempontjából a gyors reakcióidő és a pótalkatrészek rendelkezésre állása nem elhanyagolható.

Alap a jövőbeli projekteknek

A két vállalat már dolgozott együtt különböző projektekben. „Kezdettől fogva nagy volt az egyetértés, mind személyesen, mind technológiailag” – hangsúlyozza Markus Benedikt. Stefan Jehle hozzáteszi: „Az ügyfél számára előnyös, hogy a teljes rendszerre vonatkozóan egy fővállalkozó áll rendelkezésre, egyértelműen meghatározott felelősségi körökkel és kapcsolódási pontokkal.”

ForrásLiebherr

További információ:

A Liebherr hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]