SolidSteel – parametrikus acélszerkezettervező modul Solidworks CAD szoftverhez

A SolidSteel egy parametrikus 3D CAD megoldás acéltervezéshez, amely 100%-ban integrálódik a SOLIDWORKS-be. A szoftver nem iparágspecifikus, így klasszikus acélszerkezetek tervezésére, valamint üzemi és gépészmérnöki tervezésre is alkalmazható.

SolidSteel_1

A SolidSteel parametric már a legkisebb csomagban is kiterjedt és könnyen bővíthető profilkönyvtárakkal, számos tipikus acélcsatlakozást tartalmazó funkciókönyvtárral, komplett szerelvényekkel, például lépcsőkkel, korlátokkal vagy sarokelemekkel rendelkezik, valamint ezek egyszerű szerkesztési lehetősége is adott. A SolidSteel parametric a tervezést követő további folyamatokat is támogatja, például a különböző konfigurációjú darabjegyzékek létrehozását. A rajzok automatikus létrehozása és a gyártási adatok DSTV formátumba történő exportálása is lehetséges. A SolidSteel parametric az első vázlattól az automatizált gyártásig támogatja a felhasználót.

 

A SolidSteel parametric 100%-ban képes beépülni a Solidworks szoftverbe, így a megszokott kezelőfelület átvétele miatt a felhasználónak fel sem tűnik, hogy egy harmadik féltől származó programot használ. A sok funkció által egyszerű a több objektum egyszerre történő kijelölése, amit a multi select opció is egyszerűbbé és hatékonyabbá tesz.

Szintén új funkció áll rendelkezésre a profilok elhelyezésére. A vonalakat kiválasztva azonnal látható a kívánt profil, melynek pontos pozíciója és típusa kiválasztható. A megerősítés után a profil véglegesen a helyére kerül.

SolidSteel_3

Általános acélkötések

A felhasználói kényelem nagyon fontos volt a fejlesztők számára a teljes tervezési folyamat során. A SolidSteel parametric for SOLIDWORKS segítségével a tipikus acélkapcsolatok, mint például a párnalemezek, a csomóponti lemezek vagy a sarokpántok néhány másodperc alatt elhelyezhetők. A szoftver intelligens kiválasztása lehetővé teszi például a megfelelő párnalemez kiválasztását is az adott profilszelvényhez. Ehhez különböző könyvtárak, például a DAST állnak rendelkezésre, amelyek igény szerint egyedileg bővíthetők.

A SolidSteel parametric összesen több mint 500 különböző kapcsolatot képes létrehozni a különböző integrált funkciók kombinálásával. A SolidSteel parametric – Assembly Manager segítségével egész szerelvények, például szélrácsok, K-tartók vagy más gyakran használt elemek adhatók hozzá a tervhez sablonként, és a parametrikus rendszernek köszönhetően automatikusan alkalmazkodnak az új beépítési környezethez.

SolidSteel_2

Csavarkötések

A tipikus acélkötések létrehozása során a csavarok típusa és a teljes csavarkészlet kiválasztható. Ehhez rendelkezésünkre áll a csavarasszisztens, amely minden SolidSteel parametric program része.

Az egyes csavarok mellett komplett csavarkészletek is választhatók. Ezek a csavarkészletek egyedileg összeállíthatók (az alátétek száma és elhelyezkedése, az anyák száma, a csavar hossza stb.).

Az alapértelmezett beállításokkal a csavar párbeszédablak a modellből kiindulva automatikusan feltételezi a szükséges értékeket, például a csavarhosszt. A terv módosításával (például: a párnalemez vastagsága megváltozott), a csavarhossz automatikusan módosul, a szabványos csavarkészleteket is beleértve.

ForrásSolidworks

További információ:

A Solidworks hivatalos honlapján.

A Klietsch hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]