Kapacitást növelő beruházások a Balog-Metál Kft.-nél

szechenyi

A 2003-ban induló félkész alumínium termékek gyártásával foglalkozó családi vállalkozás tovább bővíthette gyártási kapacitását a sikeresen megpályázott Széchenyi Terv Plusz program keretében elnyert, 208,99 millió forintos, feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével. A lőrinci telephelyű Balog-Metál Kft. bővítette eszközparkját és az értékesítésének hatékony támogatásáért szakértői tanácsadást vett igénybe.

A magasnyomású öntési technológiát alkalmazó Balog-Metál Kft. a kezdeti 60-70 tonna mennyiségű felhasznált alapanyagot az elmúlt közel 20 évben több, mint tízszeresére tudta növelni és a megvalósítandó európai uniós fejlesztésből ezt az arányt még tovább tervezi emelni. A GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-04346 azonosítószámú pályázat során elnyert összeget új gépek beszerzésére, valamint az eredményesebb értékesítéstámogatás érdekében tanácsadásra fordította.

A beszerzett eszközök között szerepel egy új magasnyomású öntőgép, egy vibrációs körkoptató és egy szennyvízpárologtató berendezés is. A gépek a legkorszerűbb technológiát képviselik, aminek köszönhetően a vállalat modernizálhatta szolgáltatásait, javítani tudja a versenyképességét és az erőforrás-hatékonyságát. A szennyvízpárologtató berendezés lehetővé teszi, hogy a gyártási folyamathoz használt vizet a használatot követően ledesztillálják, ezzel pedig újbóli felhasználásra kerülhet, ezzel is minimalizálva a keletkezett hulladékot, ami egyúttal csökkenti a vállalkozás ökológiai lábnyomát.

Balog_Metal

Kép forrása: Balog-Metál Kft.

A BALOG-METÁL Fémipari Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. „Mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatásacímű projekt megvalósulásával a Balog-Metál Kft. alkalmazkodott a jelen üzleti és termelési kihívásokhoz, ezáltal továbbra is képes megőrizni versenyképességét a fémipari piacon.

ForrásGold Communications

További információ:

A Balog-Metál Kft. hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]