A gyors kiszolgálásért: MTB alkalmazás-kész szettek

Automatizált gépkiszolgálás, mindössze néhány lépésben: az új MTB alkalmazás-kész szettekkel a SCHUNK kényelmes bevezetést nyújt a kobotokkal történő részleges automatizálásba. A mellékelt megfogó és szorítóblokkok tökéletesen alkalmazhatók forgácsoló megmunkáláshoz, és kombinálhatók a robot-specifikus csatlakozó készletekkel. Ez időt takarít meg a rendszer tervezése során, akár 50%-kal csökkenti a mellékidőket és javítja a gép kihasználtságát.

Schunk_MTB_1

Az új MTB alkalmazási készletekkel a SCHUNK kényelmes módon vezeti be a felhasználót a szerszámgépek kobotokkal történő részleges automatizálásába.

A robotok tökéletes segítőtársak, ha a gépeket a termelésben könnyen és sokoldalúan kell kiszolgálni. Behelyezik az előgyártmányokat, majd kiveszik a kész termékeket. Ezzel tehermentesítik a dolgozókat a monoton és megterhelő feladatok alól, időt szabadítva fel más feladatok elvégzésére. De hogyan is kezdjen bele valaki az automatizált alkalmazások integrálásába? A SCHUNK új MTB alkalmazási készleteivel ez egyszerűen megvalósítható. Az automatizálási specialista ugyanis három készletet fejlesztett ki kifejezetten erre a célra.

Megfogás és befogás egyetlen forrásból

A helytől és a feladattól függően az alkalmazási készletek egy vagy két megfogóval is kaphatók. Mindegyik tartalmaz egy vagy két JGP-P univerzális megfogót egy lefúvató-fúvókával és egy szigetelt szeleptömbbel. A SCHUNK csak tavaly év végén dobta piacra a nagy teljesítményű 2 ujjas párhuzamos megfogóját. A „dupla megfogó csomag” maximális termelékenységet biztosít, mivel a két megfogó egy lépésben képes kivenni, majd betenni egy alkatrészt, ez közel 50 százalékkal csökkenti az ehhez szükséges időt. Az egy gyártótól származó befogó és megfogó kombinációja különösen gyors és egyszerű üzembe helyezést tesz lehetővé. A SCHUNK ehhez egy harmadik alkalmazási készletet kínál az automatizált, helyhez kötött munkadarabok rögzítéséhez. Ez tartalmazza a kompakt és alacsony karbantartási igényű, szelepszigettel ellátott PGS3 szorítóblokkot, amely egy integrált karimán keresztül közvetlenül a gépasztalra szerelhető, és a megfogóhoz hasonlóan működtetése a robotvezérlésbe integrálható.

A felhasználóbarát termékkészletek a szigetelt szeleptömb révén kiválóan alkalmasak a forgácsológépek mostoha környezetében történő használatra. A megfogókba integrált fúvóka tovább könnyíti a dolgozók munkáját: A szennyeződést és a forgácsot a készülékből és a munkadarabból önállóan képes eltávolítani. A sűrített levegővel történő kézi befúvás megszűnik, és a szorítófelületek mindig tiszták maradnak a jó ismétlési pontosság érdekében. Az alkalmazási készletek az OMRON, Universal Robots, TM, Doosan és FANUC kobotokhoz kaphatók. Az adott robotcsatlakozási csomagok speciális kábeleivel és tömlőivel a felhasználók néhány lépésben csatlakoztathatják a SCHUNK egységeit a kobothoz, így máris megkezdhetik az automatizált gépi kiszolgálás alkalmazását.

ForrásSCHUNK

További információ:

A SCHUNK hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]