4-tengelyes megmunkálóközpontok és palettakezelés a GROB-tól

A GROB kiemelt újdonságként és innovációként bemutatta a G440, G640 és G840 4-tengelyes megmunkálóközpontjait. Emellett egy G440 4-tengelyes univerzális megmunkálóközpont, a PSS-R1800 forgó palettatároló rendszerrel kiegészítve is megtekinthető volt.

 

GROB_AMB_1

A termékpaletta 4 tengelyes gépsorozattal bővült, így a GROB az 5 tengelyes piaci szegmensen kívüli valamennyi egyéb, egyre növekvő igényeinek is meg tud felelni. Legyen szó akár a repülőgépgyártásról, a szerszám- és öntőformagyártásról, az autóiparról vagy az energiaszektorról – a 4 tengelyes megmunkálógép-sorozat széles alkalmazási körével szinte minden területre optimális megoldást kínál. A G440, G640 és G840 gépváltozatok ideálisak a hatékony forgácsolási projektekhez, és tökéletesen kiegészítik a GROB univerzális gépportfólióját. A moduláris felépítés és az opciók hatalmas választéka lehetővé teszi, hogy egyedi igények szerint konfigurálhatók legyenek. Nagy tömeg, valamint a tengelyek gyors és erőteljes mozgásai is jellemzik e gépcsoportot. A G640 és G840 méretek opcionálisan munkaterület-bővítéssel is rendelhetők, és terhelhetőségük is növelhető.

Egy koncepció az iparágak valamennyi szegmensére

A szerkezeti elemek súlycsökkentése és egyidejűleg a stabilitás növelése érdekében a 4 tengelyes gépsorozatot numerikus módszerek, például topológiaoptimalizálás és FEM-szimulációk segítségével tervezték. A sorozatot egy merev gépágyon mozgó oszlopként tervezték, három rögzítőponttal.

A nagy teherbírású 4 tengelyes gépsorozat egyedi tengelykonfigurációjával robusztus, ezáltal optimális, dinamikus folyamatokat garantál. A három lineáris és egy forgó tengely lehetővé teszi a 4 oldalú megmunkálást. Az X és Y lineáris tengelyek mozgatják a főorsót. Az elrendezéstől függően egy golyósorsós hajtás helyezkedik el a tömegközéppontban, vagy két szimmetrikusan beépített golyósorsó végzi az Y tengely mozgatását. A B’ tengelyben lévő motor, amely már a standard modellbe is beépítésre került, szintén gyors pozícionálást tesz lehetővé maximális pontossággal. A széleskörű konfigurációs lehetőségeknek köszönhetően a GROB megmunkálóközpontok tökéletesen illeszthetők az ügyfelek gyártási igényeihez.

2022_09_15_-_GROB_19

A szerszámtár által kínált sokoldalúság

A 4 tengelyes univerzális megmunkálóközpontok sokoldalú lehetőséget kínálnak a szerszámtárak területén. A szerszámtár a gép típusától függően konfigurálható és a gép mellett különálló, önálló modulként helyezhető el. A gép telepítése után is könnyen bővíthető vagy cserélhető a szerszámtár a „Plug & Play” segítségével. Egytől kezdve, egészen hat dobig terjedő dobtárak állnak rendelkezésre, függőlegesen egymás mellé rendezett tárakkal, 50-237 szerszámhellyel, vagy 238 és 476 szerszámhellyel toronyszerűen elrendezett dobtár esetében. A vezérlők mellett a központi szerszámtárakat is integrálni kell a gyártórendszerekhez. A szerszámtárba az akár 830 mm hosszúságú szerszámok közvetlenül, ergonómiailag megfelelő magasságban, kézzel helyezhetők be, akár működés közben.

A kiállított gép, PSS-R1800 forgó palettatároló rendszerrel

A GROB az átfogó automatizált technológiai tanácsadáshoz szükséges kompetenciáit a Center of Excellence központban összpontosítja. Ügyfeleiknek összehangolt automatizálási megoldást kínálnak, amelyet 3D tervezés és folyamatszimulációk segítségével, valós körülmények között terveznek meg.

2022_09_15_-_GROB_20

A GROB forgópalettás tárolórendszerek (PSS-R) a G-modult kibővítve olyan rugalmas gyártócellát hoznak létre, amely optimális belépést biztosít az automatizált, nagy hatékonyságú termelésbe. A közvetlenül a gép vezérlőpanele melletti beállítóállomás könnyen hozzáférhető. A gyors palettacserét egy kétvillás emelőegység teszi lehetővé, vagy – két paletta használata esetén opcionálisan – egy innovatív palettacserélő berendezés. A modern és rugalmas vezérlőszoftver a termelési folyamatok egyszerű megjelenítését és szervezését is lehetővé teszi.

A G440 kiállításon látható gép egy PSS-R1800 forgó paletta tároló rendszerrel szerelt, amely akár 1150 kg-ot is képes mozgatni. A palettamérettől függően (500×500 vagy 500×630) 10 vagy 15 paletta számára biztosít helyet három szinten. A maximális átmérő 800 mm, a maximális magasság pedig 1000 mm. A moduláris felépítés lehetővé teszi, hogy a gépek teljes mértékben alkalmazkodjanak a meglévő gyártórendszerekhez, de egyben a fejlesztések kiépítését is könnyebbé tegyék.

ForrásGROB

További információ:

A GROB hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]