PH Cell Twin: Kompakt, moduláris palettakezelés két gép számára

Az ergonomikus Twin megoldással a DMG MORI két megmunkálóközpont automatizálását teszi lehetővé.

 

DMG_PH_CELL_TWIN_1

Utólagosan felszerelhető: Meglévő, a már beépített automatizálási interfésszel rendelkező géphez való csatlakoztatás is lehetséges. Bővíthető: Egy második gép utólagos összekapcsolása is lehetséges.

A DMG MORI PH Cell 300 és PH Cell 2000 a kis tételek gyártása során bizonyított, a nagyfokú rugalmasságával és könnyű kezelhetőségével. A PH Cell Twin világpremierjével a szerszámgépgyártó most a kompakt és moduláris palettakezelő rendszerek kínálatát bővíti. A sikeres koncepció következetes továbbfejlesztése két megmunkálóközpont rugalmas automatizálására szolgál. A tárolóegység kialakításától függően akár 30 palettának is helyet kínál. A PH Cell Twin kompatibilis a DMU monoBLOCK, DMU H monoBLOCK és DMU eVo sorozat különböző modelljeivel, valamint a DMU 50 és a CMX U sorozattal. Mind maga a palettakezelés, mind a második gép utólagosan is telepíthető.

Az automatizálási megoldások csökkentik a dolgozókra fordított kiadásokat a termelés nélküli időszakokban, és kiterjesztik a termelési kapacitást a személyzet nélküli éjszakai és hétvégi műszakokra. Az alkatrészek növekvő szórása és a kisebb tételméretek miatt a rugalmas automatizálási koncepciók különösen keresettek manapság. A DMG MORI pontosan ezt az igényt elégíti ki a PH Cell sorozat palettakezelő rendszereivel, amely mostantól két géphez is megoldást kínál – a PH Cell Twin-nel.

Moduláris kialakítás az egyéni tárolási konfigurációhoz

A PH Cell Twin akár 30 darab 320 x 320 mm-es palettát is tárolhat. A nagyobb, 400 x 400 mm-es vagy 500 x 500 mm-es paletták 24, illetve 18 paelttával tölthetők meg. A rendszerben különböző méretek is kombinálhatók. A paletták két sorban vannak elhelyezve, így az automatizálás kompakt módon valósul meg. A maximális munkadarabméret ø 500 x 500 mm, a munkadarab súlya a palettával együtt 300 kg. A paletták a különálló, opcionálisan forgatható készülékezési állomáson keresztül ergonomikusan és a gyártási idővel párhuzamosan állíthatók be.

DMG_PH_CELL_TWIN_2

PH Cell Twin a DMU 50 és DMU 65 H monoBLOCK gépekkel

Utólag felszerelhető és bővíthető

A PH Cell Twin meghatározott interfészének és moduláris felépítésének köszönhetően gyorsan és egyszerűen üzembe helyezhető. Testvértermékeihez hasonlóan az új változat is könnyen felszerelhető utólagosan a már meglévő automatizálási interfésszel rendelkező megmunkálóközpontokra. Ugyanez vonatkozik a második gép csatlakoztatására is, ami azt jelenti, hogy ez a beruházás későbbre is halasztható. Az összes elterjedt kisebb 5 tengelyes megmunkálóközpont kompatibilis a PH Cell Twinnel: a DMU 65 / 75 monoBLOCK, a DMU 65 H monoBLOCK, a DMU 50 3rd Generation, a DMU 40 / 60 eVo és a CMX 50 / 70 U. Természetesen a PH Cell Twin két különböző gépmodell palettákkal való kiszolgálására is alkalmas.

ForrásDMG Mori

További információ:

A DMG Mori hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]