Nagy teljesítményű textilipari gépek rugalmas és energiahatékony gyártása

A Trützschler név 1888 óta a textiltermékek előkészítésében való szakértelmet jelképezi. A világszerte aktív vállalatcsoport 2001-ben alapította meg a Trützschler Textile Machinery (Shanghai) Co., Ltd.-t Kínában. A telephelyen mintegy 500 alkalmazott többek között fúvókamrákat, kártológépeket és feszítővasakat gyárt és szerel össze. A DMG MORI-val a kezdetektől fogva szoros együttműködés alakult ki, amelynek eredményeként a technológiai vezető cég tíz szerszámgépet telepített, köztük két NHX 8000-est, az egyiket hét palettás CPP lineáris tárolórendszerrel. A legutóbbi beszerzés egy NHX 6300 és egy NHX 5500 volt, amelyek mindegyike 12, illetve 21 palettás forgó palettatároló rendszerrel van felszerelve.

 

A piaci részesedés 5%-ról 30%-ra történő növelése

A textilipar folyamatos növekedése fokozza a nagy teljesítményű, automatizált, intelligens textilipari gépek iránti keresletet. A Trützschler rendkívül jól ismeri a helyi piacok igényeit, és fejlesztését ehhez igazítja. A vállalat a termékkínálat folyamatos bővítésével biztosítja saját és ügyfelei versenyképességét. 2001 óta a Trützschler ötről 30 százalékra tudta növelni piaci részesedését Kínában, a világ egyik legnagyobb textilpiacán. „Tekintettel a Trützschler folyamatos növekedésére a kínai piacon és az ottani pozitív kilátásokra, egyre nagyobb termelési kapacitásra van szükségünk” – magyarázza Yi Wu, a Trützschler sanghaji termelési vezetője.

DMG_textilipar_1

A Trützschler a nagyméretű alkatrészek automatizált gyártásához egy NHX-et használ 7 állomásos palettatárolóval (CPP).

Partnerség és több mint 100 éves tapasztalat

A kis szériák és a különböző variációk miatt a textilipari gépek nem készülhetnek szabványosított, nagyüzemi gyártásban. A Trützschler éppen ezért értékeli a rugalmas gyártási folyamatokat. Harald Schoepp, a Trützschler kínai ügyvezető igazgatója szerint a DMG MORI tökéletes partner: „Szakértőik minden elvárásunkat teljesítették, és megbízhatóan támogattak minket gyártási folyamataink optimalizálásában.” Az együttműködés a több mint 100 éves tapasztalatnak és a két vállalat hasonló üzleti filozófiája. A DMG MORI a palettatároló rendszerrel kombinált NHX modelljeivel teljesíti a rugalmassággal és hatékonysággal szemben támasztott szigorú követelményeket. „Ez lehetővé teszi számunkra, hogy az alkatrészek széles skáláját megmunkáljuk – automatikusan és az igényektől függően bármilyen sorrendben” – mondja Yi Wu.

DMG_textilipar_2

Harald Schoepp ügyvezető igazgató, Trützschler Textile Machinery Co., Ltd.

A paletták prioritása rugalmasan beállítható a gép vezérlőrendszerén keresztül az integrált Pallet Manager szoftverrel. „Így dinamikusan tudunk tervezni az ügyfél megrendelésének, a gyártási követelményeknek és a gyártási technológiának megfelelően.” Ez lehetővé teszi számukra, hogy maximalizálják megmunkálóközpontjaik kihasználtságát, a változatos, kis szériás gyártás ellenére. „A Trützschler számára ez kulcsfontosságú tényező annak biztosításában, hogy gyorsan tudjon reagálni az ügyfelek igényeire, és a versenytársak előtt maradjon.”

DMG_textilipar_4

NHX 8000 CPP-VEL

  • Akár 29 palettát képes kezelni
  • Max. négy szerszámgép két beállító állomással
  • 800 ×800mm max. paletta méret, 2.200 kg max. terhelhetőség
  • ø1.450 ×1.450mm max. munkadarab méret
  • Közvetlen vezérlés a gép CNC-jén vagy a DMG MORI MCC-LPS cellavezérlő rendszeren keresztül
  • MCC-TMS szerszámkezelő rendszer

Egyszerűen megvalósítható gépállapot-felügyelet és globális vezérlés

A DMG MORI digitális alkalmazásai – Digital Monitoring, MESSENGER, Status Analyzer és PERFORMANCE MONITOR – támogatják a Trützschlert a megbízható gyártási folyamatok biztosításában. A MESSENGER egy mobil eszközön központilag mutatja be a felhasználóknak a szerszámgép valós idejű állapotát, valamint a gépre vonatkozó konkrét információkat, beleértve a munka állapotát, az aktuális NC-programot és a munkadarabok számát. Ezen információk elemzése és dokumentálása hozzájárul az állásidő kockázatának csökkentéséhez és a termelékenység növeléséhez. Ezen túlmenően lehetőség van a megrendelés költséghatékonyságának kiszámítására a gépórák, az állásidő és a hibainformációk alapján. „Valós időben figyeljük és rögzítjük a működést, a színes sávok pedig lehetővé teszik az állapot egyértelmű megjelenítését” – magyarázza a funkciót Yi Wu. Az ezt követő elemzések lehetővé teszik a gépkihasználás további javítását. Számára fontos, hogy minden nap ránézzen a MESSENGER-re, és jobban szereti, ha az állapot zöld: „Ez azt jelenti, hogy a gépek normálisan és ütemezetten működnek.”

DMG_textilipar_5

Harald Schoepp, a Trützschler kínai ügyvezető igazgatója (jobbra) és Zou Zhenhua (balra), a mechanikai megmunkáló csoport vezetője a két NHX 8000-es gép egyike előtt.

Állapotfigyelés a legújabb CELOS verzióra történő frissítésnek köszönhetően

Kétségtelen, hogy gép állapotának nyomon követése jelentősen javítja a digitalizálási folyamatot a gyártás során. A régebbi szerszámgépek azonban nem rendelkeznek állapotfelügyelettel, ezért a DMG MORI biztosította a szükséges IoTconnector utólagos felszerelést és a CELOS legújabb verzióját. Ez lehetővé tette a Trützschler számára, hogy a DMG MORI összes 2017 óta használt szerszámgépét hálózatba kapcsolja – ez nagy lépés volt a digitalizáció felé.

Fenntartható fejlődés és innováció a zöld jövőért

A textilipar is követi a zöld gazdaság fellendülésének ütemét. A textilipari gépgyártás vezető vállalataként a Trützschler mindig is döntően hozzájárult az iparág fejlődési trendjeihez, többek között az ökológia és a fenntarthatóság területén is. A Trützschler a technológiai innováció és a termékfejlesztés fontos kritériumának tekinti a magas energiahatékonyságot és a nyersanyagok gondos kezelését. A vállalat így segíti ügyfeleit a fenntartható, egészséges növekedés elérésében.

DMG_textilipar_6

A korábbi gépmodellekhez képest a CLX 450 TC akár 30%-os energiamegtakarítással tud üzemelni.

A Trützschler elkötelezett a fenntarthatóság előmozdítása mellett a gép- és létesítménygyártásban, és fenntartható megoldásokat kínál az ipar számára. A vállalat ezeket az előírásokat saját termelésében is alkalmazza. A Trützschler rendszeresen eltávolítja a régi, energiaigényes gépeket, és nagy pontosságú, energiatakarékos automatizálási megoldásokra és digitális termékekre cseréli őket, például a DMG MORI energiatakarékos és alacsony károsanyag-kibocsátású gépeire. A DMG MORI ráadásul az egyik első CO2-semleges szerszámgépgyártó a világon, ezért ideális partner ebben a tekintetben. Ami a két vállalat jövőbeli együttműködését illeti, Harald Schoepp hosszú távú együttműködésre számít: „A Trützschler és a DMG MORI egyaránt vezető szerepet tölt be saját területén, és közös a fejlesztési filozófiájuk. Ezen az alapon szeretnénk előmozdítani a fenntartható fejlődést, és a CO2-semleges jövő felé haladni.”

TRÜTZSCHLER TEXTILIPARI GÉPEK – TÉNYEK

  • A Trützschler-csoport 2001-ben Sanghajban alapított leányvállalata
  • 500 alkalmazott
  • Fonógépek és tartozékok gyártása, lokalizációs szolgáltatások nyújtása

ForrásDMG MORI

További információ:

A DMG MORI hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]