Három pofa a tökéletességért

A SCHUNK TANDEM3 moduláris rendszerének sikertörténete folytatódik - az új 3-pofás szorítóblokk négy működtetési változatban még nagyobb tervezési szabadságot kínál az automatizált gépkiszolgáláshoz.

SCHUNK_three_jaws_1

Nagy szorítóerő és pontosság egyszerre, kompakt kialakítással. Ez jellemzi az összes TANDEM3 szorítóblokkot, mely ideális választássá teszi őket a szűk helyeken történő, folyamatbiztos munkadarab-befogáshoz. A különböző pneumatikus bekötési lehetőségek, a pneumatikus működtetéshez választható szorítóerő-növelés és a tartozékok átfogó választéka tökéletesen alkalmassá teszi őket a forgácsolóiparban történő automatizált használatra. Ezáltal a TANDEM3 szorítóblokk ideális társ a kis- és rendkívül nagy szériás munkákhoz egyaránt, minden iparágban.

Négy változat hengeres munkadarab-rögzítéshez

Az új 3-pofás szorítóblokk egy újabb modul a TANDEM3 sorozathoz a hengeres munkadarabok rögzítéséhez. Az egyenletes szorítóerő-kifejtés biztosítja a biztonságos és jó ismétlési pontosságú rögzítést. A 2-pofás társaihoz hasonlóan ez is kifinomult kenőrendszerrel rendelkezik, amely nagy hatékonyságot és állandó szorítóerőt biztosít. Az optimalizált külső kontúr biztosítja a forgácsok elvezetését, emellett a munkadarab minden megmunkálási művelet során könnyen hozzáférhető. A kiegészítő furatdugók megakadályozzák, hogy a forgácsok eltömítsék a furatokat. A szorítószerkezet pneumatikus (KRP3), hidraulikus (KRH3), rugós (KRF3) és hamarosan elektromos kivitelben (KRE3) is elérhető lesz. A beépített felügyeleti funkcióknak köszönhetően a központosan szorító készülék ideális az automatizált gépi kiszolgáláshoz. Így az automatizált befogás során a bázispofa pozíciója dinamikus módon lekérdezhető a nyomásváltozáson keresztül, illetve a felfekvő felületek megbízhatóan ellenőrizhetők. A szabványosított konzollemezek segítségével a befogók gyorsan és egyszerűen felszerelhetők a gépasztalra, vagy a VERO-S gyorscserélő palettarendszerre.

A 3-pofás szorító négy méretben kapható 100 és 250 között, standard vagy hosszú löketű változatban. A szorítóerő 18 és 66,5 kN között mozog. A SCHUNK széleskörű moduláris rendszereivel, a különböző tokmánypofákból, rögzítési és felügyeleti lehetőségekből álló sokoldalú választékával minden alkalmazáshoz a legjobb befogási megoldásokat kínálja.

ForrásSCHUNK

További információ:

A SCHUNK hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]