Folyamatintegráció és teljes megmunkálás a legmagasabb szinten

5 tengelyes szimultán megmunkálás, 6 oldalú teljes megmunkálás maró-esztergálással, valamint technológiai ciklusok fogaskerékmaráshoz és köszörüléshez – a DMG MORI a legmagasabb szintű technológiai integrációt kínálja egy munkaterületen.

 

DMG_5tengely_1

NC-programok létrehozása a fogaskerék paramétereinek párbeszédpanelen történő bevitelével.

Az innovatív gyártási technológiák egy munkaterületen történő integrálásával az átfutási idők drasztikusan csökkenthetők. Ezért a DMG MORI termékpalettáján évek óta kiemelt prioritást élvez az 5 tengelyes megmunkálóközpontokon, eszterga- és marógépeken, valamint a maró- és esztergaközpontokon végzett teljes megmunkálás. A szolgáltatási palettát folyamatosan fejlesztették, így ma már a fogaskerékmarás és a köszörülés is egy és ugyanazon befogásban történik. A kifinomult szerszámmegoldások és mindenekelőtt az exkluzív DMG MORI technológiai ciklusok olyan mértékben növelik a gépek sokoldalúságát, hogy a több befogásban végzett műveletek már a múlt zenéi. Ez növeli a megmunkálóközpontok kihasználtságát, és egyúttal kapacitást szabadít fel más gépeken, amelyek korábban szintén kivették a részüket a teljes folyamatból.

A DMG MORI az 5 tengelyes szimultán megmunkálás, valamint a marás-esztergálás, illetve az esztergálás-marási technológia fejlesztéseivel mindig is az innováció vezetőjének számított a forgácsolás területén. Ugyanakkor a szerszámgépgyártó további megmunkálási technológiák integrálására összpontosít, hogy a gyártási folyamatokat még hatékonyabbá tegye.

Hatékonyság az alkalmazásorientált technológiai ciklusok révén

Az exkluzív technológiai ciklusok innovatív segítőtársként, különösen a műhelyközpontú programozásban, évek óta gazdagítják a CNC megmunkálásban végzett munkát. Egyértelmű programstruktúrát hoznak létre, a párbeszédes programozás révén kiküszöbölik a hibákat, és akár 60 százalékkal csökkentik a programozási időt. Ugyanakkor az értékes technológiai know-how közvetlenül az adott programban tárolódik, ami lehetővé teszi, hogy a szerszámgépek szélesebb körű alkalmazásokat fedjenek le. A portfólió több mint 60 DMG MORI technológiai ciklust tartalmaz, és a funkciók széles skáláját fedi le – a kezeléstől a mérésen és forgácsoláson át a felügyeletig.

Fogaskerékgyártás gyorsan, egyszerűen és hatékonyan

A hajtóművek feladata többek között a teljesítmény és a nyomaték megbízható átvitele, például szélturbinákban vagy építőipari gépekben. A fogaskerekek ebben döntő szerepet játszanak. Mivel a bérgyártók általában nem használnak speciális fogaskerékmegmunkáló gépeket, olyan megoldásokra van szükségük, amelyekkel a meglévő gépekkel előállíthatók a kívánt munkadarabok. A DMG MORI 2008 óta olyan speciális technológiai ciklusokat fejlesztett ki, amelyek támogatják a felhasználókat a fogaskerekek komplex programozásában. A portfólió magában foglalja a gyaluláshoz, foggyaluláshoz, fogköszörüléshez és foghámozáshoz, valamint a különböző típusú és geometriájú fogaskerekek marásához szükséges ciklusokat.

DMG_5tengely_2

A gearBROACHING, gearSHAPING, gearHOBBING, gearSKIVING és gearMILL technológiai ciklusok a komplex fogaskerék programozásban.

A gearBROACHING, gearSHAPING, gearHOBBING, gearSKIVING és gearMILL technológiai ciklusokkal a legkülönbözőbb fogaskerekek gazdaságos, teljes megmunkálása valósítható meg. Erre a célra olyan univerzális gépek, mint a DMU eVo, DMF és DMU/DMC FD modellek vagy az NTX és CTX TC sorozat esztergáló/maró központjai alkalmasak. Ennek előnye, hogy sokoldalúságuknak köszönhetően ezek a gépek fogaskerék-forgácsolási munka nélkül is optimálisan kihasználhatók. Ráadásul a technológiai ciklusok nagyon könnyen utólagosan is implementálhatók.

Marás, esztergálás és köszörülés egy műveletben

A DMG MORI megmunkálóközpontok vagy esztergáló- és maróközpontokba történő köszörülési technológia integrációja számos munkadarab gyártási folyamatában megspórolja az egyébként gyakori átfogási műveletet. Ez csökkenti az átfutási időt és növeli az alkatrész pontosságát. A DMG MORI egyrészt a szerszámgépek robusztus kialakításával éri el a magas minőséget a köszörülés során. Másrészt egy exkluzív technológiai ciklus itt is támogatja a folyamatot. A DMG MORI Grinding köszörülési ciklusokat kínál furat, palást és síkköszörüléshez, valamint köszörülési ciklusokat is, amelyek a beépített AE-érzékelőkkel (akusztikus emisszió) tökéletes felhasználóbarát megoldást jelentenek.

DMG_5tengely_3

A marás, esztergálás és köszörülés egy műveletbeli alkalmazása csökkenti az átfutási időket és növeli a munkadarabok minőségét.

ForrásDMG Mori

További információ:

A DMG Mori hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]