Egyszerűbb minőségbiztosítás additív technológiákhoz a sorozatgyártásban – a Stratasys felvásárolja a Riven szoftvercéget

A Riven által fejlesztett szoftver integrálódik a GrabCAD Additive Manufacturing platformba, és a gépi tanulás segítségével segít az ügyfeleknek a pontosabb nyomtatásában és az alkatrészek ellenőrzésének felgyorsításában.

A Stratasys Ltd. a polimer 3D nyomtatási technológia vezető vállalata, bejelentette a Riven minőségbiztosítási szoftvercég felvásárlását. A kaliforniai Berkeleyben működő startup eddig is a Stratasys szoftverpartnere volt, azonban ezentúl felhőalapú szoftvermegoldása teljes mértékben integrálódik a Stratasys GrabCAD Additive Manufacturing platformjába, ami a GrabCAD Print szoftvert futtató bármely Stratasys 3D nyomtatót használó ügyfelek számára előnyös.

stratasys_1

 

„Úgy gondoljuk, hogy a legmodernebb technológiai platformok Stratasys égisze alatt történő fejlesztésével az olyan vállalatok, mint a Riven, jelentősen hozzájárulnak cégünk növekedéséhez. A Riven kínálatának a GrabCAD szoftverplatformunkba történő integrálásával lehetővé tesszük, hogy több gyártóipari ügyfél alkalmazza a Stratasys megoldásait a végfelhasználók számára történő alkatrészgyártáshoz” – mondta Shaul Samara, a Stratasys globális szoftverekért felelős alelnöke. „Ez a funkció biztosítja, hogy a valós méretű alkatrészek 3D nyomtatása pontosan történjen, és gyorsan ellenőrizhető legyen a zárt láncú, additív gyártási folyamaton belül. A Riven felvásárlása egy újabb példa arra, hogy azon dolgozunk, hogy ügyfeleinknek teljes körű megoldásokat nyújtsunk az additív gyártás alkalmazási területein.”

A Riven felhőalapú szoftvere segít az ügyfeleknek gyorsan ellenőrizni, diagnosztizálni és automatikusan kijavítani a CAD-fájlok és a kinyomtatott alkatrészek közötti eltéréseket, ami pontosabb alkatrészeket eredményez alacsonyabb összköltség mellett. A tesztelési fázisban lévő új verzió mesterséges intelligenciát használ a modellek automatikus előbeállításához. Különösen az alkatrészek ellenőrzése jelenthet szűk keresztmetszetet a gyártási folyamatban, sok esetben hetekig vagy hónapokig tartó késedelmet okozva. A Riven szoftverének zártkörű 3D nyomtatási folyamatba történő integrálásával a Stratasys képes lesz segíteni ügyfeleinek abban, hogy a 3D nyomtatott végfelhasználásra készült alkatrészek szállítását megnöveljék, miközben a fenntarthatóság javítása érdekében kevesebb ismétléssel csökkentik a hulladékmennyiséget.

„Egy ideje világossá vált számunkra, hogy a minőség mennyire egyet jelent a Stratasys-szel, így tudtuk, hogy nagyszerű választás lesz csatlakozni hozzájuk” – mondta a Riven alapítója, James Page, aki mostantól a Stratasys szoftveres alelnöke lesz. „Közös küldetésünk, hogy biztosítsuk a felhasználók számára, hogy a 3D nyomtatott termékek minden alkalommal megfeleljenek a CAD-fájloknak. Azáltal, hogy még nagyobb pontosságot teszünk lehetővé, új piac- és alkalmazásterületeket nyithatunk meg.”

A Stratasys GrabCAD AM Platform kétirányú kapcsolatot tesz lehetővé a 3D nyomtatók, az additív gyártás és a vállalati alkalmazások, valamint a szélesebb körű Ipar 4.0 infrastruktúra között. A nyílt, vállalati szintű platform egyesíti a GrabCAD alkalmazások és szoftverpartnerek funkcióit. Ez lehetővé teszi a gyártók számára, hogy a teljes digitális folyamaton keresztül, a tervezéstől a gyártásig kezeljék a valós méretű additív gyártási műveleteket.

A 2022 októberében lezárult felvásárlás magában foglalta a Warp Adaptive Modeling (WAM) és a Predictive WAM (PWAM) rendszerekhez kapcsolódó összes szellemi tulajdon átvételét. A Riven csapat tagjai a Stratasys Software üzletágába fognak integrálódni.

ForrásStratasys

További információ:

A Stratasys hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]