Az elismert köszörűgépgyártó a NUM Flexum+ CNC technológiáját alkalmazza

A Palmary Machinery Co., Ltd., a nagyteljesítményű CNC-köszörűgépek tajvani gyártója, a NUM Flexium+ CNC technológiáját használja fejlett CAM sorozatú palástköszörű-gépeinek vezérléséhez.

Palmary_numgrind_1

Az 1998-ban alapított Palmary Machinery a világ egyik vezető CNC-köszörűgépgyártójává nőtte ki magát. A tajvani Taichungban található vállalat közel 200 alkalmazottat foglalkoztat, és két nagy, több mint 20 000 m2-es gyártóüzemet üzemeltet. A gyártásautomatizálás széles skáláját – beleértve a csúcsnélküli-, palást-, furat-, és síkköszörű-gépeket – értékesítik világszerte egy kiterjedt hálózaton keresztül. A vállalat fő piacai az USA-ban, Európában, Kínában, Tajvanon és Japánban vannak. Jelenleg több mint 6800 Palmary köszörűgép van napi rendszerességgel üzemben, amelyek közel 4000 különböző típusú alkatrészt gyártanak.

A Palmary Machinery hagyományosan olyan gyártók CNC-rendszereire alapozza automatizált köszörűit, mint a Fanuc és a Fagor. Azonban még 2017-ben, miután a Palmary felvásárolta a Top Work Industry-t – egy másik tajvani vállalatot, amely CNC szerszámköszörűkre specializálódott -, megismerte a NUM szerszámköszörülő szoftverének egyedülálló előnyeit.

„A Top Work és a NUM együttműködése évek óta sikeres. Számos termékük a NUM Flexium+ CNC platformján alapul, és a mi NUMROTO szoftverünket használja, ami jól prezentálta a NUM technológiáját a Palmarynak. Amikor 2020-ban a NUMgrindot nem körkörös köszörülési képességekkel egészítettük ki, a Top Work azonnal felhívta erre a fejlesztésre az anyavállalat figyelmét. A szoftver és a hoszt Flexium+ platform teljes körű kiértékelése után a Palmary úgy döntött, hogy a NUM CNC vezérlését fogja alkalmazni a CAM hengerköszörűgép-sorozatához.” – mondta Johnny Wu, a NUM Taiwan ügyvezető igazgatója.

Palmary_numgrind_3

A Palmary 2020-ban kezdte gyártani CAM sorozatú, CNC hengerköszörűgépeit. A gépek jelentős elismerést kaptak és elnyerték a 28. Taiwan Excellence Award rangos díját. A termékcsalád jelenleg négy modellből áll, amelyek 250 mm és 1000 mm közötti munkadarabokat képesek megmunkálni, és amelyek az automatizált gyártás széles skáláján használhatóak, például vezérműtengelyek, forgattyús tengelyek, bütykök és excentrikus tengelyek gyártásánál.

Tiger Wang, a Palmary vezérigazgatója szerint: „A CAM sorozatú gépeinkben eddig használt CNC vezérlések miatt ügyfeleinknek harmadik féltől származó szoftvert kellett használniuk a szerszámpálya létrehozásához. A NUM CNC-technológiája azonban teljes, teljesen integrált megoldást kínál. Ennek számos fontos előnye van. Gyakorlatilag „egyablakos” megoldást nyújt a gépek CNC hardveréhez és szoftveréhez, ergonomikus, egységes HMI-t (ember-gép interfész) biztosít a gépkezelők számára, és jelentős rugalmasságot kínál a testreszabáshoz és a jövőbeli fejlesztésekhez.”

Az első Palmary-gép, amelyet a NUM CNC-technológiájával szereltek fel, az OCD-32100CAM hengerköszörűgép. Ez a gép akár 150 kg tömegű és 600 mm hosszú munkadarabok befogadására is alkalmas, és rendelkezik egy direkt hajtású főorsóval (C tengely), egy precíziós szögdekóderrel ellátott kefe nélküli szervomotorral a köszörülési pozíció dinamikus vezérléséhez (Z tengely), valamint egy precíziós optikai skálával ellátott lineáris motorral a köszörűkorong előtolásának pontos vezérléséhez (X tengely). A három motor mindegyikének meghajtásáról egy-egy NUM MDLUX hajtómű gondoskodik.

Palmary_numgrind_2

A gép új vezérlője egy NUM Flexium+ CNC rendszer, egy FS153 kezelőpanellel és egy MP06 géppanellel. A rendszer NUMgrind szoftvere segít a nem körkörös köszörülés teljes automatizálásában. A kezelő a HMI-n keresztül egyszerűen meghatározza a folyamat sorrendjét, és beírja a szükséges köszörülési adatokat. A programozást tovább egyszerűsíti, hogy a HMI-t egy 15 előre definiált külső alakzatot tartalmazó átfogó könyvtár támogatja, beleértve az excentrikus köröket, hatszögeket, ötszögeket, egyéb sokszögeket, Reuleaux-háromszögeket és rombuszokat. A Palmary ügyfelei bármely általuk választott, testreszabott profilt importálhatják szabványos DXF fájl formájában is, harmadik féltől származó CAD/CAM szoftver bevonása nélkül.

A NUMgrind lehetővé teszi a gépkezelők számára, hogy meghatározzák a munkadarab alakját az XY-síkban. A köszörülés ezt követően az X tengely és a C tengely interpolálásával vagy szinkronizálásával történik. A Flexium+ CNC rendszer az NCK segítségével az XY síkból a kontúrt átalakítja egy XC síkba, és kiszámítja a megfelelő kompenzációs és előtolási mozgásokat, figyelembe véve a köszörűkorong átmérőjét. A sebességprofil is átalakításra kerül, így a sebesség és a gyorsulás automatikusan a gép fizikai tulajdonságaihoz igazodik.

 

Forrás:

https://www.wordsun.com/news/release/leading-grinding-machine-manufacturer-adopts-nums-flexium-cnc-technology/en

Megosztás
[
    ]