A Carbon egyesíti a generatív design és az additív gyártás előnyeit

A CogniCAD 4.0 generatív design szoftver és az additív gyártás nyerő párost alkothat a modern gyártásban.

 

Az additív rendszerek gyártója, a Carbon bejelentette a ParaMatters felvásárlását, amely generatív tervezési (GD) szoftvert fejleszt additív gyártás központú projektekhez.

ParaMatters_1

A ParaMatters CogniCAD 4.0 szoftvere lehetővé teszi a kívánt gyártási eljárás szerinti generatív tervezést.

Phil DeSimone, a Carbon társalapítója elmondta: „Sok korábbi tervezőeszköz nincs megfelelően optimalizálva az ipari innovációk, köztük a fejlett 3D nyomtatásban használt anyagok és gyártási folyamatok kihasználására. Mind a Carbon, mind a ParaMatters közös elképzelése, hogy modern eszközöket biztosítsanak, amelyekkel a fejlesztő csapatok jobb termékeket hozhatnak létre kevesebb idő alatt.”

„A Carbon saját tervezőszoftverrel rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy mérnökeink összetett rácsszerkezeteket hozzanak létre” – mondta Hardik Kabaria, a Carbon szoftvermérnöke. „A ParaMatters technológiájával olyan iparágakat is célba vehetünk, mint az autóipar, a repülőgépipar, a védelmi ipar és a medical szektor, ahol a topológiai optimalizálás fontosabb, mint a jó rácsszerkezet megalkotása.”

A Carbon Design Engine nevű, felhőalapú szoftvert három előfizetési szinten kínálja a gyártó: Standard, Pro és Enterprise. Emellett a ParaMatters egy már jól ismert márka, emiatt a Carbon igyekszik megtartani a szolgáltatás nevét.

 

A népszerű generatív design szoftvergyártók vonzó felvásárlási célpontokká váltak a már befutott CAD szoftveróriások számára. A PTC 2018-as Frustum felvásárlása, a Hexagon 2019-es AMendate felvásárlása és az Altair idei Gen3D felvásárlása is jól tükrözi a GD szoftverek iránti növekvő keresletet, különösen a 3D nyomtatható modellek létrehozására képes szoftverek miatt. A Materialise és az NTopology tartozik még a kevés megmaradt független AM központú GD szoftvergyártók közé.

Az AM rendszereket gyártó Desktop Metal kifejlesztette saját GD szoftverét, a Live Parts-ot, de sok hardvergyártó független CAD-szoftvergyártókra és szoftverpartnerekre támaszkodik a hiányosságok pótlásában. A ParaMatters felvásárlásával a Carbon képes lesz szinkronizálni a K+F stratégiáit, mind a hardver, mind a szoftver területén, ami sokkal vonzóbbá teheti a kombinációt.

„Az, hogy a Carbon „ötlettől a gyártásig” platformjának részeként bővíthetjük kínálatunkat, lehetővé teszi ügyfeleink számára, hogy jobb termékeket tervezzenek és gyártsanak” – mondta Robert Yusin, a ParaMatters elnök-vezérigazgatója.

A ParaMatter GD szoftvere a CogniCAD. A szoftver 2019-es felülvizsgálatakor a DE munkatársa a szimulációs oktató, Tony Abbey megjegyezte: „A tanulmányok feltöltésének lehetősége a felhőbe lehetővé teszi, hogy a kényszerek és vektorfájlok módosítása egyszerűen megtörténhessen. Miután elkészülnek a modellek, azokat egymástól függetlenül elemezhetjük a felhőben lévő környezetben.”

 

Megosztás
[
    ]