WE LOVE AUTOMATION – innovatív megoldások az önálló gyártáshoz

Az AMB 2022 kiállításon a DMG MORI bemutatta az automatizálási és digitalizációs megoldások széleskörű portfólióját a versenyképes gyártáshoz.

 

Automatizálás, digitalizáció és fejlett technológiai integráció – a DMG MORI a 2022. szeptember 13-17. között Stuttgartban megrendezett AMB-n átfogó válaszokat adott a szerszámgépgyártás aktuális trendjeire. A 2000 m²-es standon megrendezett változatos kiállításon 22 csúcstechnológiás gépet mutattak be, amelyek fele innovatív munkadarab- vagy palettakezeléssel, valamint robotokkal kiszolgált. A jól ismert Robo2Go Max és MATRIS light fejlesztések mellett a DMG MORI itt tartotta a PH Cell Twin világpremierjét, amely például két DMU 50 palettákkal való automatikus ellátására használható. A megmunkálás németországi fellegvárában a technológiák és folyamatok integrációja is a középpontban volt. Beleértve a teljes megmunkálást 5 tengelyes megmunkálóközpontokon, valamint a lenyűgöző esztergákat, marógépeket és a maró-esztergáló központokat. A fogaskerékmarás és -köszörülés további integrációs megoldásai tovább erősítik a termékpalettát. Az ebből adódó komplexitást intelligens digitalizációs eszközökkel holisztikusan bonyolítják le – kezdve az ügyfélközpontú tervezéssel a Digital Twin alkalmazásán át, a nyílt gép-gép közötti kommunikációt biztosító csatlakoztatási megoldásokon keresztül az intelligens tervezési és vezérlési rendszerekig. A műhelyorientált kezelői támogatással a TULIP és a sikeres ügyfélportállal a my DMG MORI teszi teljessé a portfóliót.

DMG_we_love_automation_1

A DMG MORI több mint 2000 négyzetméteren, 22 high-tech géppel és 10 automatizálási megoldással mutatta be a gyártás jövőjének aktuális innovációit és holisztikus technológiai megoldásait.

Kiválóság az automatizálásban – A gyártási folyamatok következetes automatizálása

A gyártás automatizálása jelenleg a legfontosabb téma a szerszámgépgyártás jövőjét tekintve. A hardver és a szoftver tökéletes integrációjával a DMG MORI következetesen ehhez igazítja teljes termékportfólióját. A szabványos rendszerektől a kulcsrakész projektekig az innovációban vezető cég olyan holisztikus gyártási megoldásokat tervez és valósít meg, amelyek tartósan hozzájárulnak a termelékenység növeléséhez. Az AMB-n a DMG MORI többek között bemutatta az RPS 14 kör alakú palettatároló rendszert egy NHX 5000 gépen, valamint a Robo2Go Max-ot egy CTX gamma 2000 TC-n és a Robo2Go Milling-et egy DMU 40 eVo gépen. A WH 3 Cell és a MATRIS light révén két nagyon kompakt automatizálási megoldás is látható volt. A TH-AGV önjáró robotok egy DMC 80 FD felszerszámozásáról gondoskodtak. Az automatizálási portfólió csúcspontja az új PH Cell Twin volt, amelyen keresztül két DMU 50 összekapcsolása válik lehetővé.

DMG_we_love_automation_2

A DMG MORI 57 holisztikus automatizálási megoldással egyetlen forrásból növeli minden gyártási művelet termelékenységét.

Világpermier: PH Cell Twin – Kompakt palettakezelés két gép számára

A DMG MORI PH Cell 300 és PH Cell 2000 a kis tételek gyártása során bizonyított, a nagyfokú rugalmasságával és könnyű kezelhetőségével. A PH Cell Twinnel a szerszámgépgyártó most a kompakt és moduláris raklapkezelő rendszerek kínálatát bővíti. A sikeres koncepció következetes továbbfejlesztése két megmunkálóközpont rugalmas automatizálására szolgál. A tárolóegység kialakításától függően akár 30 palettának is helyet kínál. A PH Cell Twin kompatibilis a DMU monoBLOCK, DMU H monoBLOCK és DMU eVo sorozat különböző modelljeivel, valamint a DMU 50 és a CMX U sorozattal. Mind maga a palettakezelés, mind a második gép utólagosan is telepíthető.

DMG_we_love_automation_3

Világpermier: A PH Cell Twin segítségével például két DMU 50 palettás ellátása is automatikusan megvalósítható.

Technológiaintegráció – Teljes megmunkálás a legmagasabb szinten

Az innovatív gyártási technológiák egy munkaterületen történő integrálásával az átfutási idők drasztikusan csökkenthetők. Ezért a DMG MORI termékpalettáján évek óta kiemelt prioritást élvez az 5 tengelyes megmunkálóközpontokon, eszterga- és marógépeken, valamint a maró- és esztergaközpontokon végzett teljes megmunkálás. A szolgáltatási palettát folyamatosan fejlesztették, így ma már a fogaskerékmarás és a köszörülés is egy és ugyanazon befogásban történik. A kifinomult szerszámmegoldások és mindenekelőtt az exkluzív DMG MORI technológiai ciklusok olyan mértékben növelik a gépek sokoldalúságát, hogy a több befogásban végzett műveletek már a múlt zenéi. Ez növeli a megmunkálóközpontok kihasználtságát, és egyúttal kapacitást szabadít fel más gépeken, amelyek korábban szintén kivették a részüket a teljes folyamatból.

DMG_we_love_automation_4

Technológiai integráció a fogazás során: teljes megmunkálás 5 tengelyes megmunkálóközpontokon, eszterga- és marógépeken, valamint maró- és esztergaközpontokon.

DMG MORI Service – Digitális szervízmegoldások a teljes átláthatóság és gyorsaság érdekében

A DMG MORI 2019-es indulása óta már mintegy 30 000 ügyfél választotta az online szolgáltatási portált. A digitális támogatás a szolgáltatási területén gyorsabb segítségnyújtást és teljes átláthatóságot tesz lehetővé – ingyenesen. A szervizigények a my DMG MORI-n keresztül egy gombnyomással küldhetőek el egy interaktív kérdőív segítségével, mind PC-ről, mind okostelefonról. A megadott szervizigény az opcionálisan csatolt fényképekkel vagy videókkal együtt közvetlenül a megfelelő DMG MORI szervizszakértőhöz kerül. Eközben a “Tracking & Tracing” funkció biztosítja az átláthatóságot az összes szervizfolyamat és -eljárás során. Még a pótalkatrész-rendelések is percről percre nyomon követhetők. Minden kereskedelmi és műszaki dokumentum a my DMG MORI-ban tárolódik.

DMG_we_love_automation_5

my DMG MORI: szervizigény egy gombnyomással.

ForrásDMG Mori

További információ:

A DMG Mori hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]