WE LOVE AUTOMATION – felkészülés a jövőre az automatizálással

Munkadarab- és palettakezelés, robotok és automatizált irányított járművek – az AMB-n a DMG MORI számos módon mutatta be az automatizálás terén nyújtott szakértelmét.

 

DMG_future_1

Technológiai szakértelem, gép és automatizálás egyetlen forrásból: A DMG MORI több mint 2000 négyzetméteren, 22 high-tech géppel és 10 automatizálási megoldással mutatta be a gyártás jövőjének aktuális innovációit és holisztikus technológiai megoldásait.

Az automatizált gyártás nagyobb termelékenységet, minőséget és biztonságot ígér – olyan tényezőket, amelyek elősegítik a fenntartható versenyképességet. A hardver és a szoftver integrációjával a DMG MORI teljes termékportfólióját következetesen a szerszámgépgyártás automatizálására irányítja. A teljesítményspektrum a szabványos modulokat tartalmazó standard megoldásoktól (például a méréshez, jelöléshez vagy a sorjázáshoz) a testre szabott, teljesen integrált gyártási rendszerekig terjed. Az AMB-n a DMG MORI bemutatta automatizálási portfóliójának tárházát, beleértve a munkadarab- és palettakezelőket, a robotalapú megoldásokat és a vezető nélküli szállítórendszereket, például a szerszámellátáshoz.

A DMG MORI “We love Automation” (Szeretjük az automatizálást) című kampánya sok iparágat érint, amelyek a növekvő költségek idején nagyobb hatékonyságra törekszenek: A DMG MORI az egy kézből származó holisztikus automatizálási megoldásokkal optimálisan egymásra hangolt gyártási rendszereket valósít meg. A cél egyrészt az egységes és integrált felhasználói felületek elérése, amelyek kényelmes kezelést tesznek lehetővé. Másrészt a periférián kizárólag a DMG MORI által tanúsított, megbízható termékek kerülnek alkalmazásra. Emellett a szerszámgépgyártó minden gyártási megoldást próbára tesz, hogy az ügyfelek zökkenőmentesen implementálhassák azokat.

Világpermier: PH Cell Twin – Kompakt palettakezelés két gép számára

A PH Cell Twinnel a DMG MORI kibővíti a már többszörösen megvalósított, sikeres PH Cell 300 koncepcióját, maximum 40 paletta és 300 mm-től 500 mm-ig terjedő palettaméretek számára. A sikeres, kompakt és moduláris koncepció továbbfejlesztése két megmunkálóközpont rugalmas automatizálására szolgál. A PH Cell Twin a tárolóegység kialakításától függően akár 30 palettának is helyet kínál, és kompatibilis a DMU monoBLOCK, DMU H monoBLOCK és DMU eVo sorozat különböző modelljeivel, valamint a CMX U sorozatával. Az AMB-n két DMU 50-es DMU-val együtt került kiállításra, amelyek szintén kompatibilisek vele. Mind maga a palettakezelés, mind a második gép utólagosan is csatlakoztatható.

DMG_future_2

PH Cell Twin a DMU 50 és DMU 65 H monoBLOCK gépekkel

PH Cell 300: Modulásris automatizálási koncepció, 40 palettáig

A kompakt PH Cell 300 maximális rugalmasságot kínál. A moduláris kialakítás lehetővé teszi a különböző méretű paletták kezelését is. A megmunkálóközpontok széles választékával kompatibilis. Az AMB-n például egy DMU 65 monoBLOCK-kal volt látható. A 10,7 m²-es alapterületű PH Cell 300 helytakarékos automatizálási megoldás, amely akár 300 kg súlyt is elbír. A palettás rendszer szűk gyártási helyeken lehetővé teszi a nagymértékben autonóm termelést.

DMG_future_3

PH Cell 300: A 10,7 m² alapterületű PH Cell 300 egy helytakarékos automatizálási megoldás, amely szűk gyártási helyeken is lehetővé teszi a nagy volumenű autonóm termelést.

NHX 5000 és RPS 14: Maximális gépkihasználás horizontál-megmunkálásnál

Az NHX vízszintes megmunkálóközpontok és a palettakezelés bevált kombinációja biztosítja az alkatrészek széles körének hatékony gyártását. Az NHX 5000 gépen az RPS 14 kerek palettatároló rendszer 14 darab, egyenként 500 x 500 mm méretű paeltta számára biztosít helyet. A gyártással párhuzamos beállítás maximalizálja a vízszintes megmunkálóközpont üzemidejét. Az alkatrésztől függően ez a kombináció lehetővé teszi a befogótornyok használatát is, így egész sorozatok gyárthatók termelékenyen, és mindezt minimális alapterület mellett, maximális haszonnal.

DMG_future_4

A 14 palettahelynek és a megmunkálás közben végezhető beállításnak köszönhetően az NHX 5000 vízszintes megmunkálóközpont üzemideje még a személyzet nélküli műszakokban is maximalizálható.

Robo2Go: Rugalmas robotautomatizálás számos alkalmazáshoz

A DMG MORI fokozatosan bővítette a Robo2Go termékcsaládot, így a rugalmas robotautomatizálás már esztergákhoz és megmunkálóközpontokhoz is elérhető. Az AMB-n a DMG MORI bemutatta a Robo2Go Max-ot egy CTX gamma 2000 TC géppel. Ez akár 115 kg tömegű munkadarabok kezelését is lehetővé teszi. A megmunkálatlan és a kész alkatrészek adagolása és eltávolítása a paletta vagy a munkadarabszállító segítségével egyszerű. A DMG MORI bemutatta a DMU 40 eVo gépen működő Robo2Go marógépet is. Ez 25 kg vagy 35 kg hasznos teherbírású, és 20 és 200 mm közötti méretű alkatrészek megmunkálására alkalmas. Az oldalirányú pozicionálásnak köszönhetően a géphez való hozzáférés teljes mértékben megmarad. Az automatizált 6 oldalas teljes megmunkáláshoz egy esztergaközpont is integrálható.

DMG_future_5

Robo2Go Max: A legerősebb változat 210 kg hasznos teherbírással és 115 kg tömegű munkadarabokkal használható

WH 3 Cell és MATRIS light: Kompakt automatizálási megoldások kisebb gyártóterekbe

A DMG MORI a DMP 35-ön elhelyezett WH 3 Cellával és az NLX 2000|500-on elhelyezett MATRIS light bizonyítja, hogy automatizálási portfóliója rendkívül kompakt és rugalmas megoldásokat is tartalmaz. A WH 3 Cell például mindössze 1,66 m²-rel növeli a DMP 35 alapterületét.  A WH 3 Cell új, integrált kiegészítő szerszámtárolója akár 45 kiegészítő szerszámmal ismét jelentősen növeli a DMP 35 rugalmasságát és autonómiáját. A MATRIS light segítségével a DMG MORI egy helytakarékos és kollaboratív automatizálási rendszert mutatott be az 5 kg-ig terjedő munkadarabok számára, amely öt perc alatt csatlakoztatható a DMG MORI különböző, erre a célra előkészített szerszámgépeihez. A MATRIS light a munkadarabok tárolásával együtt 900 x 1550 mm-es kis méreteivel körülbelül annyi helyet igényel, mint egy kezelő. Ezért nincs szükség további alapterületre, mint más automatizálási megoldások esetében.

DMG_future_6

Extrém kompakt megoldások: Beleértve a munkadarabtárolási igényeket A MATRIS Light legalább 900 x 1550 mm alapterületet igényel.

TH-AGV: Vezető nélküli szállítórendszer a rugalmas szerszámkezeléshez

A DMG MORI egy DMC 80 FD duoBLOCK gépen mutatta be a teljesen automatikus és rugalmas szerszámkezelést egy vezető nélküli szállítórendszer segítségével. A rendszer teljesen szabad elrendezést tesz lehetővé, és egyáltalán nem igényel vezetősíneket vagy pályákat. A biztonságot a raktárban lézerszkennerek biztosítják, amelyek időben felismerik az embereket és az akadályokat. A TH-AGV mindig a környezethez igazítja sebességét, és szükség esetén nagyon rövid időn belül eléri a célállomást.

ForrásDMG Mori

További információ:

A DMG Mori hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]