Megkezdte a technológiai és energetikai fejlesztését a Geracon Hungary Kft.

 A GERACON HUNGARY Kft. Széchenyi Terv Plusz „Technológiai és energetikai fejlesztés a Geracon Kft.-nél” című pályázati kiíráson 117,96 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatás nyert el. A vállalkozás a projekt megvalósítását 2022 első félévében megkezdte. A pályázat összköltsége 168,52 millió forint, melyből két sorozatgyártásra alkalmas CNC megmunkáló központ és kiszolgáló gépeinek beszerzése, valamint energetikai fejlesztések valósulnak meg.

 

Szechenyi_terv_plusz_logo_1

A GERACON HUNGARY Kft. 2013 óta foglalkozik egyedi alkatrészek gyártásával CNC megmunkáló központokkal. Kisvállalkozásként működik, és 200 millió forint feletti éves árbevétellel büszkélkedhet.

A cég stabilan és dinamikusan növekedik, mely során korszerűsítette a gyártástechnológiát az egyedi szegmensbe, továbbá a cég struktúráját és stratégiáját illetően is történtek előremutató változások. Az egyedi alkatrészek és berendezések gyártása mellett, az új igényeket is kielégítve, közepes nagyságú sorozatgyártás is elindult.

Geracon_2

A fejlesztés célja a vállalkozás versenyképességének növelése az újabb piaci szegmensek kiszolgálásával a GINOP Plusz-1.2.3-21 felhívás keretein belül. A projekt elemei két sorozatgyártásra alkalmas CNC megmunkáló központ és kiszolgáló gépei, valamint különböző méréstechnológiai eszközök és egy napelemes rendszer az energetikai fejlesztés jegyében.

A megvalósulás helye: a cég telephelye, 6800 Hódmezővásárhely, Darvas Tanya 19./G, hrsz.: 0808/124, valamint a cég székhelye, 6800 Hódmezővásárhely, Kígyó utca 17., hrsz.: 2473, ahol a beruházásnak köszönhetően a vállalat 13 darab munkahelyet tud megőrizni, és tovább 2 darab új munkahelyet teremt.

A beruházás tervezett befejezési dátuma: 2023.05.31.

ForrásGeracon

További információ:

A Geracon Hungary Kft. hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]