Gépészeti Szakmakultúra Konferencia, immár hetedjére

A Knorr-Bremse vasúti ágazatának budapesti telephelye ad otthont a Gépipari Tudományos Egyesület (GTE) által szervezett Gépészeti Szakmakultúra Konferenciának szeptember 29-én, amely a gépipari ágazat, a rokonszakmák és a tudományos élet képviselőinek a fóruma. A VII. Gépészeti Szakmakultúra Konferencia mottója: Design 20/XXI/22; hogyan látjuk, használjuk és alakítjuk 2022-ben a XXI. század legmodernebb technológiáit, erőforrásait?

 

KBU_szakkonf_KB_1920x500

A szimpózium harmincnál is több szakmai előadásának fókuszában a gépészeti termékfejlesztés áll. A Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Budapest mérnökei egyebek között betekintést adnak a társaságnál világszínvonalú megoldásokon zajló tervezés, a gyártás és a tesztelés részleteibe. Emellett  bemutatják azt is, hogy a legmodernebb vasútbiztonsági eszközök fejlesztése során miként alkalmazzák az olyan új technológiákat, mint a mesterséges intelligencia és az additív gyártás.

A rendezvény napjainkra az egyik legnívósabb és legfontosabb ágazati fórummá nőtte ki magát. Az esemény rangját jól példázza, hogy főtámogatói között olyan jelentős szakmai és tudományos műhelyek találhatók, mint a Magyar Tudományos Akadémia  Műszaki Tudományok Osztálya, a Gépszerkezettani Tudományos Bizottság, valamint BME Gépészmérnöki Kar Gép- és Terméktervezés Tanszéke is  A Knorr-Bremse Budapest a tekintélyes szakmai seregszemle helyszínét biztosítja saját telephelyén, hiszen a társaság számára kritikus fontosságú az a folyamatos és magas színvonalú szakmai munka, amelyet a konferencia szervezői végeznek. 

A gépipari ágazatot és rokon szakmákat – ipari formatervezés, méréstechnika, anyagvizsgálat – valamint a tudományos és kutatás-fejlesztési területet képviselő szakemberek eszmecseréjének ebben az évben a Knorr-Bremse Budapest telephelye (1238 Budapest, Helsinki út 105.) ad otthont. A konferencia zárásaként az érdeklődők gyárlátogatáson vehetnek részt, amelynek során valós körülmények között ismerkedhetnek meg a társaság innovációival. 

orange

VII. Gépészeti Szakmakultúra Konferencia
Időpont: 2022. szeptember 29., csütörtök
Helyszín: Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft.
Cím: 1238 Budapest, Helsinki út 105.

Program:

08:30-09:00 Regisztráció

09:00-11:00 Megnyitó, plenáris ülések

11:30-16:00 Szekció előadások ebédszünettel és kávészünettel

16:00-16:15 A konferencia zárása

16:15-17:00 Gyárlátogatás

orange

A részletes program és az eseménnyel kapcsolatos további információk a VII. Gépészeti Szakmakultúra Konferencia weboldalán olvashatók.

ForrásKnorr-Bremse

Megosztás
[
    ]