Eppinger – precíziós szerszámbefogás a 2022-es AMB kiállításon

„Rendszermegoldások a szerszámgépek körül.” Ez az Eppinger csoport mottója, mely a szeptember 13. és 17. közt megrendezett AMB kiállításon is bemutatkozik. A nemzetközi fémmegmunkálással kapcsolatos kiállítás fénypontja az innovatív QUICKLOCK szerszámbefogó rendszer lesz, mely lehetővé teszi a BMT szerszámtartók néhány másodperc alatti, egyetlen gombnyomással történő automatikus rögzítését és oldását. A denkendorfi székhelyű vállalat a standján innovatív szerszámbefogókat, szerszámrendszereket, valamint kifejezetten a maró- vagy köszörűgépeken történő precíziós megmunkáláshoz használható körasztalokat is bemutat.

 

Eppinger_1

Quicklock; az Eppinger standjának fénypontja. A gyártó szerint a QUICKLOCK egy gombnyomással, kevesebb mint négy másodperc alatt rögzíti vagy oldja a BMT szerszámtartót.

Az AMB az egyik legfontosabb nemzetközi vonzerővel bíró kiállítás. A fémmegmunkáló ipar több mint 100 résztvevője mutatja be know-how-ját és rengeteg újdonságot a kiállítás öt napja alatt. „Számunkra, mint gyártással foglalkozó szakemberek számára, az egyre közelgő AMB az egyik legfontosabb esemény” – hangsúlyozza Uwe Eppinger ügyvezető igazgató. „A rendezvényen lehetőségünk nyílik bemutatni az összes technológiát és tudást, amit a precíziós szerszámkészítéssel töltött 100 évünk alatt szereztünk, valamint a CNC eszterga- és maróközpontokhoz készülő szerszámtartók tervezésében és gyártásában betöltött vezető szerepünket is prezentáljuk.”

Eppinger_3

Uwe Eppinger, Ügyvezető igazgató – „Számunkra az AMB a legjobb hely, tudásunk és fejlesztéseink bemutatására.”

 

Szerszámcsere kevesebb, mint 4 másodperc alatt

A denkendorfi gyártó standján az innovatív QUICKLOCK szerszámbefogó rendszer lesz a fő attrakció. Mivel a korábbi Fastlock szerszámcserélő befogórendszert a beállítási idő szempontjából már optimalizálták, a QUICKLOCK-kal a teljesen automatizált szerszámváltást valósították meg, ami mindössze néhány másodpercet vesz igénybe. A gyártó elmondása szerint a QUICKLOCK mindössze egy gombnyomással, kevesebb mint négy másodperc alatt rögzíti vagy oldja a BMT szerszámtartót. Opcionális 4.0 illesztéssel a rögzítőrendszer ipari robot segítségével is működtethető, és így a revolverfej teljesen automatikusan felszerszámozható. Eddig egy ilyen szerszámcsere több percet is igénybe vehetett, beleértve a csavarok meglazítását és újbóli meghúzását nyomatékkulccsal. A korábbi megközelítéssel a folyamat megbízhatósága sem volt a legjobb. „A beállítás során az időmegtakarítás jelentős, így az innovatív szerszámbefogó rendszer rövid időn belül megtérül” – hangsúlyozza Uwe Eppinger.

Eppinger_2

Az Eppinger az új BMT szerszámrögzítő QUICKLOCK rendszer mellett bemutatja az álló és hajtott szerszámtartóválasztékát, a PRECI-FLEX®, PRECI-FLEX® T, DECOFLEX® és Eppinger PSC szerszámváltó rendszereket, valamint a különböző speciális megmunkálásokat lehetővé tevő szerszámtartókat.

Eppinger_4

Eppinger kiállítói stand – „Rendszermegoldások a szerszámgépek körül.” Ezzel a mottóval mutatkozik be az Eppinger a 2022-es AMB-n. (3-as pavilon, 3B40 stand)

A cég ezen kívül kiállítja újonnan kifejlesztett CNC körasztalát is. Ezek gyors és pontos pozícionálásra képesek, és rendkívül kompakt felépítésűek. A beépített zárt láncú érzékelőrendszer kettős meghajtással nagy pontosságú pozicionálást tesz lehetővé. Ez tartós pontosságot biztosít, még a nagyoló megmunkálásoknál is. A körasztalok külön berendezésként, de függőleges és vízszintes orsójú szerszámgépek utólagos felszereléséhez egyaránt használhatók.

További információ:

Az Eppinger hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]