A FANUC 1300 robotra szóló megrendelést kap

Négy Volkswagen és Audi gyárat szerel fel az automatizálási specialista.

Az automatizálási specialista és ipari robotokat gyártó FANUC újabb jelentős megrendelést kapott a Volkswagen-csoporttól. A vállalat 2022-ben és 2023-ban összesen mintegy 1300 robotot szállít a csoport négy üzemébe, hogy támogassa az ottani termelést. A FANUC robotok többségét a jövőben a szlovákiai Pozsonyban fogják használni. “Nagy örömünkre szolgál, hogy a Volkswagennel régóta fennálló, bizalomteljes együttműködésünket mostantól a pozsonyi üzemre is kiterjeszthetjük” – mondta Ralf Winkelmann, a FANUC Deutschland GmbH ügyvezető igazgatója.

Audi Site Győr

FANUC robot – munka közben a győri Audi gyárban

A Volkswagen wolfsburgi fő üzemébe egy másik nagy adag robotot terveznek. A teljesen elektromos ID.3 2023-tól fog itt legurulni a gyártósorról, és a karosszériaépítésben fognak FANUC robotokat használni. A FANUC robotok az Audi új ingolstadti akkumulátor-összeszerelő üzemében is hozzájárulnak az e-mobilitás bővítéséhez. A negyedik üzem, amelyet a FANUC a nagy megrendelés részeként szállít, a győri Audi gyár. A robotgyártó és az Audi között évek óta szoros együttműködés van.

A FANUC havi mintegy 10.000 robot gyártási kapacitásának köszönhetően a FANUC képes a nagy autóipari projekteket a kívánt határidőn belül szállítani, a világszerte feszült ellátási lánc helyzete ellenére. A FANUC robotportfóliója több mint 100 modellt tartalmaz, köztük válogatott Scara robotokat, amelyeket hasznos teherbírásuk és nagy megbízhatóságuk miatt egyre gyakrabban használnak az elektromos járművek akkumulátorgyártásában. Júniusban az automatizálási specialista a müncheni Automatica szakkiállításon egy új, akár 1000 kilogrammos terhelésre alkalmas robotmodellt is bemutatott, amely ideális az akkumulátorgyártásban való felhasználásra.

A FANUC több mint 40 éves tapasztalattal rendelkezik a gyártósorok automatizálása terén. A japán székhelyű vállalat rendkívül magas fokon automatizálta saját gyártását. A Fudzsi-hegy lábánál már évtizedek óta gyártanak új robotokat. A robotok mellett a FANUC vezető szerepet tölt be a CNC-vezérlések, a maró-, huzalszikra- és fröccsöntőgépek, valamint a lézerek területén is.

ForrásFANUC

További információ:

A FANUC hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]