„Történhet bármi, a szervizre, kalibrálásra, oktatásra mindig szükség lesz”

Interjúnkban Máté Lászlót, a Lamatec Méréstechnika Kft. ügyvezető igazgatóját kérdeztük az ipar helyzetéről, a metrológia jelenéről és jövőjéről, valamint az ipar és oktatás kapcsolatáról. Beszélgetésünk során elmondta, hogy milyen újítások várhatók a méréstechnika világában, valamint, hogy a Lamatec szolgáltatásai milyen szerepet töltenek be a pandémia súlytotta hétköznapokban.

 

Lamatec_interju_2

CNCMedia: Az elmúlt két év általános helyzete az volt, hogy a pandémia kisebb vagy nagyobb mértékben, de rányomta a bélyegét a gyártó- és forgalmazócégek tevékenységére. Neked mik a tapasztalataid akár a globális piacot, akár a Lamatec helyzetét tekintve.

Máté László: 2019-ben még minden a normális kerékvágásban ment, aztán 2020 elején a COVID miatt egy erős megtorpanás volt érzékelhető. Az akkori prognózis szerint az autóiparban is visszaesésre számítottak az emberek. Az év második felében azonban elindultak a projektek és sorra jöttek az ajánlatkérések. 2021-ben pedig már az előző évi bevétel dupláját értük el.

A jelenlegi piaci helyzetet nagyban meghatározza a szomszédos konfliktus és a COVID utóhatásai is. Sok helyen pedig még mindig probléma a munkaerőhiány. Ha ezeket összeadjuk, akkor a piac lassulására számíthatunk, mi viszont ezt szerencsére nem érzékeljük. Ennek oka, hogy mérőgépeink automatizálhatók, robotcellába illeszthetők, így könnyebben tudunk alkalmazkodni a nehézségekhez.

2022_05_17_-_Lamatec_8

CNCMedia: Az automatizálás 5 vagy 10 évvel ezelőtt még a multinacionális cégekre volt leginkább jellemző, hiszen nekik volt elegendő tőkeforrásuk, illetve a gyártási volumenük mellett térült meg a technológia. Az lehetséges, hogy a pandémia előretolta, belekényszerítette a magyar KKV-kat az automatizálásba?

M.L.: Igen. Ugyanaz történt, mint az oktatásban. Ott távoktatás valósult meg, a cégeknél pedig távmunka. Lezárások, nem tervezett szünetek jelentkeztek és ezek tulajdonképpen az automatizáció felé terelték az ügyfeleket. Amíg egy munkavállaló munkáját nagyban befolyásolja például az egészségi állapota, addig a robotcellában ez nem paraméter.

A Lamatec olasz beszállítókkal dolgozik, náluk pedig több hónapos lezárások voltak. A megrendelések nem álltak meg, a gyártás viszont igen. Így amikor újra elkezdtek dolgozni, akkor be kellett hozni több havi munkát. Ilyen esetben a humán munkaerő nem képes versenyezni az automatizálással.

CNCMedia: A ti ügyfeleiteknél van elég megrendelés és munka?

M.L.: Ahol megfordulunk, ott azt látom, hogy mindenki maximális kapacitással dolgozik.

CNCMedia: A COVID helyzet kilátástalansága miatt a magyar cégek befektetési hajlandósága 2020-ban lecsökkent. 2022-re ez változott?

M.L.: A mi esetünkben van munka, az eladási számok sem mutatnak várható visszaesést. Bár hozzá kell tenni, hogy mindenki borúlátóan nyilatkozik a jövőről.

2022_05_17_-_Lamatec_18

CNCMedia: Méréstechnika, metrológia szempontjából hogyan látod a jövőt? A mostani és az 5-10 év múlva korszerűnek számító mérőlabor, mérőszoba között milyen jelentős különbségek várhatók? Lesz olyan, ami állandó lesz?

M.L.: A kontaktos méréstechnika, tehát a koordináta mérőgépek még nagyon sokáig velünk lesznek. Erre a fajta pontosságra, stabilitásra szükség van. Azt már nehezebb megmondani, hogy az érintésmentes méréstechnika milyen irányba megy el, hiszen ott minden évben újabb és újabb megoldásokkal találkozunk. Mire megszoknánk egy új rendszert, addigra jön a következő modul vagy kiegészítő a gyártó részéről. Nincs megállás, gőzerővel folyik a fejlesztés.

Amivel most nagyon sokan foglalkoznak, az a konfokális lencsetechnológia. Két éve még szóba sem jött, most meg minden harmadik optikai mérőgépgyártó, sőt koordináta mérőgépgyártó rendelkezik ilyen megoldással. Ez egy olyan újdonság, ami évekre meg fogja határozni az irányvonalat és legalább akkora felhangja van, mint volt például a lézerszkennernek.

2022_05_17_-_Lamatec_22

CNCMedia: Magyarországon nagyságrendileg most a mérőgépek hány százaléka van automatizálva, robotizálva, cellába építve? Beszélhetünk koordináta mérőgépről, meg általában a mérőgépekről is.

M.L.: A koordináta mérőgépek esetében ez a szám még eléggé elenyésző, azok inkább mérőszobában kerülnek felhasználásra. Szerintem a jövő inkább az, hogy valamilyen képalkotó rendszert, lézerszkennert, optikai mérőrendszert fognak automatizált gyártósorba integrálni.

CNCMedia: A forgásszimmetrikus tengelyjellegű alkatrészek optikai mérésénél mi a tendencia?

M.L.: Az esztergálási technológia mindig is kisebb volument jelentett. Magyarországon a gyártóüzemekben átlagosan sokkal több a 3-4-5 tengelyes megmunkálóközpont, mint az eszterga. Azoknál a cégeknél, ahol az esztergálás a fő profil, ott előbb-utóbb elengedhetetlen lesz az automatizálás. A mi értékesítésünk alapján 20%-os arányról beszélünk, vagyis minden 5. gépünk cellába kerül. 10 év múlva szerintem 50-60%-ot is elérheti ez az arány.

CNCMedia: Mi állhat a növekedés mögött?

M.L.: Az, hogy egyre jobban teret hódít az Ipar 4.0. A mérőgépek már nem csak mérnek, hanem képesek hálózatban megjeleníteni az adatokat, statisztikát készítenek, ezáltal monitorozzák a gyártás folyamatképességét, sőt a gyártócellába integrált optikai mérőgépek alkalmasak a megmunkálógép korrekciózására is. Egy optikai rendszerrel felszerelt automatizált gyártócellában folyamatosan a névleges érték körül tartható az alkatrésznek a minősége.

2022_05_17_-_Lamatec_21

CNCMedia: Növekedés, fejlődés témánál maradva, mit gondolsz az ipar és a műszaki oktatás kapcsolatáról? Milyen helyzetben vannak a középfokú intézmények? Illetve a Lamatec hogyan tud szerepet vállalni ebben a kommunikációban?

M.L.: Szerencsére a különböző események, publikus ipari rendezvények állandó résztvevői vagyunk és rendre szoktunk kapni megkereséseket különböző iskoláktól. Viszont sajnos azt látom, hogy a szakképzési intézményeknek nincs elég költségvetése a legkorszerűbb technológiákra. Mi abban tudunk segíteni nekik, hogy forrásokat keresünk fel, olyan cégeket, akik esetleg duális képzés keretében tudnak részt venni a diákok oktatásában. Illetve szakmai napokat tudunk szervezni ezeknek az intézményeknek, azért, hogy a diákok közelebb kerülhessenek az ipari megoldásokhoz.

CNCMedia: Szóval a szakképzési intézmények nem rendelkeznek megfelelő infrastruktúrával, gépparkkal. Az elméleti tudásról mi a véleményed? Hiszen mérőgép mellé méréstechnikai ismeretekre is szükség van.

M.L.: Sajnos a mai fiatalság nem célközönség. Többször találkoztunk már azzal az esettel, hogy egy adott intézménynek lehetősége volt arra, hogy megvásároljon egy modern koordináta mérőgépet. A tanárok lelkesek voltak és maximális odaadással álltak a projekthez, de a tanulók részéről hiányzott a szándék, a motiváció. Nem trend most programozással, méréstechnikával vagy egyáltalán gyártással foglalkozni.

CNCMedia: Felsőfokú képzés esetében mik a tapasztalataid?

M.L.: Az egyetemek azért sokkal nagyobb büdzsével rendelkeznek. Ilyen referenciáknál maradva, példaként említeném az ELTE Savaria Egyetemi Központot. A szombathelyi tanszék pont egy éve ruházott be egy méréstechnikai rendszerbe, azért, hogy a gépészmérnök hallgatók az alaktervezés és programozás mellett a méréssel is tisztában legyenek.

Lamatec_interju_3

CNCMedia: A felsőfokú intézményeknél tehát van büdzsé, illetve adott az elhivatottság is. Milyen probléma merülhet fel ebben az esetben?

M.L.: Sokszor pont a túl nagy lelkesedésből van „probléma”. Gondolok itt arra, amikor kutatási, fejlesztési alapon keresnek meg minket méréstechnikai oldalon és elsőre megoldhatatlannak tűnő feladatokat kapunk. Ezekből az esetekből természetesen mi is tanulunk. Egyébként ez a probléma abból adódik, hogy egy egyetem teljesen más feladatokra használja az adott eszközét. Egy gyártócégnél beüzemelik a mérőgépet és ráállítják a termék ellenőrzésére, és ha nincs hardveres vagy szoftveres meghibásodás, akkor azzal az ügyféllel csak az éves karbantartás, kalibráció alkalmával találkozunk. Az egyetemeknél mindig újabb és újabb kérdések merülnek fel, amire sokszor még a gyártó is keresi a válaszokat vagy megfelelő modulokat.

CNCMedia: Alapvetően milyennek látod az ipar és oktatás közötti kommunikációt? Az oktatás mennyire van tisztában az ipar igényeivel és az ipar mennyire látja az oktatás lehetőségeit?

M.L.: Az a baj, hogy nincs lehetőség párbeszédre. Az ipar régóta tudja, hogy mire van szüksége, a baj azzal van, hogy az intézményeknek nincs lehetősége arra, hogy ezeket az igényeket kielégítsék. A gyakorlati helyek, tanulmányi kirándulások mind olyanok, hogy közelebb hozzák a diákot az iparhoz, de szerintem ez még kevés. Több kell ahhoz, hogy közös akarat és párbeszéd alakulhasson ki.

Lamatec_interju_5

CNCMedia: Utolsó körben, kérlek mondd el, hogyan látod a közeljövőt. 2-5 éves távlatban szerinted mire lehet számítani?

M.L.: Jelenleg szerintem lehetetlen konkrétumokat mondani, hiszen a világpiaci helyzet folyamatosan változik. A cégek szerintem csak a technológia oltárán való áldozással tudnak fennmaradni, vagyis azzal, ha korszerű eszközökbe és automatizálásba invesztálnak. Az optimista forgatókönyv az, ha a jelenlegi trend megmarad a következő 2 évben és tudjuk tartani a mostani szintet. A pesszimista pedig az, ha teljesen megáll minden, akkor túl kell élni valahogy a piacon.

CNCMedia: Látsz-e valami megoldást vagy reményt arra, hogy változzon esetleg a helyzet és a stagnálásból újra növekedés legyen?

M.L.: Azt látom, hogy a szolgáltatás állandó és folytonos. A gépeket működőképesen kell tartani, a mérőgépek pontosságát garantálni kell, az újonnan érkező emberek oktatását biztosítani kell. A COVID-helyzet alatt is rengeteget kalibráltunk, szervizeltünk és oktatásokat tartottunk. Tehát a Lamatec szolgáltatási oldala biztosítva van, erre alapozva szeretnénk a jövőben fejleszteni. Ez irányba meg is történtek az első lépések, az idei évre szereztünk be egy lézer interferométert, valamint további kollegák érkezését várjuk főleg a szerviz oldalra. Ebbe az irányba bővítenünk kell, mert a piac ezt kívánja. Összességében azt tudom mondani, hogy a szolgálatatás, ami egyre folyamatosabbá válik. Igazából történhet bármi, a szervizre, kalibrálásra, oktatásra mindig szükség lesz.

 

További információ

A Lamatec hivatalos honlapján.

 

Megosztás
[
    ]