Teljes gőzzel előre az orvostechnika számára – MIKRON szerszámmal nincs sebességkorlátozás

A DMG MORI és a Mikron Tool közös projektjei az orvostechnikai ágazatban egyértelműen rávilágítottak arra, hogy a gép kiválasztása mellett a megfelelő szerszámok megléte is elengedhetetlen. Ez a know-how különösen a DMG MORI Orvostechnológia kiválósági központjaiban (Seebach, Wernau, Chicago és Sanghaj) játszik fontos szerepet. Itt az ügyfelekkel együtt integrált technológiai megoldásokat fejlesztenek ki, hatékony automatizálási folyamatokat határoznak meg a maximális minőség és autonómia érdekében, és biztosítják a digitalizált folyamatokat. A DMG MORI Minősített Termék Program (DMQP) megfelelő perifériákat és technológiai kiegészítőket célzottan használják. A Mikron Tool a DMQP partnereként a mikromegmunkáláshoz használt precíziós szerszámok területén ismételten hozzájárul az úttörő innovációkhoz.

 

DMG_orvostechnika_2

DMP 70: A biopsziás csipesz megmunkált fogantyúja martenzites krómacélból (1.4021/X20Cr13) készült. A furat kialakításához a CrazyDrill SST-Inox IK fúrót használják.

 

DMG MORI Orvosi Kiválósági Központ és Mikron Tool Technológiai Központ

A DMG MORI Orvosi Kiválósági Központ által kifejlesztett alkalmazásspecifikus technológiai megoldások elsősorban az ügyfél számára leghatékonyabb gyártási folyamatok megvalósítására irányulnak. Ezért az Orvosi Kiválósági Központ már több mint hat éve együttműködik a Mikron Tool Technológiai Központ K+F részlegének szakértőivel a szerszámozási kérdésekben. A biopsziás csipeszek fogantyújának gyártása mutatja a megfelelő szerszám kiválasztásának fontosságát. Ennek a rozsdamentes acél alkatrésznek (ebben az esetben 1.4021/X20Cr13) a megmunkálási ciklusideje több mint 40 százalékkal csökkent a Mikron Tool szerszámok használatával egy DMP 70-es gépen – miközben minden tűrést betartottak és kiváló felületi minőséget biztosítottak (Ra =0,2μm/Rz <0,7μm).

DMG_orvostechnika_1

orange

 

„Tökéletes illeszkedés: A Mikron Tool Technology Center és a DMG MORI Medical Excellence Center szakértői. Integrált gyártási stratégiákat valósítunk meg közös ügyfeleink számára.” – Dr. Alberto Gotti A Mikron Tool kutatás-fejlesztési részlegének vezetője

orange

A CrazyMill Cool sorozat különböző marói felelősek az időmegtakarításért ennek az alkatrésznek a gyártásakor. Külön említést érdemel a speciális CrazyMill Cool Plunge & Slot nagy teljesítményű maró szerszám, amely egyesíti a fúrást és a marást, és ötször nagyobb vágási adatokkal és ötször hosszabb élettartammal rendelkezik. Az „őrült” eredmény: a korábban használt marógépeknél akár 14-szer nagyobb fémmegmunkálási sebesség.

Kép3

CraCrazyMill Cool, keményfém maró beépített hűtéssel 0,3mm és 8mm közötti átmérő tartományban.

Hatékonyság – 10-szer gyorsabb megmunkálás és 15-ször hosszabb élettartam ugyanazzal a szerszámmal, fokozott folyamatbiztonság mellett

Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően a szerszám sebessége nem korlátozott: A fúrás több mint tízszer gyorsabb a szabványosnál – a szerszám élettartama 15-ször hosszabb, emellett a folyamat megbízhatósága és pontossága is javult. Az eredmény a gyártási költségek jelentős csökkenése. Ez óriási előny a növekvő orvosi ágazatban használt vágószerszámok esetében. Különösen az olyan nagy pontosságú és dinamikus gépekkel együtt, mint a DMP 70, ezek az előnyök kihasználhatók a gyártásban.

A Mikron Tool és a DMG MORI holisztikus ügyféltámogatása

A DMG MORI dinamikus megmunkálóközpontjai rendelkeznek minden előfeltétellel ahhoz, hogy a Mikron Tool szerszámait teljes mértékben kihasználják és a lehető legtöbbet hozzák ki belőlük. A Mikron Tool Technológia Központ és a DMG MORI Orvosi Kivállósági Központ nemcsak nagy teljesítményű szerszámokat, hanem integrált gyártási stratégiákat is kínál, amelyek a gépre, a szerszámokra, a szerszámtartókra, a munkadarab befogásra és a CAD/CAM programozásra vonatkozó ajánlásokat is tartalmaznak. Ez azt jelenti, hogy az ügyfelek teljes biztonsággal dolgozhatnak, még akkor is, ha „nem tartják be a sebességkorlátozást”.

MIKRON TOOL TÉNYADATOK

  • 1998-ban alapították, „spin-off” projektként a Mikron SA Agno vágószerszám-osztályából
  • A „CrazyDrill”-t 1999-ben mutatták be, mint a világ legnagyobb fordulatszámú, kisméretű fúróját.
  • A Mikron Tool 2013-ban mérföldkövet jelentett a marás területén a CrazyMill Cool mikromarókkal: A belső hűtésnek köszönhetően az olyan nehezen megmunkálható anyagok, mint a titán vagy a CoCr, akár 20-szor gyorsabban megmunkálhatóak

ForrásDMG MORI

További információ:

A DMG MORI hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]