Hordozható lézergravírozó, végtelen munkatérrel

A lézergravírozók közkedvelt eszközei a kreatív gyártásnak, vagy éppen a prototípusgyártásnak, tervezésnek. Egyre több olyan fejlesztés lát napvilágot, amely elérhetőbbé teszi az egyszerű lézervágást az otthoni alkotók számára is. A legnagyobb hátulütője a technológiának az általánosságban nagy helyigény, melyre egy lakás esetleg íróasztal nincs felkészítve.

 

Rendyr_optic_1

A Rendyr Optic teljesen új megközelítésbe helyezi a helytakarékosságot. A lézerfej egyedülálló kifordítható tengelyen mozog, ezzel páratlan hordozhatóságot biztosít. A gép munkalapja egyben burkolatként is funkcionál, hiszen összehajtott állapotban az eszköz köré csavarhatjuk azt, ezzel még kompaktabbá téve. A munkatér alap mérete 310 x 457 mm.

Rendyr_optic_2

A burkolatot és egyben a munkaasztalt eltávolítva a gravírozót szabadon, akár a földön is működtethetjük, ezáltal részletekben, bármekkora méretű felületet is gravírozhatunk, vagy akár vághatunk. Nincs gyártótól való függés sem, a gép képes az elterjedt lézervágáshoz használt programokkal együttműködni, az adatok továbbítását és az energiaellátást egyaránt két USB-C aljzat biztosítja.

A szerkezet lelke két diódalézer, melyek együtt 15 W-os teljesítmény leadására képesek. Ez ipari szinten eltörpül, azonban rétegelt lemez és szivacstábla vágására, vagy fém felületek gravírozására teljesen elegendő. A gép beépített elszívással, és cserélhető füstszűrővel rendelkezik, mely igen hasznos és szükséges, lévén szó beltéri, többnyire lakásban történő használatról.

A termék 2022 februárjában jelent meg az Indiegogo crowdfunding oldalon, ahol 755000 dollár gyűlt össze a támogatóktól. A szállítás várhatóan 2022 augusztusában kezdődik.

További információ:

A rendyr hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]