A Yaskawa bemutatja 30 kg teherbírású kobotját

A Motoman HC30PL az Automaticán, a világ vezető robotikai kiállításán mutatkozott be. A Yaskawa új, különösen nagy teherbírású terméke kimondottan alkalmas a nagyobb tömegek hatékony palettázására.

 

Yaskawa_1

A Yaskawa korábban már számos kobot rendszert fejlesztett, köztük az előző modellel, a HC20DTP-vel. Most a gyártó egy speciális kobot palettázóval bővíti portfólióját, mely a HC30PL névre hallgat. A még nagyobb, 30 kg-os maximális hasznos teherbírással rendelkező robot a raktári palettázó, depalettázó feladatokra alkalmas a leginkább. Az emberi munkaerő kiváltása itt lényeges, hiszen ezek a legkevésbé ergonomikus, és leginkább megerőltető műveletek. A kobot nagy kinyúlásának köszönhetően a raklap minden pontját eléri, így egy szabványos Euro raklapon 2 m-es magasságban képes rakodni. Mivel a kobot biztonságos, kollaboratív üzemmódban működik, a helytakarékosság érdekében könnyen integrálható a meglévő környezetekbe, kerítés kiépítése nélkül. Ezért külső tényezőktől, például dolgozói mozgástól vagy targoncaforgalomtól teljesen függetlenül képes működni. A kobot és a kezelő közötti távolságot érzékelő lézerszkennerek beépítésével a működési sebesség az adott helyzethez igazodik, és akár 2 m/s-os, nagysebességű működést is lehetővé tesz a ciklusidő optimalizálása érdekében.

Yaskawa_3

Egyszerű programozás a Smart Pendant segítségével

A Yaskawa a modern Smart Pendant rendszerrel megkönnyíti a programozást. Az új Smart Pattern Wizard szoftver végigvezeti a kezelőt a palettázási minták létrehozásához szükséges lépéseken. A referenciapontok és mintainformáció segítségével a varázsló létrehozza a kobot-programot, amely a varázslóban kényelmesen szerkeszthető. A Teach Pendant és az átfogó PalletSolver szoftver elérhető a hagyományos programozás kedvelőinek, és a professzionális szoftverek felhasználói számára is.

Yaskawa_2

Gyors komissiózás a Yaskawa Ecosystemmel

A megfogók és a tartozékok kobotokra telepítése még soha nem volt ilyen egyszerű. A szabványos felfogóval és az elektronikus és pneumatikus csatlakozókkal a HC30PL-hez az összes vezető gyártó alkatrészei csatlakoztathatóak. A Yaskawa ECOSYSTEM partner termékprogram 2022-es bevezetésével a gyártó különböző perifériatermékek és komplett rendszerek online hálózatát mutatja be, elsősorban a kobot palettázással kapcsolatban. A Yaskawa Robotics Ecosystem a különböző partnertermékek mellett olyan Yaskawa termékeket is tartalmaz, mint a hajtások, lineáris vezetékek és szoftvercsomagok. A teljes mechanikai, elektromos és szoftveralapú integrációval létrejövő plug&play megoldások teljes csomagként érkeznek az egyszerű integráció érdekében. Jelenleg a Yaskawa Ecosystem több, mint 110 terméket tartalmaz.

ForrásYaskawa

További információ:

A Yaskawa hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]