A Yamazaki Mazak megnyitotta új európai technológiai központját Milánóban

 

MAZAK_new_tech_center_1

A milánói központ a Mazak lézeres divíziójának központjául fog szolgálni Európában

A Japánban, több mint egy évszázaddal ezelőtt alapított Yamazaki Mazak a lézervágó berendezések terén az iparág élvonalában képviselteti magát. A japán gyártó a leginnovatívabb és legfejlettebb technológiát nyújtja, mindezt ügyfélközpontú megközelítésben.

Fennállása alatt a gyártó 10 üzemet létesített világszerte, ezen felül pedig több kereskedelmi kirendeltséget, melyből 14 Európában található.

Az európai kirendeltségek szerepének növekvő fontossága miatt, valamint a lézeres technológiák fejlődése okán indokolt volt a meglévő olasz központ mellett egy dedikált, kifejezetten lézeres megmunkálásra épülő központot is létrehozni. A létesítmény Cerro Maggiorében kapott helyet, Milánótól nem messze.

Új lézertechnológiai központ

A központ megnyitására 2022 május 26-án került sor. A helyszín bemutatóteremmel rendelkezik, melyben a legújabb lézeres megmunkálórendszerek kerülnek kiállításra. Továbbá egy tiszta szobával, az optikai elemeken elvégzendő karbantartások miatt. Ezen felül az összes technológiai igény kiszolgálására alkalmas a létesítmény. A bemutatóteremben kialakításra került egy nitrogénfejlesztő, mely egy gázkeverővel együtt lehetővé teszi a Mazak mérnökei számára az új lézervágási technológiák és folyamatok kifejlesztését. A CAD/CAM sarok pedig szemlélteti a Mazak szoftveres technológiáit.

Az érdeklődők ezentúl számos eseményen és nyílt napokon vehetnek majd részt, megismerve a cég tevékenységét. A rendelkezésre álló terület lehetővé teszi egy teljes termékpaletta felsorakoztatását, valamint gyakorlatias oktatási programok szervezését.

A Mazak lézervágó gépek felhasználói nagyban profitálhatnak majd a belgiumi Leuvenben lévő európai alkatrészközpont szolgáltatásaiból is. A havi 20000 alkatrészt kezelni képes raktár a gépekhez igényelt alkatrészek 97%-át képes 24 órán belül Európa-szerte kiszállítani.

Open house esemény – a központ megnyitása

A három napon át tartó megnyitósorozat alatt a látogatók egy fedél alatt láthatták a Mazak technológiai felhozatalát. A kiemelt szerep a két új gépnek, az OPTIFLEX 3015 NEO S-15-nek és az FG-220-nak jutott.

Az OPTIFLEX 3015 NEO S-15 fiber lézer az innovatív Beam Shaping Mode technológiával rendelkezik, amely a sugár alakjának és átmérőjének jobb szabályozását teszi lehetővé. Az új MCT3 vágófej és az új MAZATROL Smooth Lx CNC vezérlőrendszer optimális teljesítményt biztosít az anyagok széles skálájának vágásához, mind a sebesség, mind a minőség tekintetében. A nagyméretű elülső és oldalsó ajtók, az állítható vezérlőpanel és a munkadarab könnyű hozzáférhetősége teszi ezt a berendezést ideális választássá a sokoldalú műveletekhez.

Az FG-220 a Mazak legújabb fiber lézergépe kerek, négyzet, téglalap és nyitott profilú (I, L és H) szerkezeti anyagok vágásához. A több gyártási folyamat egyetlen gépbe történő integrálása csökkentett beállítási időt, rövidebb átfutási időt, kevesebb kezelőt és kisebb helyigényt jelent.

Négy egymástól független forgó tokmány megakadályozza az anyag torzulását, így még bonyolult kontúrok megmunkálásakor is maximális pontosságot biztosít. Összességében az FG-220 példát mutat a gördülékeny megmunkálás terén.

A lézeres technológiák mellett az új központ látogatói a Mazak különböző szerszámgépeit is megismerhetik. Ezek között szerepelnek a zászlóshajó INTEGREX multifunkciós gépcsalád modelljei, valamint az új VARIAXIS C-600 szimultán 5 tengelyes függőleges megmunkálóközpont és a QTE-200M belépő szintű esztergaközpont.

Gaetano Lo Guzzo, a Yamazaki Mazak európai lézeres divíziójának igazgatója a megnyitáskor megjegyezte:

orange

„A Mazak gazdag örökséggel rendelkezik a forradalmi lézervágási technológiák fejlesztése és szállítása terén. Alig várjuk, hogy a lézeres megmunkálás iránt Európa-szerte érdeklődő ügyfeleinket üdvözölhessük új létesítményünkben.”

orange

A központ nem csak bemutatóhelyként működik, hanem alapvető szerepet fog játszani számos Mazak lézervágó gép karbantartásában – az alkalmazástechnikai tervezéstől és az értékesítés utáni támogatástól kezdve a lézervágófejek javításán és karbantartásán át. A Mazak lézermegmunkáló gépeket, és a Mazak szerszámgépeket alkalmazó ügyfélkör egyre gyorsabban növekszik. Egy olyan korszerű létesítmény, amely mindkét szakterületen páratlan mérnöki szakértelemmel rendelkezik, sok európai gyártó számára felbecsülhetetlen értékű erőforrást jelent majd.

ForrásMazak

További információ:

A Mazak hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]