A SolidCAM és a Desktop Metal kollaborációja a METAV 2022 kiállításon

A Düsseldorfban megrendezett kiállításon bemutatkozott a SolidCAM Additive GmbH. A SolidCAM ügyfelei számára mostantól a Desktop Metal Additive Manufacturing 2.0 rendszer, a Studio 2 System és Shop System is elérhetővé válik.

 

SolidCAM_1

Az additív gyártás a CNC forgácsolás egy jelentős kiegészítője lehet, így a SolidCAM ügyfelei mostantól a már megszokott technológiai támogatás mellett additív gyártórendszerre is szert tehetnek. Az Studio 2 egy két lépésben megvalósuló 3D nyomtató rendszer. Részei a nyomtatás és szinterezés. A Studio System fémrudak extrudálásával gyárt alkatrészt, emellett a Studio System 2 minden eddiginél egyszerűbbé teszi az egyedi fémalkatrészek gyártását.

„A Desktop Metal és a SolidCAM a világ minden táján ismert és megbízható együttes az ipari szereplők körében” – mondta Ric Fulop, a Desktop Metal alapítója és vezérigazgatója. „Ez a kibővített partnerség azt jelenti, hogy még több CNC forgácsoló szakember fogja megismerni, milyen egyszerű a 3D nyomtatás és szinterezés. A Studio System és Shop System fémnyomtató kínálatával jelentős kapacitás szabadulhat fel a gépi időkben, és a dolgozók munkájában is. Az additív gyártástechnológia valóban ki tudja egészíteni a forgácsolást, és már alig várjuk, hogy a technológiát SolidCAM-mel karöltve eljuttassuk a piacra.”

SolidCAM_3

Shop System (Forrás: Desktop Metal)

A Shop System a világ első fém Binder Jetting rendszere, mely célja, hogy elhozza a fém 3D nyomtatást a forgácsolóműhelyekbe. A Shop System nyomtató a piacon elérhető legfejlettebb nyomtatófejjel van szerelve, így a lézeres eljárások költségének töredékéért képes kiváló minőségű darabokat előállítani. A Shop Systemet az integrációt szem előtt tartva fejlesztették, így egyszerűen illeszthető a forgácsolóműhely meglévő munkafolyamataiba. A Shop System a lézeres eljárásokhoz képest sokkal jobb felületi minőség előállítására képes.

A METAV kiállításon a SolidCAM standján látható volt a Desktop Metal Studio 2 nyomtató, mely először került kiállításra rendezvényen. A teljes rendszer is hamarosan megérkezik a Schramberg Technológiai Központba.

SolidCAM_2

A SolidCAM az IMTS 2022 kiállításon szeptember 12-17. között Chicagóban is bemutatja a Desktop Metal berendezést. A Desktop Metal két standdal is jelen lesz a kiállításon, ahol fém- és polimernyomtatással, valamint additív gyártással kapcsolatos fejlesztéseit mutatja be. Az Association For Manufacturing Technology által szervezett International Manufacturing Technology Show a nyugati félteke legnagyobb és legrégebben megrendezett ipari szakkiállítása.

A SolidCAM így már asztali additív technológiát is kínál Németországban, a lefedettséget pedig hamarosan az Egyesült államokra, az Egyesült Királyságra, Izraelre és Indiára is kiterjesztik.

További információ:

https://www.solidcam.com/hh/sikereink/news/news-detail-view/solidcam-solidcam-additive-and-desktop-metal-collaborate-at-metav-2022/

 

Megosztás
[
    ]