A Renishaw pontos és egyszerű kalibrációt kínál az ACS-1 rendszerrel

A CNC-szerszámgépek főorsói igen jó ismétlési pontosságot biztosítanak, de teljesítményük mindig a pontos kalibráción múlik. A Renishaw egyszerű megoldást fejlesztett ki a manuális kalibráció kihívásainak leküzdésére, miközben a nagyfokú pontosság is megmarad. A pontos kalibrálás biztosítja, hogy a szerszámgép ismétlési pontossága mindig a gyártó által megadott értékhatárokon belül maradjon.

Manapság a legtöbb felhasználó a kézi kalibrációt végez, mely eltérésekhez vezethet, még akkor is, ha tapasztaltabb kezelők végzik a műveletet. A mérőtapintó hibás kalibrálása a folyamat többi részébe is mérési hibákat visz. Az ACS-1 ezt a rögzíthető mechanizmusával küszöböli ki, mely szükségtelenné teszi a mérőhasábok használatát a beméréshez.

Az ACS-1 használata

A mágnestalp segítségével az ACS-1 a gépágyra, vagy készülékre rögzíthető. Egy mérőhasáb, vagy ismert hosszúságú szerszám jelenti a pontos referenciasíkot, mellyel a szerkezet „dugattyúját” benyomjuk. A kalibráló korong (a reteszelhető dugattyú felső felülete) segítségével pontosan kalibrálható a tapintó teljes hossza. A tapintó átmérőjének kalibrálása az etalonnal történik, amely a CNC-gép konfigurációjának megfelelően két különböző pozícióba szerelhető az ACS-1-en.

renishaw_acs2

Az ACS-1 előnyei

Az etalongömb két helyre is szerelhető, mely 45 fokos szögben áll. Ezen opciók lehetővé teszik, hogy az ACS-1 ideálisan illeszkedjen a különböző CNC-szerszámgép-konfigurációkhoz. Ide tartoznak a függőleges orsójú marógépek, esztergák és 5 tengelyes gépek, mivel a mágneses alap lehetővé teszi az eszköz függőleges vagy vízszintes rögzítését.

Segítségével könnyen megállapítható a mérőtapintó hossza és a mérőgömb átmérője, mindez áramellátás nélkül.

„Az ACS-1 nagy pontossággal rendelkezik, mely által csökkenti a manuálisan elvégzendő feladatokat. Így az emberi tényezőkből eredő hibák kiesnek a képletből, és a folyamat is gyorsabban végrehajtható lesz. Ez a megoldás társvállalatunk, az MSP által kínált teljesen automatizált rendszer, az AutoClock mellé is implementálható.” Említi Richard Cox, a Renishaw alkalmazásmenedzsere.

A Renishaw költséghatékony megoldást fejlesztett ki az egyszerű és pontos mérőtapintó kalibráláshoz. Az ACS-1 már világszerte rendelhető.

Megosztás
[
    ]