A HURCO az AMB 2022 kiállításon: Automatizálási partner bérgyártók számára

A stuttgarti AMB 2022 kiállításon a szerszámgépgyártó HURCO vállalat demonstrálja, hogy segítségével egyedi, precíz automatizálási koncepciók valósíthatók meg a forgácsolásban. Szeptember 13. és 17. között a B62-es csarnok A10-es standján elsősorban az egyedi alkatrészek és kis szériák gyártói kaphatnak tanácsokat az alkalmazásorientált megoldásokra vonatkozóan.

 

A szerszámgépek automatizálása folyamatosan napirenden van a kis- és középszériás bérgyártók körében. Az okok a gépek üzemidejének meghosszabbításától a szűkös személyzeti erőforrások kompenzálásáig terjednek. A termékek gyors individualizálása és a tételek méretének csökkentése ellenére általában lehetséges az automatizálás. Az, hogy melyik megoldást érdemes választani, az a gyártási feladattól és a meglévő infrastruktúrától függ. Mivel azonban az automatizálásra nincsenek általánosan érvényes szabályok, a tanácsadás rendkívül fontos. A HURCO ezért nagy jelentőséget tulajdonít az ügyfelekkel való közvetlen kapcsolattartásnak.

Hurco_AMB2022_1

Jó belépő az automatizálásba: A kobotok gyorsan taníthatók és rugalmasan együttműködnek a kezelővel. (Forrás: HURCO)

“Értékesítési munkatársaink és alkalmazástechnikusaink gyakran közvetlenül az ügyfélnél folytatnak megbeszéléseket, hogy a géppark és a gyártási struktúra alapján tisztázzák, pontosan hol tudunk támogatást nyújtani, és milyen automatizálásnak van értelme” – hangsúlyozza Sebastian Herr, a HURCO Deutschland alkalmazástámogatási menedzsere. “Ez a tanácsadás áll most vásári jelenlétünk középpontjában.”

Strukturális automatizálás

Annak érdekében, hogy a felhasználónak a megfelelő automatizálási megoldást kínálhassa, a HURCO partnercégekkel dolgozik együtt. “Ez kiterjeszti a spektrumunkat és rendkívül rugalmassá tesz minket” – hangsúlyozza Herr. „Végül is a piac kiforrott megoldásokat kínál, amelyeket célzottan használunk.” Az egyik lehetőség, amelyet a HURCO kínál a bérgyártóknak különálló gépeikhez, az automatizált betöltés. Ez a gép befogórendszerében történő alkatrészkezelést, de akár két összekapcsolt gép automatizált adagolásának lehetőségét is magában foglalja. “Az automatizálás jó bevezetési módját gyakran a kobotok jelentik, amelyek gyors, tanítható, rugalmas rendszerekként működnek együtt a kezelővel.” A HURCO standján megvitatható, hogy van-e értelme ennek a megoldásnak a felhasználó számára, amint az is, hogy egy csuklókaros robot alkalmas-e arra, hogy átvegye az alkatrészek kezelését egy gyártócellában. Összetettebb követelmények esetén a HURCO egyedi megoldásokat is kínál a betöltéshez vagy a raklapkezeléshez, amelyek szinte mindegyike kombinálható a HURCO gépeivel.

Hurco_AMB2022_2

A standard feladatokkal járó terhek enyhítése: A gyártócellában csuklókaros robotok veszik át az alkatrészek kezelését. (Forrás: HURCO)

Az egyedi a standard

A Windows alapú operációs rendszer és a HURCO rendszerek nyílt forráskódú MT-Connect interfésze képezi az automatizálási megoldások gyors, alkalmazásorientált megvalósításának előfeltételét, a digitalizálást, felügyeletet és kiértékelést is beleértve. A gépek és a robotok egymás közötti kommunikációjához hálózat által támogatott DNC-interfészeket lehet használni. „Ez a hálózati és interfész architektúra lehetővé teszi az automatizálási rendszerek egyedi adaptálását a felhasználó igényeihez, valamint integrált gyártási rendszerek és blokklánc-megoldások fejlesztését a bérgyártók és a megrendelők között” – hangsúlyozza Herr, aki ezzel kapcsolatban részletes tanácsadást is ígér. Az automatizált gyártás szervezési feladatait ezután vagy a HURCO által kifejlesztett irányítórendszer, vagy egy megfelelő partner automatizálási megoldását tartalmazó rendszer veszi át.

A felhasználók az AMB-n a HURCO szakembereivel megvitathatják, hogy melyik elvet érdemes alkalmazni, éppúgy, mint az automatizálási megoldás megvalósításának menetét is, egészen az üzemeltetés során történő optimalizálásig. “Alig várjuk a stuttgarti szakmai megbeszéléseket” – mondta befejezésül Herr. 

orange

A HURCO a stuttgarti AMB-n: Szeptember 13-17.

A10-es stand a B62-es csarnokban

orange

 

ForrásHurco

További információ:

A Hurco hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]