Szabadalmaztatott huzalforgatásos technológia az IC-Hungary standján

Az idei MACH-TECH és IPAR NAPJAI alkalmával szerkesztőségünk az IC-Hungary Kft. standját is meglátogatta. A színes gépfelhozatal mellett a cég legújabb SODICK fejlesztéseit is megcsodálhattuk. A kiállított termékek bemutatásában Horváth Tamás, ügyvezető volt segítségünkre.

A szigetszentmiklósi székhelyű IC-Hungary hazai berkekben, azon belül is a szerszámgyártás iparában, az egyik legnagyobb szerszámgép-kereskedőként van jelen a piacon. Széles termékportfólióval rendelkezik a cég, a szikraforgácsolástól a lézerhegesztésen keresztül az additív gyártásig rengeteg eljárás érhető el náluk, s mindezekhez – a szerszámgépeken túl – a megfelelő technológiai tudás és szerviz is elérhető. A 2022-es MACH-TECH-re hat kiállított géppel és egy a világszinten innovatívnak számító megoldással készültek.

2022_MACH-TECH_-_IC-Hungary_1

Az IC-Hungary elsőszámú forgalmazott márkája a SODICK, amelyet természetesen idén is szerepet kapott a standon. A cég portfóliójában kulcsszerepet vállaló szikraforgácsolók közül idén egy huzalos és egy tömbös szikraforgácsoló géppel találkozhattak a technológia iránt érdeklődők. „Elsőszámú márkánk a SODICK, ami a forgalmunk 70-80%-át teszi ki” – mondta Horváth Tamás, a cég ügyvezetője.

2022_MACH-TECH_-_IC-Hungary_6

A már jól bevált szikraforgácsolók mellett újdonságokkal is készült az idei kiállításra az IC-Hungary. Az installált gépek között volt a TAKUMI G700-as grafit megmunkálóközpont és a MILLTRONICS vertikális marógép is. A kiállított termékek közé került még ezen túl a korábbi OR LASER által fejlesztett nyomató is, ami rozsdamentes és szerszámacél felhasználásával képes alkatrészt vagy szerszám elemet gyártani, valamint a BIHLER stancoló és hajlító automatái, melyeket komplex lemez- és huzal alkatrészek sorozatgyártására terveztek.

„A MILLTRONICS egy amerikai cég, több mint 30-35 évvel ezelőtt kezdett vezérléseket gyártani, majd később a vezérléshez saját gépeket is fejlesztett. A TAKUMI pedig egy tajvani gyártó, ami ugyan fiatalabb, de a magas minőségéről már ők is tanúbizonyságot tettek.” – mutatta be a cégvezető a két márkát, majd hozzátette, hogy nemrégiben mindkettőt megvásárolta a HURCO csoport, ami így most már három részlegből áll, s mind a három géptípust a HURCO sorain gyártják.

2022_MACH-TECH_-_IC-Hungary_8

Az IC-Hungary fő látványossága mindezek mellet idén nem egy megmunkálóközpont vagy egy hajlítógép volt, hanem egy viszonylag egyszerű, ugyanakkor roppant hatékony technológiai megoldás, egy, a világon egyedülálló huzalforgató mechanizmus, amely az egyik kiállított SODICK gép sajátosságaként csalogatta közelebb az érdeklődőket. A szikraforgácsolásnál a huzal folyamatosan halad és kopik és mindig csak egy oldala érintkezik a megmunkálandó felülettel. A huzalforgatással viszont a huzalnak mindig új felülete fog érintkezni a megmunkálandó anyaggal, így javul a felületminőség és javul a pontosság is.” – foglalta össze röviden az eljárást Horváth Tamás.

2022_MACH-TECH_-_IC-Hungary_2

Végezetül pedig arra a kérdésünkre is válaszolt a cégvezető, hogy miért érdemes az IC-Hungary megoldásait választani, miben rejlik a cég sikere: „A fő területünk a szikraforgácsolás, de ahol szikraforgácsoló gép van, ott sokan akarnak elektródát megmunkálni, sokan szeretnének marógépet, köszörűt is vásárolni. Ezt, a vevők nálunk kompletten egy cégtől megkaphatják, egyetlen kézből, teljes szervizeléssel kiegészítve.”

További információ:

Az IC-Hungary hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]