A zöld megújulás útján: fenntartható fejlesztések a Nordikal üzemeiben

A fenntarthatóság kérdését közel 15 éves működése során mindvégig prioritásként kezelő Nordikal Kft. most újabb lépést tehet a zöld átállás felé. A cég eredményesen pályázott a Széchényi Terv Plusz alaphoz, így az előttünk álló időszak munkaerőpiaci változásaira reagálva jövő- és válságálló programelemeket is megvalósíthat.

Szechenyi_terv_plusz_logo_1

Az alumínium nyílászárók és épületszerkezetek gyártója a GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-04398 azonosítószámú pályázaton mintegy 159,86 millió forint feltételesen visszatérítendő európai uniós támogatást kapott, amivel a 290,65 millió forint értékű vállalásainak több mint felét fedezheti majd.

A 2023. augusztus 31-ig teljesítendő, a cég pákozdi és székesfehérvári telephelyén megvalósuló projekt elemei közt épp úgy megtaláljuk a zöld ipari átállásban létfontosságú napelemes beruházást, mint a gyártáskapacitás bővülését és optimalizációját lehetővé tevő gépparkbővítést vagy a jövő digitális munkakörülményeihez alkalmazkodó informatikai képzéseket. A Nordikal ezen felül projektmenedzsment és marketingtudását is fejlesztheti a rendelkezésre álló keretből. A fejlesztések előnyei már középtávon megmutathatják magukat, hiszen azok a cégek, amik a rendelkezésre álló EU-s projektekből a vállalkozás jövőállóságát erősítő beruházásokat és humánerőforrás-fejlesztéseket valósítanak meg, jól látható versenyelőnyre tesznek szert. A megvalósulással a Nordikal tovább erősítheti hazai és nemzetközi eredményességét.

ForrásNordikal

További információ:

A Nordikal Kft. hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]