HORN szerszámok a MACH-TECH-en

Sok más hazai gyártó mellett a piacvezető Horn Magyarország Kft. szerszámait is megtekintettük a 2022-es MACH-TECH alkalmával. A már jól bevált megoldások és termékek mellett most lehetőségünk volt testközelből szemügyre venni az újdonságnak számító skiving technológia eszközeit is.

 

 

A 4 napos ipari kiállításon a már jól ismert hazai szerszámgyártók rendre felsorakoztak, így természetesen a sárga és fekete színekkel domináló Horn standja is rengeteg érdeklődött vonzott be. A cég ügyvezetője, Lajtmann Zsolt röviden elmondta, hogy a Horn már több, mint 20 éve szolgálja ki a forgácsolástechnika világát, annak minden területére készítenek szerszámokat. Széles réteget érnek el, hiszen a kis és középvállalkozások mellett az ipar legnagyobb felhasználóit is partnerüknek mondhatják, ezzel egy stabil, piacvezető szerepet foglalnak el a magyar iparági térképen.

2022_MACH-TECH_-_Horn_2

Lajtmann hozzátette, hogy a cég folyamatos növekedést tudhat maga mögött az elmúlt években, évtizedekben. A vállalat szerencséjére az autóipari munkák kiesése nem vetette vissza a teljesítményüket, ugyanis azt a munkamennyiséget az energiaipari szektor képes volt pótolni. Ez optimista jövőt jósol a cégnek, Lajtmann ennek megfelelően bízik abban, hogy a 2022-es év is növekedést fog eredményezni.

2022_MACH-TECH_-_Horn_4

A már bevált és megszokott marás, esztergálás, horonybeszúrás és furatmegmunkálás megoldásai mellett az idei MACH-TECH-en a Horn bemutatta az újdonságnak számító skiving technológiáját is, amit nekünk a cég értékesítője, Ughy-Szabó András ismertetett. A technológia tulajdonképpen a nagy teljesítményű, nagy sebességű fogazás elkészítésére szolgál. András ezután a kiállított szerszámokat is bemutatta, melyek között egészen 0,2-től 8-as méretig terjedő modulokat is meg lehetett tekinteni. Elmondta, hogy a nagyobb méret lapkás szerszámok csoportját fedi le, míg a kisebb méret jellemzően tömör keményfém szerszámokat foglal magába.

2022_MACH-TECH_-_Horn_3

Külön szó esett a skiving technológia alapjáról is: mint kiderült, alkalmazásához egy maró-esztergaközpontra van szükség. „Nagyon fontos, hogy a szerszám és munkadarab között meglegyen az állandó szinkronkapcsolat, igazából ez a technológiának a lényege” – fogalmazta meg Ughy-Szabó András, majd kiemelte, hogy az alap fogazógép akár 40 percig is eltartó gyártási ideje a skiving által akár tizedére is csökkenthető. Ezt pedig nagy mennyiségű fogaskerékgyártás során érdemes alkalmazni, így a nehézgépiparnak és autóiparnak is előnyére vállhat a Horn skiving technológiája, ami biztosítja a külső és belső fogaskerékmegmunkálást is.

2022_MACH-TECH_-_Horn_8

A beszélgetést Lajtmann Zsolt zárta és kiemelte, hogy miben rejlik a Horn sikere: „20 év alatt kialakult bennünk az a tapasztalat, hogy a Horn megbízhatóságát értékelik az ügyfelek a legjobban. Igazából a minőség az, ami miatt mindig visszatérnek hozzánk.”

További információ:

A Horn hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]