Haas-újdonságok reflektorfényben

Az elmúlt években gyökeres fordulat volt tetten érhető a Haas-nál, ami szerencsére nem a gépek ár/érték aránya terén következett be. A korábban kifejezetten visszafogott fejlesztési stratégiát követő kaliforniai gépgyártó manapság már egyre-másra jelenti be a gép- és tartozék választékot gazdagító innovációkat. Lássunk egy csokrot ezekből – a teljesség igénye nélkül!

 

TM-0/P marógép

A TM-0/P a Haas TM-sorozatú szerszámmaróinak legkisebb és leginkább megfizethető árú (alapkivitelben mindössze 22 995 euróba kerülő) változata. A Haas vezérléssel felszerelt, standard SK-40-es kúposságú szerszámozást használó szerszámmaró a G-kód ismerete nélkül is könnyen megtanulható és kezelhető, ezért ideális választás a CNC-megmunkálásban járatlan vagy adott költségkereten belül nagy dinamikájú gépet kereső vállalkozások számára. A gép további előnye a rendkívül kis alapterület.

TM-0_P

A TM-0/P szerszámmaró alapkivitelben 4 000 min–1 fordulatszámú orsót, HaasConnect távfelügyeletet, hűtőközegszivattyú-készletet, érintőképernyőt, Ethernet-illesztőfelületet, vizuális munkadarab-programozási rendszert és gyors áramszünet-érzékelő modult tartalmaz. Opcionálisan 6 000, illetve 10 000 min–1 fordulatszámú orsók, 4. és 5. tengely kiépítés, vezeték nélküli intuitív mérőtapintó rendszer, magas átfolyású hűtőközeg-szivattyú, automatikus légfúvópisztoly, programozható hűtőközeg-fúvóka és minimálkenés is elérhető.

 

VMT-750 függőleges maró/eszterga központ

A VF-5 függőleges megmunkálóközpont merev szerkezetét az ST-15 nagy furatú esztergaközpont robusztus orsójával kombinálva jött létre a Haas VMT-750 függőleges maró/eszterga központ. A VMT-750 egy valódi multitasking szerszámgép közepes méretű, komplex geometriájú munkadarabok egyetlen beállítás mellett történő marásához és esztergálásához. A szerszámtár 50+1 férőhelyes kapacitású. A HSK-T/A63 kúpos, hűtőközeg-átvezetéses orsó 8 100 min–1 fordulatszámú, +8 és –90º közötti B tengelyes forgásra képes interpolációval vagy pozicionálással.

VMT-750

 

Már a láthatáron: VS-3-5AX és HDC-3-5AX marógépek

A tervek szerint 2022 harmadik negyedévében válik elérhetővé az öttengelyes kapacitású, hosszú járatokra és nagy igénybevételre tervezett VS-3-5AX nagyvázas szerszámgép. A gépágyas stílusú függőleges megmunkálóközpontot nagy járat és strapabíró forgácsolási kapacitás jellemzi. A gépen kettős tengelyű orsófej, 6 000 min–1 fordulatszámú HSK-A100 orsó és 50+1 oldalsó felszerelésű szerszámváltó található. A teljes mértékben megtámasztott X tengelyes járatok és a 3 886 × 1 245 mm méretű asztal akár 4,5 tonna tömegű munkadarabok megmunkálását is lehetővé teszik. A kéttengelyes orsófej ±245 fokos C tengely mentén való forgást és ±120 fokos B tengely mentén való döntést enged meg. A mozgó állványra helyezett hordozható vezérlő megkönnyíti a hozzáférést és a kezelést.

VS-3-5AX

Testvérgépe, a HDC-3-5AX öttengelyes dupla oszlopos CNC-maró szintén a harmadik negyedévben jön ki a Haas kaliforniai gyárából. A 3 810 × 2 692 × 1 092 mm mozgástartományú, merev felépítésű gép ideális a repülőgépváz-összetevők, a bonyolult öntőformák és a nagy méretű, komplex geometriájú alkatrészek gyártásához.

 

ST-10L esztergaközpont

Az ST-10L hosszú gépágyas esztergaközpont az ST-sorozat átfogó modellválasztékát bővítette tovább. A népszerű ST-10 modellhez képest az ST-10L kétszeres Z tengely úthosszt és esztergálási hosszt tesz lehetővé, így a továbbra is kimagasló vágási teljesítmény és a kis helyigény mellett hosszabb munkadarabok megmunkálására is képes. A gép felületére erősített bővített szerszámhely elegendő helyet biztosít a hosszú szerszámok számára. A kis helyigényű, 6 000 min–1 fordulatszámú, 44 mm rúdkapacitású és – a befogószerszám függvényében – 826 mm maximális vágási hosszú ST-10L eszterga ideális választás a nagy mennyiségű alkatrészt gyártó, nagy termelékenységű környezetekhez.

ST-10L

 

150 mm-es légsatu

A 150 mm-es pofákkal rendelkező, nagy visszaállási pontosságú, önbeálló pneumatikus satu opcionális tartozéknak számít a VF- és VM-sorozatú függőleges marógépek, az UMC- és VR- sorozatú megmunkálóközpontok, a minimarók, valamint a DM- és DT-sorozatú fúró/menetfúró/maró központokhoz. A pofák edzett acélból készülnek, 45°-os fecskefarok-szélfogazással. Valamennyi satu csomagja tartalmazza a szükséges hardveralkatrészeket a satu asztalhoz történő rögzítéséhez (csapok, anyák, valamint T-anyák, igény szerint), továbbá a légbemenethez szükséges szerelvényeket és tömlőket.

150 mm Air Vise

Megosztás
[
    ]