ITD EOOD: Műanyaggyártás a FANUC fröccsöntő gépével és megmunkálóközpontjával

A Saedinenie székhelyű bolgár ITD egy műanyag palackok, PET előformák, öntőformák, fiolák és zárókupakok gyártására szakosodott cég, amely 30 éve ápol szoros kapcsolatot a FANUC helyi kitettségével. Modern és korszerű gyártási metódusaik között kiemelt szerepe van a FANUC gépi megoldásainak, közte a ROBODRILL megmunkálóközpontnak és a ROBOSHOT fröccsöntőnek.

pet-closures-production-7144

Az ITD EOOD bolgár céget 1990-ben alapították Saedinenie városában, a több mint 30 éves működést követően ma pedig már 250 fős munkaerőállománnyal rendelkezik. Öntőformák, műanyag palackok, fiolák, kupakok és egyéb műanyagból készült csomagolóanyagok gyártására specializálódott a cég, melynek portfóliójában immár a PET-csomagolások újrahasznosítása is helyet foglal, ezzel úttörőnek számítva Bulgáriában. A nagy hatékonyságú műanyag termékek gyártása mellett az ITD-nek célja a környezetkímélő termelés és a fenntartható fejlődés, amely magában foglalja az energiatakarékosság lekorszerűbb technológiáinak megvalósítását és használatát is. Továbbá a maximális szervizelhetőséggel a folyamatos gyártás elérésére törekszik a bolgár cég.

product-category-vials

Elektromos fröccsöntés az új megoldások között

Az ITD és a FANUC között immár 30 éve működő szoros kapcsolat van, amely egészen a cégalapításig nyúlik vissza. A folyamatos és problémamentes gyártásnak megfelelő célkitűzések elérése érdekében az ITD hét darab FANUC gépet telepített üzemében, 5 ROBOSHOT műanyag fröccsöntőt és 2 ROBODRILL megmunkálóközpontot. 

Ami a fröccsöntési részleget illeti, a meglévő hidraulikus fröccsöntő gépeket elektromos fröccsöntőkre cserélték. Ezek megfelelő diverzitást adnak a gyártó munkálataihoz, hiszen mindegyik gép más-más szorítóerő-szinttel rendelkezik. 

„A ROBOSHOT egy kiemelkedő gép, nagyon megbízható vezérléssel és sok lehetőséggel rendelkezik. A gép mechanikája rendkívül robusztus, és ami a legfontosabb, a termék minősége nagyon jó. Világosan látható, hogy a géppel 50% feletti villamosenergia-megtakarítást tudunk elérni. Kiváló minőségű termék alacsony költséggel, ennél nincs is jobb” – mondta Ivan Daradjanski az ITD Ltd. tulajdonosa és vezérigazgatója.

orange

 

FANUC ROBOSHOT

HEA-RS-PR-a100-2

Az elektromos fröccsöntés képviselője az esztergálásból és marásból átvett csúcsminőségű CNC pontosságszavatoló megoldásokat használja. Rövid ciklusidővel dolgozik, nagy gyorsulás és remek mozgáspontosság mellett. 10-15%-kal kevesebb energiafogyasztást jellemzi, valamint a legyártott alkatrészek számától függetlenül állandó fröccsöntési sebességre képes. AI MOULD PROTECTION funkciója a formavédelemre hivatott, ezáltal a szerszám kopásának nagysága csökkenthető, karbantartási ideje ritkítható. A ROBOSHOT-ot gyors megmunkálás, állandó alkatrészminőség és szabványos csatolófelületek jellemzik, továbbá intelligens funkciói közé tartozik az optimalizált fogóerő és az érzékeny előbefecskendezés is.

 

orange

Gyorsabb és hatékonyabb megmunkálás

Műszergyártási szempontból az ITD kettő FANUC ROBODRILL függőleges megmunkálóközpontot helyezett el üzemében, amiknek köszönhetően kimagasló hatékonyság és pontosság érhető el a gyártócég számára. 

„A ROBODRILL egy nagyon alacsony fogyasztású gép, amely rettenetesen sok munkát végez alacsony költséggel. 24 000-es fordulatszámú orsóval és a legújabb generációs FANUC vezérléssel rendelkezik, ami segít nekünk abban, hogy versenyképesek tudjunk lenni a piacon” – értékelte a gépet Ivan.

orange

 

FANUC ROBODRILL

HEA-PR-RD-Range

Az új generációs megmunkálóközpontot páratlan minőség és pontosság jellemzi, kiváló teljesítménnyel karöltve. 0,7 másodperces szerszámcserére képes és akár 4 kg tömegű szerszám kezelése is lehetséges a revolverfejnek köszönhetően. Alapfunkcióit tekintve iHMI kezelőfelülettel van ellátva, 70 bar nyomású orsón keresztül történő folyadékhűtés jellemzi, BIG-PLUS BBT30 főorsó található benne, valamint 21 szerszámnak kialakított hely áll a felhasználó rendelkezésére. A ROBODRILL paramétereinek köszönhetően sokoldalú 5-tengelyes megmunkálást tesz lehetővé.

 

orange

A hatékonyság növelésében és a sikerek elérésében természetesen fontos szerepet játszik a FANUC szervízcsapata is, amely 24 órán belüli problémamegoldással áll az ITD rendelkezésére. Ivan Daradjanski következőképpen fogalmazta meg elégedettségét, valamint a FANUC-kal való közös munkát: „A FANUC szerviz nagyon gyorsan reagál. Mérnökeik rendkívül képzettek és motiváltak, szervizigényeink során biztonságban érezzük magunkat. Az évek során szoros partnerkapcsolatot alakítottunk ki velük. A FANUC a bizalom és a biztonság szinonimája, ezért szívesen dolgozunk velük.”

pet-bottles-production

Eredmények

A FANUC ipari berendezések telepítésével az ITD-nek sikerült csökkentenie gyártási költségeit, és folyamatosan magas minőségi szintet ért el. Az energiafogyasztás monitorozása során megállapítást nyert, hogy a FANUC gépek 50%-os energiamegtakarítást biztosítanak, ami rendkívül versenyképessé teszi az ITD termékeit. Az új generációs ROBOSHOT elektromos fröccsöntő gépek növelik a termelékenységet, csökkentik a költségeket, és nem használnak felesleges hidraulikaolajat, ami a hagyományos hidraulikus fröccsöntő gépeknél volt jellemző, valamint az elektromos fröccsöntés általi energiahatékonyság akár a 70%-ot is elérheti a hagyományos fröccsöntési technológiához képest. A ROBODRILL függőleges megmunkálóközpont pedig változatos, 5-tengelyes megmunkálási lehetőséget biztosít, ezzel is növelve az ITD piaci versenyképességet.

ForrásFANUC

További információ:

Az ITD hivatalos honlapján.

A FANUC hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]