INDEX G320: eszterga-maróközpont közepes méretű alkatrészek megmunkálására

Az új INDEX G300 és G320 eszterga-maróközpontok az INDEX termékpalettájának új tagjai. 1.400 mm-es esztergálási hosszával ez a méret teszi teljessé a kínálatot a közepes méretű alkatrészek nagy teljesítményű esztergálásához és marásához.

Az új INDEX G320 eszterga-maróközpont 2 revolverfejjel és egy nagy teljesítményű maró motororsóval rendelkezik. Az ábrán látható kettős megfogóval és portálrendszerű rakodóegységgel a munkadarabok kezelését is el lehet végezni a moduláris felépítésű iXcenterrel.

Az új INDEX G320 eszterga-maróközpont 2 revolverfejjel és egy nagy teljesítményű maró motororsóval rendelkezik. Az ábrán látható kettős megfogóval és portálrendszerű rakodóegységgel a munkadarabok kezelését is el lehet végezni a moduláris felépítésű iXcenterrel.

A teljes megmunkálás népszerűsége rohamosan nő, különösen az eszterga-maró központoknak köszönhetően, amelyek mindkét technológiát egyformán jól végzik. Az INDEX fejlesztőrészlegének ez volt a fő oka a G420 bemutatására, amely eszterga-maró központ a kategóriájának teljesen új konstrukciónak számít. Ez 2018-ban történt, és azonnal sikeressé vált. Az INDEX a következő évben bővítette a termékcsaládot a nagyobb méretű és teljesítményű INDEX G520 változattal és, ahogy az logikus volt, most a kisebb INDEX G320 típust mutatta be.

A szerszámgép sikeres konstrukciója változatlan maradt. Merev, jó rezgéscsillapítási tulajdonságokkal rendelkező, ásványöntvény gépágyra szerelik a nagyvonalúan méretezett X- és Z- lineáris vezetékeket, ennek köszönhetően az új G320 ideális stabilitást nyújt és kiváló csillapítási jellemzőkkel rendelkezik, nagy dinamikát tesz lehetővé, ezzel kiváló forgácsolási jellemzőket kínál, nagy termelékenység mellett.

Az INDEX G420 és G520 típusokhoz hasonlóan a maró motororsót a forgástengely fölé építették be, a szerszámgép központi eleme a hidrodinamikus hajtású Y/B-tengely. Ezek a nagy teljesítményű hajtások ideálisak fúrási- és marási műveletek széles palettájához, az öttengelyes megmunkálást is beleértve. Kétféle változatban rendelhető, 16,6 kW, 72 Nm, 12.000 ford./perc (100% DC) vagy 16 kW, 45 Nm, 18.000 ford./perc (100% DC) teljesítménnyel, nyomatékkal, illetve fordulatszámmal. A maró motororsóhoz 115 szerszámhelyes szerszámtár tartozik (HSK-T63 vagy Capto C6 szerszámozással).

Az INDEX G320-on két revolverfej van elhelyezve alul, a hatékony megmunkálás érdekében. Mindkettő 12 állású, és mindegyik szerszámhelye felszerelhető hajtott szerszámokkal. A revolverfejek nemcsak X- és Z-tengelyek mentén tudnak mozogni, hanem az Y-tengely mentén is.

Az INDEX G320 1,400 mm-es esztergálási hosszával teszi teljessé a palettát a közepes méretű alkatrészek nagy teljesítményű esztergálásához és marásához.

Az INDEX G320 1.400 mm-es esztergálási hosszával teszi teljessé a palettát a közepes méretű alkatrészek nagy teljesítményű esztergálásához és marásához.

Az INDEX G320 legnagyobb esztergálható hossza 1.400 mm. A két, azonos kialakítású orsó (fő- és ellenorsó) egyaránt folyadékhűtésű, 4.000 ford./perc fordulatszámú és 102 mm az áteresztési átmérő. Nagy teljesítményűek, és rendlívül dinamikusak (44 kW; 525 Nm nyomatékot adnak le 100% DC üzemben).

A nagy munkatérnek és a nagy főorsó-ellenorsó távolságnak köszönhetően szimultán megmunkálás lehetséges a maró motororsóval és az alsó revolverfejekkel a fő- és az ellenorsóval egyaránt, ütközés veszélye nélkül. Az alsó revolverfejek képesek elhaladni a fő- és ellenorsó alatt az ütközések elkerülése érdekében.

Az eszterga-maróközponthoz számos automatizálási lehetőséget kínálunk opcióként, mint például az integrált, 2-tengelyes kezelőegységet és/vagy az iXcenter robotcellát. A felhasználóbarát INDEX iXpanel kezelőfelületünk a Siemens S 840D SL platformjának módosított verziójára épül.

Az INDEX G320 főbb jellemzői:

  • Kifinomult koncepciójú munkatér akár 1.400 mm hossz esztergálására és változó megmunkálási opciókkal
  • Azonos kialakítású fő- és ellenorsó 102 mm áteresztési átmérővel, 525/715 Nm nyomatékkal (100%/40% DC üzemben), 4.000 ford./perc fordulatszámmal
  • Tokmányba forgató max. átmérő: 315 mm
  • Nagy teljesítményű maró motororsó bevált Y/B billentő kinematikával a komplex, 5-tengelyes marási műveletek érdekében
  • Két, alsó, 12-állású revolverfej VDI40 szerszámozással vagy 15 állású, VDI30 szerszámozással
  • Nagy hő- és mechanikai stabilitás

ForrásINDEX

További információ:

Az INDEX hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]